PumpkinWave Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Zamknąłem za sobą drzwi, lecz to nadal nie dawało mi spokoju. Po chwili zastanowienia nadal nie wiedziałem co zrobić. Po prostu nie wiedziałem co o tym myśleć. W bibliotekarce rozpoznałem tamtą bibliotekarkę...ale to by nie miało sensu... chyba, że to ona jest elementem Magii... tak wszystko powoli nabiera sensu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 2, 2013 Autor Share Napisano Marzec 2, 2013 Powoli następował świt, a przez szparkę w drzwiach wleciała gazeta z krzykliwym nagłówkiem "Twilight Sparkle nową księżniczką". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 - A więc moje przypuszczenia są prawdziwe... - powiedział do siebie, po czym wyszedł do miasta, biorąc ze sobą jedną babeczkę na śniadanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 2, 2013 Autor Share Napisano Marzec 2, 2013 W całym mieście aż huczało, a pegazy zarabiały miliony na gazetach. Każdy chciał o tym wiedzieć. Ktoś zaczął wrzeszczeć, że to pewnie Nightmare Moon w nowym ciele, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Zażenowany pochopnymi wnioskami o Nightmare Moon, szedłem przez miasto. Czy tylko ja tu logicznie połączyłem fakty w całość? W każdym razie mam nadzieję znaleźć Pinkie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 2, 2013 Autor Share Napisano Marzec 2, 2013 W Kąciku Kostki Cukru nie było różowej klaczy, a ta stojąca za ladą musiała się tłumaczyć. - Niestety, Pinkie pojechała do Canterlot na koronację księżniczki Twilight. ie, nie odbędą się przyjęcia zaplanowane na dzisiaj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Westchnąłem jedynie, po czym wróciłem do siebie do domu, aby zatopić się w jakiejś lekturze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 2, 2013 Autor Share Napisano Marzec 2, 2013 Po drodze zostałeś prawie ogłuszony plotkami i innymi rozmowami na temat Twilight Sparkle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Gdy wróciłem do domu, podniosłem gazetę, którą dostałem rano. Byłem ciekaw szczegółów, choć wątpiłem że wszystkie tam znajdę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 "Najpierw księżniczka Cadence, teraz Sparkle. Czym będzie rządzić nowa księżniczka?" - głosił jeden z nagłówków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 zacząłem po kolei czytać artykuły, czekając aż wróci Pinkie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Było tam mnóstwo plotek, w tym kilka na temat odejścia Luny i Celestii. Kiedy nadszedł wieczór, usłyszałeś łopot skrzydeł na zewnątrz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 szybko wybiegłem na zewnątrz, aby zobaczyć co go powoduje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Na brzegu Ponyville wylądował królewski rydwan. Wysiadła z niego Pinkie i reszta Powierniczek Harmonii. Twilight jeszcze je przytuliła i wsiadła z powrotem. Po chwili rydwan odleciał, ciągnięty przez dwóch strażników Celestii. Klacze ruszyły w stronę centrum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Niepewnie ruszyłem za nimi, mając nadzieję że Pinkie mnie zauważy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Pinkie obróciła się i cię zobaczyła. - Witaj, Deep! Jak się masz? Dzisiaj się dużo zdarzyło.Wiesz, że Twilight jest alicornem? Do tego księżniczką! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 - Taa, zdążyłem zauważyć... Ale chyba już rozumiem, jak to się stało. Pomimo iż z praktycznym wykorzystaniem magii jest u mnie kiepsko, tak z jej teorią idzie mi wręcz rewelacyjnie... - powiedział, gryząc się w język, aby nie powiedzieć o sobie więcej, jednocześnie karcąc się w myślach, ponieważ coś takiego doprowadziło ostatnio do tego, że gonił go wściekły tłum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 4, 2013 Autor Share Napisano Marzec 4, 2013 - I have no idea. Pa, pa, do jutra! - krzyknęła wesoło Pinkie i pokicała do Kącika Kostki Cukru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 Wrócił do domu, mając już dosyć tego wszystkiego. Postanowił, że gdy tylko wróci Twillight, zgłosi się do niej ze swoją "przypadłością". Przeczekał w domu do następnego dnia, nie wychylając się, przygotowując się do jak najlepszego i najdelikatniejszego przekazania swojego problemu. (Sry, że tak zmieniam narrację, piszę jak mi wygodniej) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 4, 2013 Autor Share Napisano Marzec 4, 2013 oki Następnego dnia pisało w gazecie, że Twilight ma osiąść na stałe w Canterlot lub Crystal Empire. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 Postanowiłem wyruszyć do Pinkie, aby zapytać się, czy mogła by mi załatwić spotkanie z Twillight. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 4, 2013 Autor Share Napisano Marzec 4, 2013 Spotkałeś ją po drodze do Kącika Kostki Cukru. Podskakiwała w pobliżu biblioteki. - Cześć Deep! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 - Cześć... widzisz, pytałaś się niedawno o moją przeszłość... mogę ją wyjawić, lecz potrzebuję przy tym Twillight... tylko ktoś o statusie Księżniczki może mi pomóc... - powiedział lekko poddenerwowany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 4, 2013 Autor Share Napisano Marzec 4, 2013 - Jest w bibliotece. Miałam jej pomóc w pakowaniu rzeczy na rydwan. Czekam, aż się spakuje. - dalej podskakiwała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 - Czy mógłbym w takim razie z nią pomówić? - wydawał się być jeszcze bardziej zdenerwowany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts