Mellie Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 - MAM POZWOLENIE OD AVATARA POSTACI - Witajcie kucyki! Chciałabym wam przedstawić grę, mianowicie: zróbmy piosenkę! Wszyscy wiemy, że nasza kochana Pinkie znana jest ze swoich piosenek... Kocha śpiewać. Czy to dłuższe, czy krótsze pieśni - nie ma to znaczenia! W każdym razie... Teraz my będziemy układać i śpiewać piosenkę! Kto wie, kto wie... Może ktoś ją kiedyś na prawdę zaśpiewa? Najważniejsze jest to, byśmy się zgrali i stworzyli świetny zespół! Wymyślanie piosenki nie jest takie proste. To nie tylko układanie rymów, ale i podkład, zorganizowanie ewentualnego chórku. Ale najważniejsze, to znaleźć powód, dla którego chcemy śpiewać. Na wesele/na radość/dla przyjaciela/dla pocieszenia/dla wyjawienia radości jaką kryjemy w sercu. No to pierwszy punkt, który musimy zrealizować, niekoniecznie związany z muzyką. Czyli: sytuacja w jakiej się znajdziemy. Co takiego się zdarzyło, że chcemy śpiewać? Najlepsza propozycja wygrywa! Pamiętajcie, że piosenkę tworzymy wspólnie i jeżeli uznam przykładowo dwa posty za równie dobre... Mogę je ze sobą pomieszać Powodzenia!~ :3 Link do komentarza
Ihnes Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Cóż... Zbliża się wiosna. Piosenka o przemijaniu zimy już była w serialu, ale co stoi na przeszkodzie abyśmy zrobili swoją? Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Nom , piosenka o Wiośnie byłaby fajna Jeżeli się wszyscy zgodzą to już się biorę za robote Link do komentarza
Violet Star Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Jestem za! Ale może zamiast piosenki na powitanie wiosny można by napisać piosenkę o pożegnaniu zimy ? Wydaje mi się, że to mogłoby być bardzo ciekawe:fluttershy5:. 1 Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Jestem za! Ale może zamiast piosenki na powitanie wiosny można by napisać piosenkę o pożegnaniu zimy ? Wydaje mi się' date=' że to mogłoby być bardzo ciekawe:fluttershy5:.[/quote'] Może się mylę ale chyba to jest Winter Wrap up z odcinka ,,WInter wrap up '' Link do komentarza
Pisklakozaur Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Jutro historia- piosenka powinna powstać między 8:05 a 9:45 Ale nic nie obiecuję Link do komentarza
Kitsun Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Wiosna - okres wagarów, hasania po łące, odrodzenia natury i wielkanocnych jajek. Wiosenna piosnka zdecydowanie mi odpowiada =3 Link do komentarza
Mellie Napisano Marzec 11, 2013 Autor Share Napisano Marzec 11, 2013 No dobra! Wiosenna piosenka... Tak? To teraz ustalmy dla kogo śpiewamy! Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Bronies ? Kucyki ? Uczniowie? Studenci ? Polacy? Dla mnie ? xD Link do komentarza
Mellie Napisano Marzec 11, 2013 Autor Share Napisano Marzec 11, 2013 Prosiłabym o bardziej określone propozycje. Ale Polacy dobrzy Link do komentarza
Gość Elsword Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 "To my kucyki" coś w stylu piosenki "To My Polacy" tylko związane z kucykami Link do komentarza
Graphite Shine Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Może dla polskich bronies? No i Pegasis oczywiście Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Hmm.. Mi się podoba propozycja zagrania tej piosenki dla Polskich Bronies i Pegasis, jest to dość ciekawy pomysł ^^. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Też jestem na tak <3 Zobaczmy co na to właścicielka Wątku Link do komentarza
Mellie Napisano Marzec 11, 2013 Autor Share Napisano Marzec 11, 2013 Zdecydowanie. Na. Tak. Trzeba wygnać tę zimę z Polski To teraz... Żeby zaśpiewać piosenkę, musimy się kierować uczuciami. Jacy będziemy? Smutni, weseli, źli? To zależy od was! Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Co może powiedzieć Odzwierciedlenie Pinkie Pie ? Oczywiście że weseli . Po co robić smutne piosenki z takiego miłego powodu ? Link do komentarza
Violet Star Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Zgadza się z Odzwierciedleniem Pinkie! Trzeba być wesołym Link do komentarza
Ihnes Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Hmmm... no zima do udanej się raczej nie zalicza, więc chyba powinniśmy się cieszyć, że się kończy. Link do komentarza
Kitsun Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Ja bym stawiał na bardziej wyniosłe i filozoficzne podejście do tematu. Przebudzenie się natury ze snu zimowego jest iście... AH SCREW IT! LET'S BE HAPPY LIKE A BUNCH OF YOUNG AND JUMPING PUPPIES! Link do komentarza
Piter2224 Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Więc wesoła piosenka o wiośnie dla polskich Bronies i Pegasis Zapowiada się fajnie Pytanie może niech inne postacie z Mane6 też się dołączą do śpiewania?!?! Link do komentarza
Mellie Napisano Marzec 12, 2013 Autor Share Napisano Marzec 12, 2013 Pytanie może niech inne postacie z Mane6 też się dołączą do śpiewania?!?! To, kto będzie śpiewał będzie w późniejszych punktach, więc na razie nie poruszamy tego tematu ^^ Zaczekam jeszcze trochę na propozycję i ruszymy z kolejnym punktem Link do komentarza
Rarixie Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 :pinkie2::pinkie2: Może piosenka o wszystkich porach roku, nie tylko wiośnie? Oczywiście wiosna mogła by wyróżniać się czymś np.: wszystkie zwięrzeta wracają, lub wszystko budzi się do życia. Nie wiem, coś takiego wpadło mi do głowy, może na coś ten pomysł się przyda. Link do komentarza
Mellie Napisano Marzec 13, 2013 Autor Share Napisano Marzec 13, 2013 :pinkie2::pinkie2: Może piosenka o wszystkich porach roku, nie tylko wiośnie? Oczywiście wiosna mogła by wyróżniać się czymś np.: wszystkie zwięrzeta wracają, lub wszystko budzi się do życia. Nie wiem, coś takiego wpadło mi do głowy, może na coś ten pomysł się przyda. Dobry pomysł, ale na razie zostaje piosenka o wiośnie. Może przy następnej piosence wykorzystamy twój pomysł Czyli: wesoła piosenka o wiośnie dla Polskich Bronies i Pegasis. Ruszamy z muzyką! Rytm i tempo. Jakie mają być? Link do komentarza
Night Shadow Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 Może ja się nie znam na muzyce,ale moim zdaniem jeśli piosenka jest wesoła to powinna być szybka. Moje koncepcja jest taka żeby zrobić szybkie tempo,ale takie przy którym normalna osoba byłaby w stanie śpiewać. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 Zgadzam się z Night Link do komentarza
Recommended Posts