RedSky Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Gdy widzieliśmy Inkie & Blinkie to nie miały jeszcze CM. Jak myślicie, co okazało się ich talentem? Strzelam, że jedna z nich przejmie rodzinny biznes i jej znaczek jest związany z kamieniami. Prosty znaczek w kształcie głazu. Druga mogła robić cokolwiek. Rodziny wiejskie jednak często chcą dla swoich dzieci wyjątkowo dobrego wykształcenia, bo wolą nie zaciągać ich do pracy na farmie. Inkie/Blinkie może być teraz w Canterlocie pracować na dworze królewskim jako np. ekspert od spraw ekonomii. Pasowałoby to do kogoś kto spędził dzieciństwo na sprzedawaniu i hodowaniu kamieni. CM to byłaby lista z odznaczonymi produktami, lub wykresy wzrostowe. Link do komentarza
Cloudchaser Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Jest pełno artów przedstawiające Inkie i Blinkie z ich znaczkami. Przyjęły się i na nich głownie bronies i pegasis się wzorują. To tak przy okazji Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Różne wersje widziałem, ale najpopularniejsze to geoda ametystowa i ruda złota... a wyglądają jakoś tak ^^ Nie wiem, co na to twórcy serialu... z tego, co wiem CM Spitfire trochę się różnił od tego z wyobrażenia fanów Link do komentarza
FreeFraQ Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 To są fanon Cm'y Stawiam ze Inkie i blinkie bedą miały inne. Chociaż... fajnie by było xD Link do komentarza
lurasidone Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Ja tam widziałam dużo artów na których Inkie czy Blinkie miały inne znaczki niż te wyżej, ale takie się po prostu nie przyjęły. Z kolei te dwa CM zostały przyjęte przez fandom i najczęściej widnieją na bokach sióstr Pie. Link do komentarza
RedSky Napisano Grudzień 17, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 17, 2012 Ja dotychczas widziałem tylko Blinkie z CM'em. Była to nutka ze złotą aurą wokół. Lecz te przytoczone przez Discorsa o wiele bardziej mi się podobają. Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Grudzień 20, 2012 Share Napisano Grudzień 20, 2012 Tak to już jest jak nie ma kanonu w jakiejś kwestii... trzeba improwizować Ktoś, kto chce narysować dorosłą Inkie, ze swoim znaczkiem, musi coś wymyślić, bo wzorować się na kanonie nie może! Chociaż biorąc pod uwagę popularność tych przytoczonych przeze mnie wersji, ów artysta może się nimi posłużyć, a to nic innego jak wzorowanie się na fanonie. Cóż, może to nie to samo, co kanon, ale jak się nie ma co się lubi... ;] Link do komentarza
lurasidone Napisano Grudzień 20, 2012 Share Napisano Grudzień 20, 2012 Na razie z kanonu korzystać nie możemy Ale fanon zawsze jest xD Te CM'y Inkie i Blinkie są bardzo, powtarzam bardzo rozpowszechnione, tak więc trzeba się naszukać, żeby znaleźć jakieś inne. I tak myślę, że te najbradziej pasują. Link do komentarza
FreeFraQ Napisano Grudzień 20, 2012 Share Napisano Grudzień 20, 2012 Yup. Pasują jak ulał Link do komentarza
Plothorse Napisano Styczeń 17, 2013 Share Napisano Styczeń 17, 2013 Bellamino... sądzę, że należałoby zaaktualizować fakty. Wcale nie trzeba się zbytnio męczyć. Przerzuciłem parę stron i odnalazłem min. dosyć szeroko rozprzestrzeniony CM Inkie. Daję jeden przykład, co by strony nie zaśmiecać... Moim zdaniem pasuje nawet bardziej niż tamten. Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Styczeń 19, 2013 Share Napisano Styczeń 19, 2013 Czy ja wiem, czy pasuje... do imienia pewnie tak, a czy do reszty ciężko orzec, za mało Inkie w serialu... A jeśli chodzi o alternatywne CM-y, to można je znaleźć od czasu do czasu, ale jest ich zdecydowanie mniej od fanonowych wersji symboli ich talentów ;] Od Inkie to jeszcze widziałem grudkę złota, czarne złamane serce i notes z nutami ^^ Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Styczeń 19, 2013 Share Napisano Styczeń 19, 2013 Ja widziałam bardzo dużo wersji znaczków Inkie i Blinkie ;D Najczęściej spotykam właśnie wersje przedstawione przez DiscorsBass Link do komentarza
Wika23032002 Napisano Lipiec 1, 2013 Share Napisano Lipiec 1, 2013 Inkie pie mogła by mieć znaczek nie wiem... górę z 5 kamieni? a Blinkie pie np. Złoty kamień? Link do komentarza
FlutterBlue Melody Napisano Wrzesień 2, 2014 Share Napisano Wrzesień 2, 2014 Ja się zgadzam z Discorsem, moim zdaniem te znaczki mi pasują do sióstr Pie. Link do komentarza
Recommended Posts