Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Po wejściu do środka postanowiłem poszukać jakiś opasłych tomiszczy traktujących o Podmieńcach i Changei. W końcu Imperium jest właściwie najbliżej, to znaczy, że jakieś informacje powinny tutaj się znaleźć. Przy okazji dałem małemu jakieś bajki do poczytania, coby się nie pętał pod nogami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Maluch złapał książkę o Kryształowym Jarmarku i wczytał się w rozdział o barankach. Tymczasem, szlag, w bibliotece była tylko jedna książka o Podmieńcach. Na dodatek ta, którą już widziałeś, o ich pożywieniu, wyglądzie i miejscu zamieszkania. Była tam jedna pożyteczna wzmianka. O tym, że Podmieńce często hodują miłość w Kwiatach Miłości. Nie ma ona nic wspólnego z miłością pobieraną od kucyków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 "Encyklopedia po byku. Nie mogę uwierzyć, ze nikt nigdy nie zajmował się Podmieńcami! Chociaż nie, przecież Imperium nie było tu tysiąc lat podobno." pomyślałem. Podszedłem do bibliotekarki. - Nie potrzebuje pani czasem pomocy? Bo widzi pani, zależy mi na pieniądzach, krucho jest, a że tu nie mieszkam, to nie wiem gdzie się zwrócić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 - Hmm... Raczej nie... Powinieneś spróbować niedaleko zamku, niedługo rozpocznie się Kryształowy Jarmark - powiedziała starsza kryształowa klacz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Poszedłem za radą bibliotekarki i udałem się w okolice zamku podpytując innych i pracę oraz przy okazji o wojska Celestii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Praca znalazła się przy turniejach rycerskich. Nikt jednak nie widział strażników. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Zatem znajduję jakiś hotel, w którym ja i mały Podmieniec moglibyśmy sypiać i wynajmuję pokój. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Najlepszym miejscem był hotel "Kryształek" osadzony na obrzeżach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Świetnie. W odosobnionym hotelu nikt nie będzie się aż tak nami interesował. Za resztkę pieniędzy zakupiłem trochę jedzenia i wody. Następnie zamknąłem Podmieńca z prowiantem na klucz i poszedłem do pracy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Jedną z organizatorek była znana Rainbow Dash. Od razu podała ci zbroję. - Nie będę traktować cię ulgowo! - ostrzegła jeszcze przed odlotem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Z pewnym trudem założyłem dziwaczną zbroję. Zdziwiony trzymałem jeden z elementów, nie bardzo wiedząc, co z nim zrobić. - Słuchaj, tęczowa, a to gdzie mam dać? (No co, kucyk ze wsi.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 - To hełm, wkłada się go o... tak! - bezceremonialnie włożyła ci hełm na głowę, tak, że twoje włosy utworzyły irokez przez dziurę w górnej części. RD miała taką samą zbroję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 (xD Grim nieogarnięty.) Poprawiłem hełm. Rozejrzałem się po placu turniejowym i nastawiłem kopię. "Jeszcze tego brakowało, żebym zebrał po łbie od tęczowej w obcym mieście. Oby było warto." Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Różowa klacz dmuchnęła w jakąś pokręconą trąbkę i Rainbow ruszyła galopem, zwiększając prędkość skrzydłami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Też ruszyłem galopem, w ostatniej chwili przerzucając ciężar ciała tak, by trafić Rainbow Dash, a jak się nie uda, to przebiec bokiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Wyszło na tym, że nikt nikogo nie trafił. Ponownie rozległ się dźwięk pokręconej trąbki i RD ruszyła jeszcze szybciej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Wyhamowałem tuż przed zderzeniem i przesunąłem się odrobinę, tak by Rainbow przeleciała obok. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 RD lekko się przesunęła w twoją stronę, trafiając cię kopią w klatkę piersiową. Zbroja zamortyzowała uderzenie, ale i tak odrzuciło cię w tył. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Żeby to cholera, dobra jest. To spróbujmy inaczej. Powstałem i znowu ruszyłem do ataku, tum razem zamierzając całkowicie wykorzystać pęd, uważając jednak by nie dać się wybić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Rainbow uśmiechnęła się i pobiegła po raz kolejny. Pędziła jak burza. Tym razem oboje padliście na ziemię. Tłumy wiwatowały. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Otrzepałem się z ziemi. Stanąłem ponownie w szrankach. Teraz postanowiłem połączyć dwie poprzednie taktyki. Popędziłem prosto na Rainbow. Gdy zbliżyliśmy się na tyle, że nie zdołałaby wyhamować, zatrzymałem się, zaparłem kopytami i wycelowałem kopię prosto w nią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Ona... zgrabnie nad nią przeskoczyła. Następnie znowu stanęła na swoim miejscu i ponownie rozpoczęła galop. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Zdenerwowany postanowiłem machnąć kopią w Rainbow, celując na wysokość klatki piersiowej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 3, 2013 Autor Share Napisano Marzec 3, 2013 Tym razem Rainbow prześlizgnęła się z dołu. Tłumy szalały. RD znowu ruszyła galopem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Wykorzystałem jej pęd, powinno ją przenieść obok. Nastawiłem kopię tak, by wplątała jej się między kopyta. Jeśli to nie poskutkuje, zaprzestaję sztuczek i rzucam się galopem w stronę Rainbow Dash. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts