Ihnes Napisano Grudzień 22, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2013 Ihnesiowi smutno... Nikt nie chce się bawić. No dobra, prawie nikt. Bo mnie Cassidy zaraz zatłucze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Marzec 26, 2014 Share Napisano Marzec 26, 2014 Ko-cha-ni! Spośród jednego wiersza nie jest trudno wybrać zwycięzcę. Dla mnie lepiej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB_RedFox Napisano Maj 17, 2014 Share Napisano Maj 17, 2014 Eeee.. nadal jest do Twilight? Bo ja nie jarzę nikt Nie pamięta o Zecorze.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Maj 17, 2014 Share Napisano Maj 17, 2014 Eeee.. nadal jest do Twilight? Bo ja nie jarzę nikt Nie pamięta o Zecorze.. Z tego co wiem to jest, nie jego wina, że nikt oprócz dwóch osób się tu nie odzywa. Pisać coś to będzie aktywniej! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Maj 17, 2014 Share Napisano Maj 17, 2014 Fakt, trochę dział zamarł, już dawno nie gadałem z Aresem czy naszym głównym gospodarzem... A i ludzi jakoś mniej tutaj jest... Ja nawet nie wiem co u reszty "opiekunów" się dzieje, ale trza będzie ich złapać na gg i reanimować ten dział! Pozdro all Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB_RedFox Napisano Maj 17, 2014 Share Napisano Maj 17, 2014 To się zbierajcie. Dział Zecory musi się rozwinąć! Wymyślcie coś superbombowofajowskiego, coś takiego by zaciekawiło każdego. Wszystkie działy jakoś dawają rade to Wy też dacie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Październik 10, 2014 Share Napisano Październik 10, 2014 Zwycięża Dayan! Korony drzew przybrały kolor złota, duszne suche oraz ciepłe dni zastąpiły te deszczowe wraz z przyjemnym zimnym wiatrem... Napiszmy coś aby uhonorować tą wspaniałą porę roku! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LenitaPegazica Napisano Październik 12, 2014 Share Napisano Październik 12, 2014 Jesień się zjawiła, I swe piękno objawiła, Powinniśmy jej podziękować, A nie się przed nią chować, W końcu ona daje nam w darze, Kolorowe liście i kolory marzeń, Ubierzmy się ciepło i wyjdźmy z domów, Na spacer i spotkanie z nią bądźmy gotów. Ona pragnie nam coś przekazać, W jesiennym wietrze niech nie mówi do wszystkich naraz. Nic więcej nie jestem w stanie stworzyć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Październik 12, 2014 Share Napisano Październik 12, 2014 (edytowany) Liście w złoto się ubrały Dekorując kraj nasz cały Wiatr po drogach je rozgania Gwarantując wbród zmiatania Dzieci bawią się wspaniale Pamiętając dni w upale Dłuższe noce, sny więc dłuższe Któż nie marzy o poduszce Po dniu całym pełnym złota I kasztanów po szczyt płota Edytowano Październik 14, 2014 przez Uszatka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Październik 14, 2014 Share Napisano Październik 14, 2014 (edytowany) A oto i moje, śmiechu warte rymy Jesień, jesień; dziwna pora Liście krzyczą - Tora! Tora! Gdy z gałęzi w dół pikują I na ziemi wnet lądują Barwą żółtą i czerwoną Się okryją, jak osłoną I nie zoczysz, kiedy nagle Jeden z nich na ciebie spadnie Szybko chwycisz się za głowę Gdyż to doświadczenie nowe To nie liść ci głowę musnął Tylko twardy kasztan huknął Z ciemnej nieboskłonu chmury Leci zimny deszcz, ponury Wszyscy kroku przyśpieszają Mokrej furii unikają A gdy miną zimne deszcze Słońce znowu promień ześle Mrugnie do nas jasnym okiem Do snu ruszy żwawym krokiem Krótsze dni już, dłuższe noce Czas już ścielić grubsze koce Opowieści czas nadchodzi Kiedy słońce już zachodzi A gdy wczesną ranną porą Sen odpędzam, choć nieskoro Widzę słońce zawstydzone W mglisty obłok otulone I uśmiecham się do siebie Jak uwielbiam ja jesienie Edytowano Październik 14, 2014 przez Arkane Whisper Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Październik 31, 2014 Share Napisano Październik 31, 2014 Wszyscy się naprawdę postarali... Lecz zwycięzca może być tylko jeden. Gratuluję Uszatka Nightmare Night zawładnęła dziś naszym światem, może warto i dla niej jakiś wiersz napisać? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Maj 15, 2015 Share Napisano Maj 15, 2015 Noc nastała ta jedyna Tajemnicza i straszliwa Bo kucyki by się bronić Muszą się w kreacje stroić A nie pozna ich Nightmare Moon I nie zedrą głosów strun W krzykach pędząc jak najdalej Od tej wiedźmy tak zuchwałej Chce cukierków naszych zjeść Więc oddajmy jej tę cześć Bo inaczej kły swe białe Wbije w nasze ciałka małe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Maj 29, 2015 Share Napisano Maj 29, 2015 Nikt poza mną nie ma pomysłu na rymowankę o Nightmare Night? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Czerwiec 3, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 3, 2015 Zróbmy małą zmianę! Przy każdym temacie na rymowankę będę podawał ile wersów musi ona posiadać ^^ Każdy będzie miał takie samo pole manewru. Może być? Dokończmy najpierw temat Nightmare Night. Wykażcie się jakoś kochani Tutaj mieścimy się w 12 linijkach tekstu, tak jak mamy to podane w rymowance Uszatki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Efei Napisano Sierpień 9, 2015 Share Napisano Sierpień 9, 2015 Kiedy liście pożółkłe spadają na ziemię, Gdy noc coraz dłuższa, coraz krótszy dzień Nightmare Night obchodzi kucykowe plemię Czas, gdy źrebak pyta, czym jast mroczny cień. I mali i duzi szykują kostiumy Czarownicy, wampira, kościotrupa, ducha Który najstraszniejszy, ten zadziwi tłumy W tę noc co strachliwszym potrzebna otucha. Wnet-cóż to za jasność? Przeraźliwa łuna! Dziwne jakieś światło jaśnieje nad lasem Spokojnie, kucyki, to księżniczka Luna Z poddanymi swymi chce się bawić czasem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts