Trahall Napisano Styczeń 19, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 19, 2013 Pamiętam, jak czytałem to na dA i zwróciłem wtedy uwagę na pełno błędów. Tutaj na szczęście interpunkcja już jest mniej więcej lepsza. Na razie nie czytałem tej nowej wersji, ale z pobieżnego zerknięcia na pierwszy rozdział widzę, że nadal są kwiatki takie jak: "Znalazła się pod poduszką owiniętą w dziwną kartkę." "Policjant zaczął wyciągać wszystkie szafki i szuflady, opróżniając ich zawartość." No i rozczulający stosunek bohatera do rodzonej matki: "Pieprz się, pomyślał z pogardą chłopak, Co ja jestem, maskotka do cholery?" Takie pytanie z ciekawości... ci kumple zapewnie oparci są na Trahallowych znajomych ze świata rzeczywistego? Ahhh...dobra przyznaje się do tych znajomych, nie miejcie mi tego za złe. Po prostu byłem zbyt leniwy aby wymyśleć jakoś kreatywnie imona postaci, tak samo imie brata. Natomiast cała reszta, to mój wymysł Nie wiem, że takie zachowanie jest typowe dla kilku osób które miałem (nie)szczęście poznać. Co do samego opowiadania, to ma ono wielki potencjał ale... no własnie to ale. ORTOGRAFIA. jeśli coś takiego zauważą taka dynia jak ja - to wiedz że coś się dzieje, np. nawala ci podkreślanie błędów w Wordzie, albo masz ch... nie najlepszego korektora, a jeśli nie masz, to sobie znajdź. To byłoby z grubsza na tyle, bo gdybym z tych trzynastu rozdziałów maił wyłapać wszystkie literówki, interpunkcyjne i gramatyczne błędów - wybacz ale nie chciałbym na tym stracić całego weekendu, zresztą n ie jestem do tego dobrą osobą. A żeby nie było zbyt gorzko - czekam na XIV, bo pomimo błędów, pomysł masz bardzo interesujący. PS. Zajrzyj do tematu "spis pre-readerów i korektorów", tam powinieneś kogoś znaleźć. Na początku miałem znająmą, która coś robiła. Potem sam zaczłęm poprawiać, ale ja jestem ślepy na orty. Postaram się kogoś znaleść. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Styczeń 25, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 25, 2013 Aktualizacja o nowy rozdział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ten taki Tam Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 ohm... czytamy... niech żyje Trahall! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 Kolejny dobry rozdział chodź dość krótki w porównaniu do poprzednich. Jest mi smutno... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Styczeń 25, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 25, 2013 Kolejny dobry rozdział chodź dość krótki w porównaniu do poprzednich. Jest mi smutno... L-Eeee...Przepraszam? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ten taki Tam Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 Chief napisał że jest mu smutno bo rozdział jest krotszy o innych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 L-Eeee...Przepraszam? Nie trzeba, ja się wcale nie gniewam. Wiem ze był problemy z czasem i możliwościami pisania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 Trahall, to opowiadania aż się prosi o porządny ship, więc czemu by czegoś takiego nie zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Styczeń 27, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 27, 2013 Aktualizacja o nowy rozdział, a właściwie o jego kontynuację. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 27, 2013 Share Napisano Styczeń 27, 2013 Teraz jestem uradowany. Ale te spojlery na końcu były troszeczkę moim zdaniem przesadzone. Dopisał bym tam kilka od siebie by wprowadzić trochę chaosu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korodzik Napisano Styczeń 27, 2013 Share Napisano Styczeń 27, 2013 No, dobra. Usiadłem i przeczytałem pierwszy rozdział. A oto moje uwagi. https://docs.google.com/document/d/1yNKPSOKMvGSmoDmwISU-mCP99NnKxoRnuBdd5DP95dE/edit Ogółem nawet nie wygląda to jakoś szczególnie źle i jest kilka ciekawych pomysłów. Nie próbowałem poprawiać błędów interpunkcyjnych (a jest ich pełno!), bo już nie miałem na to ochoty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Styczeń 27, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 27, 2013 No, dobra. Usiadłem i przeczytałem pierwszy rozdział. A oto moje uwagi. https://docs.google.com/document/d/1yNKPSOKMvGSmoDmwISU-mCP99NnKxoRnuBdd5DP95dE/edit Ogółem nawet nie wygląda to jakoś szczególnie źle i jest kilka ciekawych pomysłów. Nie próbowałem poprawiać błędów interpunkcyjnych (a jest ich pełno!), bo już nie miałem na to ochoty. Jak dobiję, do XX rozdziału, to zacznę szukać korektora. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny Templariusz Napisano Styczeń 27, 2013 Share Napisano Styczeń 27, 2013 Mała rada dla ktytyków NAPISZ SAM, a się przekonasz, że błędy będą ci się mnożyć szybciej niż króliki. Zamiast narzekać ściągnij sobie fic i popraw w nim błędy. A jak masz czas to mu go odeślij poprawiony pewnie będzie wdzięczny za pomoc. PS Korodzik, ja Gaję znam jako ducha naszej planety co się o nią troszczy, ale to tak na marginesie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Styczeń 27, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 27, 2013 Mała rada dla ktytyków NAPISZ SAM, a się przekonasz, że błędy będą ci się mnożyć szybciej niż króliki. Zamiast narzekać ściągnij sobie fic i popraw w nim błędy. A jak masz czas to mu go odeślij poprawiony pewnie będzie wdzięczny za pomoc. PS Korodzik, ja Gaję znam jako ducha naszej planety co się o nią troszczy, ale to tak na marginesie. Krytyka jest dobra, ale wolałbym aby była ona związana z opowiadaniem pod względem fabuły, poniważ staram się patrzeć na błędy i je poprawiać, ale - powiedzmy sobię szczeże - autor nigdy wszystkiego nie zauważy kiedy pisze jak maszyna (zwłaszcza o 3 w nocy) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skeeper Napisano Styczeń 27, 2013 Share Napisano Styczeń 27, 2013 Kurzcze, czemu czytając ostatnie rozdziały na suwa mi sie myśl, że nasz srebrnooki zrobi co nieco z Luną? Też komuś się tak wydaje? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 27, 2013 Share Napisano Styczeń 27, 2013 Kurzcze, czemu czytając ostatnie rozdziały na suwa mi sie myśl, że nasz srebrnooki zrobi co nieco z Luną? Też komuś się tak wydaje? Moim zdaniem zbyt wcześnie na takie przypuszczenia. On wciąż nie otrząsnął się postacie swojej pierwszej miłości, którą nadal może odwiedzać. Jak by tak patrzeć to w ciągu 24 godzin wykapał się nago z Luną i spał także nago z pozostałymi księżniczkami. Jakby na to spojrzeć z boku wygląda to dość dziwnie. W dodatku jego feromony działają na wszystkie kucyki i każdy/a się do niego przystawia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korodzik Napisano Styczeń 27, 2013 Share Napisano Styczeń 27, 2013 a się przekonasz, że błędy będą ci się mnożyć szybciej niż króliki. Tyle to i ja wiem (vide moje tłumaczenie Anthropology, które - przyznam - wydałem w "ostatecznej" wersji zbyt pośpiesznie i dalej są w nim kłujące po oczach błędy). Rzecz w tym, żeby przed publikacją starać się wyłapać jak najwięcej królików. Albo też... liczyć na kogoś, kto pokaże, gdzie się dranie schowały. Zamiast narzekać ściągnij sobie fic i popraw w nim błędy. Nieee, od tego jest autor Krytyka jest dobra Dziękuję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Styczeń 27, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 27, 2013 ^Nie chce mi się cytować wszystkiego, ale od poprawiania błędów, jest korektor. I tak jak wcześniej pisałem, jeśli dobiję do XX lev...rozdziału, to takowego zwerbuję. Moim zdaniem zbyt wcześnie na takie przypuszczenia. On wciąż nie otrząsnął się postacie swojej pierwszej miłości, którą nadal może odwiedzać. Jak by tak patrzeć to w ciągu 24 godzin wykapał się nago z Luną i spał także nago z pozostałymi księżniczkami. Jakby na to spojrzeć z boku wygląda to dość dziwnie. W dodatku jego feromony działają na wszystkie kucyki i każdy/a się do niego przystawia Jak ja kocham te wasze domysły. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravin Napisano Styczeń 29, 2013 Share Napisano Styczeń 29, 2013 Link od rozdziału XIV kieruje do dokumentu o nazwie "Rozdział XVI.odt". Coś tu chyba nie gra... Rozdziałów nie ocenie bo dopiero zabieram się za czytanie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyja Xores Napisano Styczeń 30, 2013 Share Napisano Styczeń 30, 2013 Rozdział jest dobry tylko nazwa jest zła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 Ciekawe opowiadanie, napisane zupełnie inaczej niż inne ff. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Luty 7, 2013 Share Napisano Luty 7, 2013 Początek drugiej części czwartego rozdziału... "Wszystko będzie dobrze – uśmiechnęła się Santry – zabiorę cię do Kamila, on się dobą zajmie." Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDurny Napisano Luty 8, 2013 Share Napisano Luty 8, 2013 jak ja was czytam wygląda na to że jesteście bandą zboczuchów było wyraźnie napisane że różnica między rasami ich nie rusza Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Luty 8, 2013 Share Napisano Luty 8, 2013 Ciekawe zakończenie rozdziału "Czy może Discord będzie chciał przejść na stronę dobra." Nie wiem czy nie odpowiedni byłby "?". Ciekawa historia z ta strażą królewską - niby jest w opowiadaniu, a w środku nocy nie pilnuje komnat księżniczek. Niech no tylko się dowie. Bardzo fajny rozdział, przyjemnie się czyta. Ciekawe jakie zadanie Kamil dostanie od Celesti? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Luty 14, 2013 Autor Share Napisano Luty 14, 2013 Z racji mojego wyjazdu do Meet'a do Otwocka postanowiłem, że wyślę jedną część XVI rozdziału, po powrocie skończę "Tęczę" a póki co. Miłej lektury Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts