Silma Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Witam wszystkich w moim wątku Chciałam Wam przedstawić moją pierwszą pracę. Jest to ręcznie szyta Rarity. Trochę się nad nią napracowałam, wcześniej nie miałam do czynienia z szyciem:flutterblush: Podoba się? Zapraszam do komentowania. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pookhi Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Ładna,ale trochę głowa nie jest proporcjonalna co do reszty ciała . Czekam na następne prace Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zukori Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 a mi się głowa wydaje jak najbardziej proporcjonalna bo to chyba chibi, nie xD? śliczna ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Jak na pierwszego pluszaka to jest świetna Chociaż ja wychodzę z założenia że grzywy nie powinny być pluszowe tylko albo z futerka, albo z syntetycznych włosów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Bardzo fajnie Ci wyszła. Ale tak jak Ukeś, uważam że grzywa powinna być z futerka, bo z materiału trochę dziwnie wygląda. Ale i tak świetnie Ci wyszła, a te oczy są piękne. Czekam na kolejne prace. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Piękna! Na pewno nie miałaś wcześniej do czynienia z szyciem? Bo wyszła naprawdę świetnie. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zukori Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Chociaż ja wychodzę z założenia że grzywy nie powinny być pluszowe tylko albo z futerka' date=' albo z syntetycznych włosów [/quote'] polska jest ograniczona i wszystkich kolorów nie znajdziemy :< farbowanie na ciemne kolory ma się..nijak aczkolwiek też jestem tego zdania tylko..masz pomysł jak z włosia ułożyć fryzurę Rarity? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Zukori, też racja. Byłoby trudno ułożyć fryzurkę Rarci z futerka, a właściwie chyba byłoby to niemożliwe. Na zdjęciach wygląda że ta Rarity ma taką bardziej granatową grzywę, a nie fioletową, nie? Czy to tylko moje wrażenie? Szczegół, ślicznie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 4, 2013 Autor Share Napisano Marzec 4, 2013 Wiem, że pluszak ma trochę niedoróbek, ale to mój pierwszy i jestem z niego dumna;) Grzywa faktycznie ma inny kolor, ale jak napisała Zukori są rożne ograniczenia. Ja zjeździłam całe miasto wojewódzkie i nigdzie nie mogłam dostać ani fioletowego polaru, ani jakiegokolwiek futerka - NIGDZIE NIE MA FUTERKA! Więc postanowiłam uszyć z tego, co mam. Teraz na tapecie jest Derpy;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 W takim razie czekamy na Derpinkę :3 Jestem ciekawa jak wyjdą Ci skrzydła Powodzenia 400 post! Yay! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 polska jest ograniczona i wszystkich kolorów nie znajdziemy :< farbowanie na ciemne kolory ma się..nijak aczkolwiek też jestem tego zdania tylko..masz pomysł jak z włosia ułożyć fryzurę Rarity? Farbowanie na ciemno jest ciężkie, ale nie niemożliwe. Wystarczy pokombinować, ale kuce ładnie wyglądają w pastelowych kolorach tak poza tym Akurat Rarity nie robiłabym grzywy z futerka tylko z syntetycznego włosia. Czyli kupuje paczkę włosów z kanekalonu czy jakoś tak (syntetyki na dredy, warkoczyki, dredloki itd), w odpowiednim kolorze (a tego kolorów jest cała paleta normalnie, wystarczy popatrzeć na allegro). Albo jakieś peruki do pocięcią. Po wielu trudach i bitwach stoczonych z przyszywaniem grzywy z włosia (oczywiście najpierw do jakiegoś paska materiału, a potem bezpośrednio do kuca) zajmujemy się jej układaniem. Grzywa na Rarcie hmm.. Zmoczyć (można upaćkać jakimś żelem do włosów, pianką itd), ponawijać na wałki, materiał, pałeczki, rolki po papierze toaletowym (czy cokolwiek innego, byle odpowiedniej wielkości i dało się na to nawijać włosy XD Uwaga nie używać prostownic, lokówek itd, bo kanekalon się topi ). I do wyschnięcia pod lampką czy coś. Lakier do włosów i trochę zabawy we fryzjera XD Daje radę! Tylko nie można tego pluszaka potem tarmosić w kółko, rzucać itd, jeśli się nie chce mu rozwalić tej fryzury XD No chyba, że potem znowu zmoczyć włosy, wyżelować i znów układać~ Po prostu nienawidzę włosów z pluszu i osobiście wolę jak ta grzywa nie jest perfekcyjnym odwzorowaniem grzywy z serialu, ale jest faktycznie grzywą, a nie materiałowym kluchem Wiem, że ludzie się często z tym nie zgadzają, ale no, takie jest moje zdanie~ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 7, 2013 Autor Share Napisano Marzec 7, 2013 Zanim zrobię Derpy chcę jeszcze Wam pokazać Rarity v2. Bardziej dopracowana, ma ładniejszy pyszczek i ogólnie lepsza;) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 13, 2013 Autor Share Napisano Marzec 13, 2013 Oto prototyp Derpy: Grzywa i ogon wymagają dopracowania (moje gapiostwo, nie przewidziałam pewnych rzeczy), do tego skrzydełka i będzie gotowe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 Ta-dam! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellie Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Yay, urocze c: Piękne :3 Jakbyś chciał kiedyś robić na zamówienie to jestem pierwsza w kolejce :3 Rari v2 jest świetna! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 Yay, urocze c: Piękne :3 Jakbyś chciał kiedyś robić na zamówienie to jestem pierwsza w kolejce :3 Rari v2 jest świetna! Czemu nie, mam nieco wolnego czasu:) Po szczegóły zapraszam na PW;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 19, 2013 Autor Share Napisano Marzec 19, 2013 Wszyscy doskonale ją znamy, dzięki niej zarówno serial, jak i wszystko inne staje się 20% cooler Oto RD: Zapraszam do komentowania:) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Marzec 19, 2013 Share Napisano Marzec 19, 2013 Świetne! Fajna bluzka z Derpy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 20, 2013 Autor Share Napisano Marzec 20, 2013 Dzięki:fluttershy4: Koszulke mam jeszcze jedną, ze śpiącą RD:rd5: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Marzec 20, 2013 Share Napisano Marzec 20, 2013 A ja mam pytanie, z czego im paczałki robisz? ^^ Ale nadal nie mam przekonania do grzyw z materiału :C Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 20, 2013 Autor Share Napisano Marzec 20, 2013 A mnie nie bawi czesanie pluszaków, więc odpuszczam sobie włosie;) Oczyska drukuję na cienkim filcu w zwykłej domowej drukarce. To trochę ryzykowne, trzeba uważać, żeby nic się nie wkręciło... miałam taką sytuację i mało mi serce nie stanęło, że rozwaliłam sprzęt niezbędny każdemu studentowi :yHRvV: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 29, 2013 Autor Share Napisano Marzec 29, 2013 Moje najnowsze dziecko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Marzec 29, 2013 Share Napisano Marzec 29, 2013 Spitfire! Świetna, ta grzywa jest ... boska! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Marzec 30, 2013 Share Napisano Marzec 30, 2013 Pierwsza myśl - kogut? XD O, ale skrzydła lepiej wszyte niż u jednej z wcześniejszych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Marzec 30, 2013 Autor Share Napisano Marzec 30, 2013 No cóż, nie wszystko jest doskonałe, ale to moje pierwsze prace i mi się podobają A takie o: 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts