Metka04 Napisano Listopad 5, 2013 Share Napisano Listopad 5, 2013 Dziękuję Ci bardzo, to miłe ^ ^ To będę się starać być jak najlepszą uczennicą ;3 Dziękuję ślicznie. Em... jestem dziewczyną i myślałam, że pierwsze próby cieniowania mam już za sobą.... Dość długo nic nie wrzucałam, ponieważ pomagam pewnemu vectorzyście (Tavish'owi) w commishach. Dzisiejsza paczka będzie głównie ze szkicami. Peter Parker i Twi (oraz zepsuty skaner) Szkic galowy, który jest zbyt zły na vector I straszny skan odnowionej wersji mojej pierwszej OC - Moonlight Na razie to tyle ^ ^ możesz je zrobić bardziej "przestrzenne" no i łączyć kolory ze sobą, używać kilku kredek do jednego koloru Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magpie Napisano Listopad 5, 2013 Share Napisano Listopad 5, 2013 Ładnie wyszedł ten pokolorowany szkic.Włosy dobrze pocieniowane, chociaż na ogonie Twi chyba lepiej by wyglądał jeden refleks zamiast dwóch : ) Odświeżona Moon mi się podoba. Puste, białe przestrzenie na grzywie są zapewne winą skanu, jeśli byś miała okazję to możesz zrobić zdjęcie temu rysunkowi ; ) Szkoda tego skanera, bo Twoje prace na nim cierpią ; P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisklakozaur Napisano Listopad 5, 2013 Share Napisano Listopad 5, 2013 Słodziuśnie^^ *Ptaszysko zdycha, nie ogarniając kredkowych cieni* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Listopad 5, 2013 Share Napisano Listopad 5, 2013 O Matulu w Niebiosach. Śliczne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s566 Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Narysowałabyś mojego oc xd? tylko dom linka do DA bo tu nie mam tematu o oc xd (ehh tylko trza łebe obrócić xD i małe trochę) http://s566.deviantart.com/art/Unknow-Again-xD-415469657?ga_submit_new=10%253A1385243108 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonlight Napisano Listopad 26, 2013 Autor Share Napisano Listopad 26, 2013 możesz je zrobić bardziej "przestrzenne" no i łączyć kolory ze sobą, używać kilku kredek do jednego koloru Co do przestrzenności to mogę spróbować. A kolory łączę od dawna... Dobrze widać to na przykład w grzywie Petera Ładnie wyszedł ten pokolorowany szkic.Włosy dobrze pocieniowane, chociaż na ogonie Twi chyba lepiej by wyglądał jeden refleks zamiast dwóch : ) Odświeżona Moon mi się podoba. Puste, białe przestrzenie na grzywie są zapewne winą skanu, jeśli byś miała okazję to możesz zrobić zdjęcie temu rysunkowi ; ) Szkoda tego skanera, bo Twoje prace na nim cierpią ; P Kombajn się buntuje, czas go wymienić : P Miło mi, że Ci się podoba. A grzywy wyszły mi, dlatego uczył mnie je rysować mój autorytet w tej dziedzinie. Panie profesorze ^ ^ Słodziuśnie^^ *Ptaszysko zdycha, nie ogarniając kredkowych cieni* Dziękuję! Kredkowe cienie nie są trudne...Choć ja sama jeszcze niezbyt je ogarniam O Matulu w Niebiosach. Śliczne. Cieszę się, że Ci się podobają ^ ^ Nie no, droga Moon nie znałem Pani od tej strony. A ten Parker i Twi, po prostu mistrzostwo. Coś czuję że na tej jednej stronie przeglądania Pani dzieł się nie skończy, a na razie skwituję to skromnym punktem reputacji. Dobra robota. Dziękuję ślicznie. Bardzo się staram by moje rysunki były coraz lepsze i cieszę się, że ktoś docenia moją pracę. Narysowałabyś mojego oc xd? tylko dom linka do DA bo tu nie mam tematu o oc xd (ehh tylko trza łebe obrócić xD i małe trochę) http://s566.deviantart.com/art/Unknow-Again-xD-415469657?ga_submit_new=10%253A1385243108 Niestety, na razie nie przyjmuję requestów. Mam kilka prac w kolejce A teraz czas na część, dla której w ogóle powstał ten temat- rysunki Pierwszy jest z dedykacją dla Magpie'a, Slocka już dobrze wie o cio chodzi w tym rysunku Drugi rysunek jest szkicem po vector dla MacTavisha ... trochę mi nie wyszedł Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Listopad 27, 2013 Share Napisano Listopad 27, 2013 Miałam na myśli, ze jak np kucyk jest zielony to nie kolorować go tylko zieloną kredką ale trzeba odcieniami jej, wplatać żółty, niebieski itp Czyli uzyskiwać kolor z połączeń różnych barw ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonlight Napisano Listopad 28, 2013 Autor Share Napisano Listopad 28, 2013 Miałam na myśli, ze jak np kucyk jest zielony to nie kolorować go tylko zieloną kredką ale trzeba odcieniami jej, wplatać żółty, niebieski itp Czyli uzyskiwać kolor z połączeń różnych barw ) Ale właśnie tak robię, jak w wyżej wspomnianej grzywie Petera, oprócz brązów użyłam też żółtego i kilku odcieni pomarańczowego i oczywiście czarnego. I tak przy okazji, bawiłam się trochę kredkami akwarelowymi na szkicu Slocki w kopytkowiczkach i oto efekt: Nie jest chyba tragicznie jak na początki z tymi kredkami 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Listopad 29, 2013 Share Napisano Listopad 29, 2013 (edytowany) Ale właśnie tak robię, jak w wyżej wspomnianej grzywie Petera, oprócz brązów użyłam też żółtego i kilku odcieni pomarańczowego i oczywiście czarnego. I tak przy okazji, bawiłam się trochę kredkami akwarelowymi na szkicu Slocki w kopytkowiczkach i oto efekt: Nie jest chyba tragicznie jak na początki z tymi kredkami No to w porządku kredki akwarelowe są po to aby rysować nimi na mokro do póki nie połączysz ich z wodą to będzie zwykła kredka tak wiec hop siup i pędzelek do łapy Edytowano Listopad 29, 2013 przez Cuddly doggy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magpie Napisano Grudzień 1, 2013 Share Napisano Grudzień 1, 2013 emm... Slocka w tęczowych kopytkowiczkach? To raczej Kicia powinna je nosić ; P ale okej..... xD Podobają mi się Twoje początki z akwarelowymi kredkami. Ciekawią mnie Twoje przyszłe próby z nimi ^ ^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonlight Napisano Grudzień 7, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2013 No to w porządku kredki akwarelowe są po to aby rysować nimi na mokro do póki nie połączysz ich z wodą to będzie zwykła kredka tak wiec hop siup i pędzelek do łapy Ale..ale... Przecież są z wodą, nie widać? emm... Slocka w tęczowych kopytkowiczkach? To raczej Kicia powinna je nosić ; P ale okej..... xD Podobają mi się Twoje początki z akwarelowymi kredkami. Ciekawią mnie Twoje przyszłe próby z nimi ^ ^ Nie, na Slocce wyglądają przeuroczo ;3 (tak wie, że jestem stlasna) No to dalszych prób ciąg dalszy! Na początek prezent mikołajkowy dla Slocki Oraz prezent dla vectorzysty, sąsiada, przyjaciela etc etc MacTavisha To Jego OC - Latro 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magpie Napisano Grudzień 7, 2013 Share Napisano Grudzień 7, 2013 Ta Kicia jest przecudowna! :3 Taka słodziutka, urocza, kochana ^ ^ Jest wspaniała! Bardzo mi się podoba ; ) Ślicznie Ci dziękuję, kochanie ; * a drugi rysunek też super Ci wyszedł ^ ^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 no nie widać, bo są widoczne pociągnięcia kredki czyli kreseczki a nie powinno o, np tak: http://3.bp.blogspot.com/-jgL5BNlys3g/UcmAGteR3LI/AAAAAAAAAp4/8pAB5Qcrk5g/s1600/img178+kopia.jpg Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonlight Napisano Grudzień 15, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2013 Ta Kicia jest przecudowna! :3 Taka słodziutka, urocza, kochana ^ ^ Jest wspaniała! Bardzo mi się podoba ; ) Ślicznie Ci dziękuję, kochanie ; * a drugi rysunek też super Ci wyszedł ^ ^ Proszę i ślicznie dziękuję ; * no nie widać, bo są widoczne pociągnięcia kredki czyli kreseczki a nie powinno o, np tak: http://3.bp.blogspot.com/-jgL5BNlys3g/UcmAGteR3LI/AAAAAAAAAp4/8pAB5Qcrk5g/s1600/img178+kopia.jpg Wiem jak ma to wyglądać... akwarelowe użyłam tylko do tła i wzmocnienia koloru normalnych kredek ... Dlatego widać "kreseczki". Kolejna praca, tym razem konkursowa do grupy na DA, Flutterka opatula zmarzniętą klaczkę swoim szalikiem ^ ^ 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 aa, no i wszystko jasne Pisz na przyszłość że technika mieszana na bazie zwyklych, bo jak się widzi normalne a piszesz, że akwarelki to się nie zgadza oglądającemu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aga :) Napisano Styczeń 6, 2014 Share Napisano Styczeń 6, 2014 Co do przestrzenności to mogę spróbować. A kolory łączę od dawna... Dobrze widać to na przykład w grzywie Petera Kombajn się buntuje, czas go wymienić : P Miło mi, że Ci się podoba. A grzywy wyszły mi, dlatego uczył mnie je rysować mój autorytet w tej dziedzinie. Panie profesorze ^ ^ Dziękuję! Kredkowe cienie nie są trudne...Choć ja sama jeszcze niezbyt je ogarniam Cieszę się, że Ci się podobają ^ ^ Dziękuję ślicznie. Bardzo się staram by moje rysunki były coraz lepsze i cieszę się, że ktoś docenia moją pracę. Niestety, na razie nie przyjmuję requestów. Mam kilka prac w kolejce A teraz czas na część, dla której w ogóle powstał ten temat- rysunki Pierwszy jest z dedykacją dla Magpie'a, Slocka już dobrze wie o cio chodzi w tym rysunku Drugi rysunek jest szkicem po vector dla MacTavisha ... trochę mi nie wyszedł Ale..ale... Przecież są z wodą, nie widać? Nie, na Slocce wyglądają przeuroczo ;3 (tak wie, że jestem stlasna) No to dalszych prób ciąg dalszy! Na początek prezent mikołajkowy dla Slocki To jest pięknie ale bardziej (moim zdaniem ) ładniejsze 1 piękne!!! ogółem pięknie rysujesz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonlight Napisano Styczeń 6, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 6, 2014 aa, no i wszystko jasne Pisz na przyszłość że technika mieszana na bazie zwyklych, bo jak się widzi normalne a piszesz, że akwarelki to się nie zgadza oglądającemu Dobrze, postaram się pamiętać piękne!!! ogółem pięknie rysujesz Dziękuję ślicznie ^ ^ Ostatnio mam dość mało czasu na rysowanie, ale udało mi się naskrobać coś w wolnych chwilach. Na pierwszy ogień idzie prezent urodzinowy dla Tavisha: To jego OC, Night Arrow, rysowałam go już w przeszłości... może kojarzycie tego uroczego nietoperka? Tak wygląda jego starsza wersja Prezent świąteczny dla najlepszej przyjaciółki. Nazywamy ją Lama, bo... no... domyślcie się xD Obydwa rysunki wykonane techniką mieszaną, zwykłe kredki z akwarelowymi A teraz rysunek, który rysowałam do kalendarza Brohoof, lecz niestety mi się nie udało, mówi się trudno. Jestem dumna z efektu. No i na koniec bonusowo szybki szkic dla mojej kochanej Slocki (czyt. Magpie'a) Przemoczona Kicia 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magpie Napisano Styczeń 6, 2014 Share Napisano Styczeń 6, 2014 Mokra Kicia jak ja uwielbiam Twoje włosy... nawet mokre są cudowne :3 wszystkie rysunki świetne ; ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Styczeń 10, 2014 Share Napisano Styczeń 10, 2014 Jakie śliczne, kiedy myślę, że już lepiej być nie może. Ty wychodzisz po za granicę moich myśli Mogę prosić jedną z moich OC? To ona.. Ładnie proszę. Nazywa się Happy Clover (Szczęśliwa koniczynka) Tu z innego profilu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Styczeń 27, 2014 Share Napisano Styczeń 27, 2014 Bardzo ładne prace c: Jedna tylko prośba: wstawiaj rysunki w spoilery, słabo się ładuje, niektóre pliki się psują, niektóre w ogóle się nie ładują - chciałabym więcej zobaczyć :c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonlight Napisano Kwiecień 2, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 2, 2014 Mokra Kicia jak ja uwielbiam Twoje włosy... nawet mokre są cudowne :3 wszystkie rysunki świetne ; ) Dziękuję, jesteś kochany Jakie śliczne, kiedy myślę, że już lepiej być nie może. Ty wychodzisz po za granicę moich myśli Mogę prosić jedną z moich OC? Przepraszam, ale aktualnie nie robię requestów. Bardzo ładne prace c: Kuje ^ ^ Po bardzo długiej przerwie... wstawiam malutką paczkę nowych rysków.Z dedykacją dla Magpie'aArt Trade z DrawingDyeBloody Herb - moje emo OCSzkic pod vector Projekt "Naucz Moon dobrze rysować" z Profesorem Magpie'emLekcja pierwsza:Lekcja druga:Urodzinowa szynszyla dla koleżanki przyjaciółki I na koniec kolejne odświeżenie kucyka z pierwszego posta tego tematu.Toy Artist (nie ja, ją nazwałam) I na koniec ciekawostka. Mój marny progres:Moon ładnie prosi o komentarze i opinie ^ ^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Lipiec 13, 2014 Share Napisano Lipiec 13, 2014 Temat archiwizuję. W razie chęci reaktywacji prośbę proszę kierować do mnie na PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts