Skocz do zawartości

E-papierosy

Turoń

Recommended Posts

Czy, ktoś z Was może "pali" bądź orientuje się w temacie elektronicznych papierosów? Chodzi o to,że moja znajoma chce się na nie przerzucić  ,gdyż ponoć są ekonomiczne i  dużo mniej szkodliwe dla zdrowia. Chodzi Mi o jakiś model, który nie miałby ceny z kosmosu ale żeby też się szybko nie popsuł. Przeglądaliśmy wiele stron ,ale zależy mi na opini kogoś kto tego używał, a nie recenzenta. Ponoć jedną z lepszym firm jest "Volish" ale być może znacie coś porównywalnego o nieco niższej cenie? 

Z tego co mi wiadomo większość osób które znam i co z normalnego papierosa chciały się przerzucić na e-papierosa jest zawiedziona działaniem urządzenia.

Podobno to nie zastąpi głodu nikotynowego tak jak normalny (opinia mojego kolegi) i już po jakimś czasie palacze nie wytrzymują ze słabizną "e" i znowu powracają do starych ,tradycyjnych 

Dwójka moich znajomych korzysta z e-papierosa i jest bardzo zadowolona. Wszystko zależy ponoć od tych olejków jakich się użyje. Jak się kupi kijowe, to wiadomo, że to nie pomoże dużo.

Ja nie popieram palenia papierosów, ani w formie tradycyjnej, ani w formie e-papierosów. Zalecałbym rzucenie papierosów, ewentualnie przerzucenie się na tabakę - to wyjdzie ekonomiczniej i zdrowiej.

Wszystko zależy od tego czy chce rzucić palenie. Samo przejście na e-papierosa to jedynie zmiana sposobu zażywania nikotyny na mniej szkodliwy (chociaż chyba nie ma jeszcze żadnych szczegółowych badań), ale to nadal ten sam nałóg.
Volish jest jedną z najlepszych firm. Jeżeli szukasz czegoś tańszego to ze swojej strony mogę polecić e-papierosy firmy "Czacza". Polecam również unikać wszystkich wyrobów z napisami "health" itp.

Co do mocy e-papierosów to wszystko zależy od tego, jakiej mocy liquidy się kupuje. Każdy liquid ma podaną zawartość nikotyny w mg/ml.

Osobiście jednak polecam całkowicie rzucić palenie. ;)

Dnia 22.04.2013 o 22:37, Riconish napisał:

Co powiedzieć mogę, kolega ostatnio chciał spróbować czym to jest, kupił sobie za 70zł cały zestaw i używa tego tylko dla zabawy bo z reguły jest nie palący.

Według mnie i tak nie ma sensu kupno tego, jak palisz i tak to będzie za mało, jedyne podejście to rzucenie palenia.

Znam sporo osób, które całkowicie przeszły ze zwykłych papierosów na elektroniczne. Jeżeli po przejściu na e-papierosa nie zaspokaja on głodu nikotynowego to kupuje się mocniejsze liqiudy. Oczywiście są i tacy, którzy wolą zwykłe papierosy i do nich wracają.

A kupowanie e-papierosa dla zabawy uważam za głupotę, bo naprawdę łatwo się od niego uzależnić (chyba, że się pali liquidy beznikotynowe).

Dnia 22.04.2013 o 21:51, Turoń napisał:

Też namawiam do rzucenia. Ale ponoć nie jest łatwo ot tak palenie rzucić...

Nie jest łatwo ot tak rzucić palenie, trzeba mieć silną wolę i przede wszystkim chcieć rzucić.

Dnia 22.04.2013 o 23:03, Beton napisał:

Nie jest łatwo ot tak rzucić palenie, trzeba mieć silną wolę i przede wszystkim chcieć rzucić.

To po prostu zależy od osoby 

Moja mama pewnego dnia jak Filip z konopi wyskoczyła nam z wiadomością że, kończy z paleniem.. i od tamtego dnia.. już od ponad 7 lat nie miała ani razu papierosa w ustach.

Jednak jak patrzę na .....mamę :cyg: .. mojego chłopaka ....ona jak przynajmniej jak co max 2 godziny nie zapali to staje się agresywna i jest w stanie nawet rzucać w kogoś talerzami.

Jeżeli ktoś jest strasznie uzależniony od nikotyny i zwykłych papierosów ciężko będzie mu się przyzwyczaić do elektronicznego  ,ale zawsze warto spróbować!

Próbować można, jak się uda to gratulacje  :rd6: . Nawet mój nauczyciel sobie pali o takiego E-papierosa, i co mnie cieszy jak nawet ci chuchnie w twarz, dymu śmierdzącego nie poczujesz, zapach i smak głównie zależy od Liqiudy, można nawet sobie kupić malinowy Liqiudy, strasznie słodki w zapachu jak i w smaku.

Dnia 23.04.2013 o 08:36, Turoń napisał:

te e-papierosy to coś takiego jak shisha?

W sziszy dym tytoniowy jest filtrowany i schładzany przez wodę, ale nadal jest to dym tytoniowy zawierający substancje smoliste. W e-papierosach liquid jest odparowywany za pomocą grzałki elektrycznej, więc tym "dymem" nie jest dym tytoniowy a opary liquidu.

Ja sam palę e-papierosa i stwierdzam że nie jest źle. Na początku ciężko się przyzwyczaić zwłaszcza że smakuje inaczej niż zwykły papieros. Wypalałem Liquida w 3 dni. Teraz starcza na dłużej,  W sumię nie ciągnie mnie już tak do papierosów. U mnie w mieście olejek kosztuje 9zł a starcza mi teraz na 2 tygodnie. Tak więc oszczędzam na tym bo jak paliłem zwykłem papierosy schodziły 2 paczki dziennie.

Gość Piter Wan Kenobi

Eh.. U mnie w klasie pali prawie większość, też namawiali ale próbować nie zamierzam. Papierosy to ogólnie strata pieniędzy i szkoda zdrowia na takie coś, jednak jak ktoś lubi to sprawa co zrobić, sprawa osobista to jest. Odnośnie e-fajek, podobno są lepsze i to o wiele. Zależy to od olejku jak pisali poprzednicy. Wiele nie powiem, bo nie znam się zbytnio. Tyle z mej strony :>.

Popieram nie palenie^^ Mój pierwszy i ostatni papieros był w wieku...ok 5 lat xD Głupi dzieciak zapalił po tatku i tak sie zakrztusił, że tak się wryło mu w pamięć że zostało i zostanie do końca życia^^ Ostatnio była jeszcze shisha.. Ale to też pierwszy i raz ostatni. Bo skończyło się prawie bełtem xP

Gość Piter Wan Kenobi
  Dnia 25.04.2013 o 10:55, Turoń napisał:

Popieram nie palenie^^ Mój pierwszy i ostatni papieros był w wieku...ok 5 lat xD Głupi dzieciak zapalił po tatku i tak sie zakrztusił, że tak się wryło mu w pamięć że zostało i zostanie do końca życia^^ Ostatnio była jeszcze shisha.. Ale to też pierwszy i raz ostatni. Bo skończyło się prawie bełtem xP

Shisha to już inna sprawa jest. Wiadomo że też w jakiś sposób szkodzi, ale jest zdrowsza moim zdaniem. No.. nie robię off-topu już :v

Moi kumple mają e papierosy od volisha, ale na pewno da się coś kupić za niższą cenę, polecam pójść do jakiegoś sklepu, a propo psucia się sprzętu to tak naprawdę wszystkie części są wymienne i ogólnodostępne. Najtaniej i najekonomiczniej byłoby złożyć coś samemu, wybierasz poszczególne elementy i sobie składasz. Mój kolega pierwszego elektryka sobie złożył za 15 złotych, ale od 50 do ok. 100 zł możecie dostać coś fajnego, najważniejsza jest przede wszystkim wybór jak najlepszej baterii i grzałki. Według mnie to pomaga w rzuceniu, bo kolega nie pali już zwykłych w ogóle bo mu sie niedobrze robi, a poza tym szanse na raka płuc znikają, tak jak na inne tego typu choroby np. coś takiego1100mAh

ego655-1669-thickbox.jpg

za stówke, bateria 

• Utwórz nowe...