Akiria Napisano Wrzesień 17, 2013 Share Napisano Wrzesień 17, 2013 "O nie, czemu nie wzięł... wziąłem ze sobą marynarki?!" "Rarity, mamy teraz poważniejsze problemy" W sumie, dlaczego nie? Chociaż 22 minuty to trochę mało na taką akcję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IommIPony Napisano Wrzesień 17, 2013 Share Napisano Wrzesień 17, 2013 Nawet jak by to powinni zrobić pełen "metraż" a nie poupychać bo przez to cierpi fabuła odcinka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 17, 2013 Share Napisano Wrzesień 17, 2013 To jest problem, który wystąpił przy okazji odcinka Magical Mystery Cure - jak pokazać wszystkie aspekty sprawy w ograniczonym czasie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IommIPony Napisano Wrzesień 17, 2013 Share Napisano Wrzesień 17, 2013 No właśnie. Był by to dobry materiał ale no stało się co się stało, chociaż Sombra też został zmarnowany a ciekawy był by odcinek z nim. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 17, 2013 Share Napisano Wrzesień 17, 2013 No właśnie. Był by to dobry materiał ale no stało się co się stało, chociaż Sombra też został zmarnowany a ciekawy był by odcinek z nim. Moje zdanie: Król Sombrero był potrzebny tylko po to, źeby wprowadzić nas do Crystal Empire. Mam nadzieję, że w sezonie 4, pojawi się odcinek z antagonistą, który odejdzie od modelu Deus Ex Machina - co oznacza, że kucyki będą musiały użyć mózgów, a nie Elementów/Kryształowego Serca/innego artefaktu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Wrzesień 18, 2013 Share Napisano Wrzesień 18, 2013 Swoją drogą, głupota, że M6 nie zabrały ze sobą Elementów do KK, aby w ten sposób pokonać Sombrę. Hmm... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 18, 2013 Share Napisano Wrzesień 18, 2013 Swoją drogą, głupota, że M6 nie zabrały ze sobą Elementów do KK, aby w ten sposób pokonać Sombrę. Hmm... Niby tak, ale w takim razie na co byłoby potrzebne Kryształowe Serce? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToffiLove Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 (edytowany) Swoją drogą, głupota, że M6 nie zabrały ze sobą Elementów do KK, aby w ten sposób pokonać Sombrę. Hmm... Bo to tak jak na sprawdzian zabrać ściągę z odpowiedziami . A tak serio byłaby znów powtórka z pierwszych odcinków 1 oraz 2 sezonu, w dodatku akcja by się szybko skończyła - mane6 przyjeżdża, używa EoH i koniec. Musieli jakoś nas w nowe miejsce wprowadzić i jej kulturę. Bardziej zastanawia mnie kim była Cadence zanim ją poznaliśmy... Ktoś tam krzyknął wtedy "Kryształowa Księżniczka", czy jakoś tak, a w dodatku na jej CM widnieje kryształowe serce, oraz po tym wszystkim dostała kryształowe królestwo pod swoje skrzydła (w przenośni oczywiście xd). Chętnie zobaczyłabym odcinek poświęcony jej przeszłości... @Dół: Ooo, to idę szukać w internetach. Edytowano Wrzesień 19, 2013 przez ToffiLove Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Powtarzam któryś raz z kolei: została wydana książka, która opisuje historię Cadance (oczywiście się na niej nie skupia). 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Powtarzam któryś raz z kolei: została wydana książka, która opisuje historię Cadance (oczywiście się na niej nie skupia). Z tej książki wynika, że Cadence była pegazem. Została alicornem po pojedynku z kucykiem, który był pod wpływem amuletu (nie przypomina to wam pewnego odcinka?). Pokonała go swoją magią miłości (nie mam pojęcia jak). Spotkała się z Celestią w tym samym wymiarze, w którym była Twilight w MMC. Celestia wzięła ją do siebie i uznała za swoją siostrzenicę. Dodatkowo: Ta książka podobno nie należy do kanonu MLP. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Z tej książki wynika, że Cadence była pegazem. Została alicornem po pojedynku z kucykiem, który był pod wpływem amuletu (nie przypomina to wam pewnego odcinka?). Pokonała go swoją magią miłości (nie mam pojęcia jak). Spotkała się z Celestią w tym samym wymiarze, w którym była Twilight w MMC. Celestia wzięła ją do siebie i uznała za swoją siostrzenicę. Dodatkowo: Ta książka podobno nie należy do kanonu MLP. MLP Wiki ją uznaje. Do tego ta książka nie miałaby prawa być wydana, gdyby nie należała do kanonu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Wiem, o co Ci chodzi Po prostu istnieją głosy, że nie należy do kanonu. Poza tym, nie czytam MLP Wiki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Pewno dlatego, że niektórym nie pasuje do ich wizji Kredens xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Pewno dlatego, że niektórym nie pasuje do ich wizji Kredens xd W sumie ciężko sobie wyobrazić, w jaki sposób Princess Mi Amore Credenza używała magii będąc pegazem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 W sumie ciężko sobie wyobrazić, w jaki sposób Princess Mi Amore Credenza używała magii będąc pegazem Bodajże użyła artefaktu tej złej i stała się alicornem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Mnie się zdaje, że użyła swojej magii (jakoś). Jakby wzięła amulet tej złej to nie "stworzyłaby własnej magii". Odpadłby jeden z warunków stania się alicornem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
~Tamara~ Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 (edytowany) Wy tu gadu gadu o historii Cadance'owatej - a tu się wprasza offtopic. Wont mi z tym do działu Cadance,zanim inkwizycja rozwieje imprezę. Edytowano Wrzesień 19, 2013 przez Tamara Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Wy tu gadu gadu o historii Cadance'owatej - a tu się wprasza offtopic. Wont mi z tym do działu Cadance zanim inkwizycja rozwieje imprezę. Samo wyszło. Wracając do tematu, słyszeliście piosenkę "Apple To the Core" (nie mam pojęcia jaka jest oficjalna nazwa)? Granny Smith, zwracając się do Pinkie, używa zwrotu "Apple kin". Czy według was to oznacza, że rodziny Apple i Pie są ze sobą spokrwenione? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Wrzesień 20, 2013 Share Napisano Wrzesień 20, 2013 Jak to na wsi, każdy zna każdego itd., itp. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 20, 2013 Share Napisano Wrzesień 20, 2013 No niby tak, ale to ciekawie dodałoby nowego kontekstu przyjaźni Pinkie i AJ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Wrzesień 20, 2013 Share Napisano Wrzesień 20, 2013 No niby tak, ale to ciekawie dodałoby nowego kontekstu przyjaźni Pinkie i AJ Ano, wszakże nie wiemy co było przed przybyciem TS. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 20, 2013 Share Napisano Wrzesień 20, 2013 Słyszałam, że będzie odcinek, w którym do Pinkie przyjadą Limestone i Marble. Ciekawe, jak zareagują na styl życia siostry Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Wrzesień 20, 2013 Share Napisano Wrzesień 20, 2013 (edytowany) No niby tak, ale to ciekawie dodałoby nowego kontekstu przyjaźni Pinkie i AJ Niezaprzeczalnie Swoją drogą ciekawe czy już w tym sezonie zobaczymy już dziecko SA i C. Hmm... Edytowano Wrzesień 20, 2013 przez WhiteWarrior Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 20, 2013 Share Napisano Wrzesień 20, 2013 Nawet jeśli, to nie będę szczęśliwa z tego powodu. Przydałoby się, żeby nasza królewska para miała trochę więcej głębi niż "magia miłości" i "jestem rycerzem, ale musisz mnie uratować". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Wrzesień 21, 2013 Share Napisano Wrzesień 21, 2013 Szczerze, tylko mi zwisa los Cadance i jej półgłówka? D; Tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się