Ohmowe Ciastko Napisano Maj 25, 2013 Share Napisano Maj 25, 2013 Pomyślałem, że całkowita zmiana zamierzeń nie byłaby głupia. Znalazłem kartki i napisałem na niej liścik, w którym prosiłem, by weszła na dach. Tam też skierowałem swe ciche kroki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 25, 2013 Autor Share Napisano Maj 25, 2013 Po chwili stanąłeś na dachu. Ulice były patrolowane przez policję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Tak z czystej chciwości spojrzałem, czy na dachu nie ma jakiejś większej ilości materiału. Zawsze było bezpieczniej ukryć się pod nim, niż tak bez niczego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 26, 2013 Autor Share Napisano Maj 26, 2013 Jedyną rzeczą na dachu był słup z dziwną maszyną, której działanie widziałeś podczas burzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Nagle doznałem oświecenia. Kto ma kontakt z handlarzami niewolników? Kupcy niewolników! Skierowałem swe kroki na dół, do Kate. Musiałem załatwić sobie pieniądze na niewolnika i coś do zmiany koloru grzywy. Oczywiście nie dokończyłbym transakcji, lecz sprzedawca zawsze mógł chcieć zobaczyć pieniądze. No i potrzebowałem kupić sobie płaszcz. Zacząłem cicho schodzić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 26, 2013 Autor Share Napisano Maj 26, 2013 Usłyszałeś odgłos kopyt pegazicy we wnętrzu. Stanąłeś przed drzwiami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Cicho zapukałem i szybko ukryłem się pod czarem peleryny niewidki. Nie chciałem, by jakiś sąsiad zainteresował się pukaniem, wyjrzał, a później zeznał policji, że już po ucieczce byłem u Kate. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 26, 2013 Autor Share Napisano Maj 26, 2013 Zaspana Kate otworzyła drzwi. - Ktooooooaaaah tam? - ziewnęła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 -Cii, to ja- wyszeptałem- Wpuść mnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 26, 2013 Autor Share Napisano Maj 26, 2013 - Skąd ty tu? - odszeptała, natychmiast rozbudzona. Uchyliła szerzej drzwi. - W całym mieście cię szukają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Wszedłem i zdjąłem czar. -Od razu mówię, że to jakiś sith załatwił tych policjantów, nie ja- od razu powiedziałem tak dla pewności- Nie mam pojęcia, gdzie uciekł, więc na razie uważaj. Chciałem cię prosić o małą pożyczkę na niewolnika i farbę do włosów-zrozumiałem, że te słowa będą musiały nią wstrząsnąć, więc szybko zacząłem myśleć nad wymówką- Znaczy się wiem, gdzie zbiera się element z Pegozji, więc udam się tam i będę grał kuca chcącego kupić niewolnika. Lecz tamci łowcy pewnie mnie kojarzą, więc bez zmiany fryzury i kolory grzywy oraz ogona się raczej nie obędzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 26, 2013 Autor Share Napisano Maj 26, 2013 - Oki, trochę to pokręcone... - powiedziała, ziewnęła i podeszła do szafki. Wyjęła z niej małą torebeczkę, w której brzęczały piórka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 -Jak na początku słyszałem, to młoda pegazka kosztuje 300 piórek- zauważyłem- Czyli mogę potrzebować podobnej kwoty. Obiecuję, że ci je oddam. Najwyżej później dogadam się z kolesiem z działu finansów- bezwiednie porównałem zakon do korporacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 27, 2013 Autor Share Napisano Maj 27, 2013 - Dobra - powiedziała, ziewnęła i wróciła do sypialni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 To przecież klacz. Na pewno może mi pomóc. Ale czekaj, przecież od źrebięcia była padawanem. Chociaż... szlag!!! -Kate, czy masz jakąś farbę do grzywy? Bo wolę się nie pojawiać tam ot tak, bez zmian. Na pewno już zostałem przez nich obgadany po tej nieudanej akcji- powiedziałem cicho stojąc pod drzwiami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 27, 2013 Autor Share Napisano Maj 27, 2013 Kate wróciła z sypiali z dwoma butelkami farby do włosów. Fioletową do grzywy i czerwoną do sierści.- Nałóż, umyj się i zmyj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 Co miałem zrobić? Posłuchałem się rozkazu bez słowa komentarza. I, jak zauważyłem, miało to dwojaki efekt. Nie musiałem bać się wykrycia. Dopóki policja się mną ponownie nie zainteresuje, to mogłem robić to, co chciałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 27, 2013 Autor Share Napisano Maj 27, 2013 Po wykonaniu instrukcji, wyglądałeś zupełnie inaczej. Do tego znalazłeś też soczewki zmieniające kolor oczu. Miałeś do wyboru pomarańczowy, różowy, zielony i żółty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 Jak już zmiana, to na całego. Wziąłem różowe soczewki. Pozostawał jeden problem-brak ubrania. Bez niego nie miałem co liczyć na wzięcie z sobą broni. -To już ostatnia prośba: masz jakąś zapasową pelerynę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 27, 2013 Autor Share Napisano Maj 27, 2013 - Zajrzyj do szafy. Poza tym, nie poznałabym cię, gdyby nie głos. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 -Oj tam- powiedziałem podchodząc do szafy- Nie chciałem się pokazywać, zanim nie byłem ukryty. Jeszcze by mnie zauważył jakiś twój sąsiad i obsmarował przed policją. A tak swoją drogą, rozmawiali z tobą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 27, 2013 Autor Share Napisano Maj 27, 2013 - Tylko pytali, skąd się tam wzięłam - odparła. W szafie były trzy płaszcze. Brązowy, czerwony i niebieski. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 Niebieska:tak mi kazała podświadomość. Więc wyciągnąłem i nałożyłem na siebie niebieski płaszcz, w którym ulokowałem sakiewkę, miecz i pistolet. Po puszczeniu ich magią odetchnąłem z ulgą. W końcu nie musiałem się skupiać na lewitowaniu tych przedmiotów. -To ja będę leciał- skierowałem się na zewnątrz, do tamtej dziury. Oczywiście, po chwili namysłu, przypomniałem sobie jak rzucić czar chodzenia po wodzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Maj 27, 2013 Autor Share Napisano Maj 27, 2013 Na zewnątrz rozpętała się burza.- Powodzenia - rzuciła Kate i weszła do sypialni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 Rzuciłem czar i skierowałem się do tamtych ścieków. Zastanowiłem się nad tym, jak dostanę się w dół tamtej dziury. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts