Musolini56 Napisano Sierpień 27, 2012 Share Napisano Sierpień 27, 2012 Kto nie pamięta? Link do komentarza
Stella Napisano Sierpień 27, 2012 Share Napisano Sierpień 27, 2012 Mała Księżniczka Muminki Smerfy Troskliwe misie Sylvanian Families Gumisie Czarodziejka z księżyca Tajemniczy opiekun Candy Candy Link do komentarza
RainbowDash123456789 Napisano Październik 8, 2012 Share Napisano Październik 8, 2012 (edytowany) Cóż... jak wszystko to wszystko *Przeszukuje internety*-Odlotowe Agentki-Jam Łasica-A.T.O.M.-Galactic Football-Atomówki-M.A.S.K.-Muminki-Reksio-Ed, Edd i Eddy-Wunshpunsch-Ben 10-Bob Budowniczy-Transformers-Zwariowane Melodie-Tajemniczy Sobotowie-Atomowa Betty-Flinstonowie-Jetsonowie-Hej Arnold-Xiaolin-Tom & Jerry-Robotboy-Cafe Myszka-Rodzina Adamsów-Inspektor Gadget-Sonic X-Ah Ten Andy-Wymiennicy-Tabalunga-Gumisie-Świat Ludwiczka-Amerykański Smok Jake Long-Fantastyczna Czwórka-Huckelbery Finn-Pucca-Kacze Opowieści-X-Men-Piotruś Pan i Piraci-Przygody Pytalskich-Sąsiedzi-Szczeniak Zwany Scooby Doo-Miś Yogi-Mroczne Przygody Billego i Mandy-Pinkie i Mózg-Owca w Wielkim Mieście-Perypetie Penelopy...-Hong Kong Phooey-Scooby i Scrappy Doo-Szczenięce lata Toma i Jerry'ego-Liga Sprawiedliwych-Spongebob Kanciastoporty-Przygody Timmy'ego-Przygody Kota Filemona-Naruto-Ying Yang Yo-Struś Pędziwiatr-Kocia Ferajna-Dragon Ball-Samurai Jack-Młodzi Tytani-Kotopies-Dom Dla Zmyślonych Przyjaciół Pani Foster-Pszczółka Maja-Pokemony-Lucky Luck-Scooby Doo-Popeye-Skunk Fu-Kim Kolwiek-Power Rangers-Avatar Legnda Aanga-Fineasz i Ferb-Tajne Akta Psiej Agencji-Srebrny Surfer-Hulk-Kubuś Puchatek-Dusterdly i Muttley-Clifford-Kot Ik-Wojownicze Żółwie Ninja-W.I.T.C.H. (Nigdy nie lubiłam Winx ._.)-Chojrak Tchórzliwy Pies-Danny Phantom-Laboratorium Dextera-Jimmy Cool-Dzieciak Kontra Kot-Listonosz Pat-Chowder-Wyspa Totalnej Porażki-Bakugan-Kacper-Edek Debeściak-Batman-Hero 108-Przyjaciele z Kieszonkowa-Eliot Kid-Garfield-Brenda i Pan Whiskers-Pomysłowy Dobromił-Nieustraszeni Bracia Adrenalini-Kudłaty i Scooby Doo na tropie-Harcerz Lazlo-Fantastyczna Czwórka-Chop Socky Chop-Kung Fu Kurczaki-Niezwykłe Przypadki Flapjacka-Bliźniaki Cramp-Dzieciaki z Klasy 402-Spiderman-Johny Test-Bernard/Zagroda-Baranek Shaun-Dwa Głupie Psy-Nowa Szkoła Króla!-Dennis Rozrabiaka-Lilo & Stitch-Jochny Bravo-Kryptonim Klan Na Drzewie-Kaczor Dogers-Mój Partner w Sali Gimnastycznej jest Małpą (Ten Adam Lew xD)W tamtych czasach świat był lepszy ._. Edytowano Sierpień 30, 2013 przez RainbowDash123456789 Link do komentarza
BiP Napisano Październik 9, 2012 Share Napisano Październik 9, 2012 generał daimos zorro kim kolwiek mlp król lew 1 i 2 101 i 102 dalmatyńczyki scooby doo geronimo stilton jam łasica tabaluga gumisie brygada rr inspektor gadżet fineasz i ferb looney tunes i wiele innych , ale już nie pamiętam wszystkich. Link do komentarza
Pinkamena Napisano Październik 9, 2012 Share Napisano Październik 9, 2012 Awww,uwielbiam kreskówki,i często je jeszcze oglądam,choc podobno "mi nie wypada",ale oć tam xd A te które zapamiętałam z dzieciństwa to: -Dexter -Atomówki -Scooby Doo -Bliźniaki Cramp -Muminki -Smerfy -Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster -Winx -Witch -Sąsiedzi -Tom i Jerry -Bajki z mchu i paproci -Baśnie Braci Grimm -Ben Ten -Ja Łasica -Kaczor Donald I mogę wymieniać tak dalej,ale w większości bajeczki z Cartoon Network xd Link do komentarza
Alder Napisano Październik 9, 2012 Share Napisano Październik 9, 2012 Łezka się w oku kręci... dobra do rzeczy: -Chojrak tchórzliwy pies -Muminki -Yattaman -Generał Daimos -Bolek i Lolek -Kapitan Tsubasa -Reksio -Zaczarowany Ołówek -Animaniacy -Pinki i Mózg (narf!) -Dragon Ball -Tajemnice złotego miasta -W królestwie Kalendarza -Moto myszy z marsa (let's ride!) -EXO Squad -Rycerze Zodiaku -Extreme Dinosaurs -Kaczki -Kapitan Planeta -Kuba Guzik -Gumisie -Kubuś Puchatek -Aladyn -Przygody Animków -Struś pędziwiatr -Smerfy -Wyspa Niedźwiedzi (dziwna bajka...) -Maska -Zwariowane Melodie -Spider Man -Czarodziejka z księżyca -Tygrysia Maska -Tabaluga -Łoś super ktoś -Łap gołębia -Zwariowane Wyścigi -Batman -Batman Przyszłości -Tom i Jerry -Scooby doo -Teknoman -MASK Jak mi się coś przypomni to dopiszę. Link do komentarza
MLO_pl Napisano Październik 9, 2012 Share Napisano Październik 9, 2012 Hmm.... Kreskówki mojego dzieciństwa.... Najbardziej ulubionymi były: - Dragon Ball - Rycerze Zodiaku - Smerfy Było ich owiele więcej, ale teraz sobie ich nie potrafie przypomnieć.... Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Październik 9, 2012 Share Napisano Październik 9, 2012 Jejku ciężko sobie przypomnieć,ale z tego co pamiętam te bajki to: smurfy,gumisie,pokemony[kto niby ich nie oglądał jak był mały ?],power rangers i więcej nie pamiętam ;>.Ale zaś szkoda że poziom dzisiejszych kreskówek upadł,tamte stare były fajniejsze nie to co teraz.Oczywiście nie mówię o wszystkich bo i teraz nawet zdarzają się fajne,ale jest ich mało i mało kiedy kreskówka w tych czasach czegoś uczy : Link do komentarza
Ciasteczko Napisano Październik 10, 2012 Share Napisano Październik 10, 2012 A kojarzy ktoś może pewną bajkę, jedną z ulubionych z okresu mojego dzieciństwa, o myszach(szczurach) jeżdżących na motorach? Tytułu za diabła nie mogę sobie przypomnieć, a od jakiegoś czasu ta animacja za mną chodzi i nie daję mi spokoju. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi podrzucił tytuł, bo parę stron tematu przejrzałem i na nazwę, która by mi pasowała się nie natknąłem. Link do komentarza
Slender Mane Napisano Październik 10, 2012 Share Napisano Październik 10, 2012 Stary Sonic z którego jest pełno przerubek. Dr. Robotnik i PINGAS. Link do komentarza
Alder Napisano Październik 10, 2012 Share Napisano Październik 10, 2012 A kojarzy ktoś może pewną bajkę, jedną z ulubionych z okresu mojego dzieciństwa, o myszach(szczurach) jeżdżących na motorach? Tytułu za diabła nie mogę sobie przypomnieć, a od jakiegoś czasu ta animacja za mną chodzi i nie daję mi spokoju. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi podrzucił tytuł, bo parę stron tematu przejrzałem i na nazwę, która by mi pasowała się nie natknąłem. Moto myszy z marsa. Link do komentarza
Rarity115 Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 A kojarzy ktoś może pewną bajkę, jedną z ulubionych z okresu mojego dzieciństwa, o myszach(szczurach) jeżdżących na motorach? Tytułu za diabła nie mogę sobie przypomnieć, a od jakiegoś czasu ta animacja za mną chodzi i nie daję mi spokoju. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi podrzucił tytuł, bo parę stron tematu przejrzałem i na nazwę, która by mi pasowała się nie natknąłem. Pixie, Dixie i Pan Jinks. Chyba . Link do komentarza
Sumek Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Hmmm, bajki z mojego dzieciństwa. -Pokemony -Scooby Doo -Tom & Jerry -Przygody Animków (czasem jeszcze na Polsacie puszczają) -Ed, Ed & Eddy -Johnny Bravo No i ogólnie dużo bajek z Cartoon Network, za czasów, kiedy ten program był najlepszym tego typu w Polsce... (przełom XX i XXI wieku) Link do komentarza
KochamChemie Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Bob budowniczy... Link do komentarza
MLO_pl Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 A kojarzy ktoś może pewną bajkę, jedną z ulubionych z okresu mojego dzieciństwa, o myszach(szczurach) jeżdżących na motorach? To napewno "Motomyszy z Marsa", pamiętam tą bajkę. Link do komentarza
Nikern Napisano Październik 11, 2012 Share Napisano Październik 11, 2012 Tom i Jerry Scooby Doo Spiderman Martin Tajemniczy Transformers Jak widać dużo tego nie było. Link do komentarza
Atlis Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 - Atomówki - Odlotowe Agentki - Wunchpunch - Chojrak - Hamtaro - Pokemony - Dragon Ball - W.I.T.C.H - Laboratorium Dextera i dużo innych :> Link do komentarza
Rarity115 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Wypisuję tylko seriale: -Chip i Dale - RR -Stare kucyki pony - Magiczny autobus -Sąsiedzi -Kaczor Donald -Smerfy -Muminki -Gumisie - Scooby Doo - Tom i Jerry -Przygody Kota Filemona - Zaczarowany Ołówek - Bolek i Lolek -Pokemony -Różowa pantera - Koziołek Matołek - Kubuś Puchatek -Nowe Przygody Kubusia Puchatka - Krecik - Reksio -Rozgadana farma -Alladyn (serial animwoany) -Pat i Mat -Miś Uszatek -Pszczółka Maja -Myszka Miki -Strażak Sam -Kucyki z Gwiezdnego Wzgórza -Zorro -Bałwanek Bouli -Porwanie Baltazara Gąbki -Przygód kilka Wróbla Ćwirka - Bajki Pana Bałagana -Clifford Wielki Czerwony Pies -Tabaluga - Papirus -Żwirek i Muchomorek -Rumcajs -Lili Czarodziejka -Świat małej księżniczki -Rodzina Rabatków -Lis Leon -Bob budowniczy -Pani Bocianowa -Serial o piżmakach (nie pamiętam nazwy) [to wszystkie bajki mojego dzieciństwa ) I obecnie oglądam: -Zwierzęta z Zielonego Lasu -Przygód kilka wróbla Ćwirka -Spice and Wolf 2 sezon z napisami Link do komentarza
aggar Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Hej, pamiętam bajkę "zwierzęta z zielonego lasu". To ta o zwierzakach na czele której stały lisy? Jej, pamiętam, że była zbyt poważna jak na mój wiek i ogólnie jakoś specjalnie jej nie lubiłem, ale w tamtych czasach oglądało się każdą jaka leciała. No może każdą. Jedna badziewna gdzie niezależnie od płci żadne dziecko tego nie oglądało. Na ironię był to "mój mały kucyk" XD A skoro o bajkach mowa. Od dawna szukam tytułu pewnej kreskówki która leciała na polsacie i nikt dotychczas mi nie pomógł. Ludzie ją kojarzą, ale nie nie pamiętają tytułu. Nawet Akinator nie pomógł. Tytuł kreskówki to imię głównego bohatera. Akcja rozgrywa się w przyszłości gdzie nie tylko przywrócono do życia wiele wymarłych gatunków, ale i również uersonifikowano je. Normalnie mówią i żyją obok ludzi jako obywatele. PEwien zły doktor...będący mastodontem zaczyna tworzyć istotę doskonałą o właściwościach zmiennokształtnych. Pierwszy jakiego stworzył to totalny...idiota i chyba go wywala, albo mu ucieka. Nie pamietam. Potem się jednak okazuje, ze kolejne jego twory są niestabilne i w krótkim czasie się rozpadają. Postanawia odnaleźć "nr 1" gdyż ten posiada klucz do stabilności zmiennokształtnego ciała. Tym czasem nasz bohater natrafia na dwóch najemników. Gburowatą babkę z wielkim mechanicznym ramieniem napakowanym arsenałem, oraz jej kumpla tyranozaura, który chyba przypominał tergo z toy story. Opis brzmi to głupio, ale w praktyce nr 1 (wydaje mi się, że nazywał się Ginger, ale google przeczy) okazuje się być typową zwariowaną kreskówkową postacią żywcem wyjętą z takich produkcji jak np animaniacy, czy maska i wsadzony do serialu o poważnym klimacie. W efekcie powstaje kupa śmiesznych sytuacji i totalny chaos. Może ktoś z was kojarzy tą bajkę? Leciała pod koniec lat 90', albo na samym początku tego milenium. Link do komentarza
Rarity115 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Z tego co opisujesz przychodzi mi na myśl tylko jedno: ''Wolf's Rain''ale nie jestem pewna. Link do komentarza
aggar Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Nie, zdecydowanie nie. To była zwariowana kreskówka w stylu maski. Link do komentarza
Rarity115 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Znajdę Ci tytuł tej kreskówki,obiecuję! Link do komentarza
aggar Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Też sobie obiecywałem. Przeglądałem spis kreskówek puszczanych na Polsacie i tych popularnych w latach 90 i na początku 00. Szukałem wszelkich wzmianek w różnych językach i nic. Hej, a może po prostu poszukam tego mastodonta w akinatorze? Link do komentarza
Rarity115 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Na pewno jest jakieś rozwiązane. Również przyłączam się do poszukiwań. Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Grudzień 4, 2012 Share Napisano Grudzień 4, 2012 Większość to co oglądałam gdy byłam mała (5-7lat) to było anime ale bajki tez były Anime: -król szamanów -Witch(tak to chyba było anime...) -Dragon ball -Naruto (oglądałam na okrągło ^3^) -Pokemon!!! (też oglądałam na okrągło i... nie przeszło mi ^3^) Bajki: -Tom i Jerry -Pszczółka maja -Power Rangers!!!! -Smerfy -Krecik (ale mało...tam było pokazane jak króliki sie rodzą...a w sumie to one wystrzeliwały XD) Aktualnie: -MLP FIM oczywiście Link do komentarza
Recommended Posts