TheLunek Napisano Kwiecień 22, 2013 Share Napisano Kwiecień 22, 2013 Fairy Tail jest to anime emisja serialu rozpoczęła się 12 października 2009 roku.Anime posiada wciągającą i ciekawą fabułe (daje wam linka do wiki na rozczytanie tego i owego bowiem jestem leniem http://pl.wikipedia.org/wiki/Fairy_Tail#Film_animowany) Postacie mają głeboki i fajny charakter czasem się pośmiejesz czasem popłaczesz itd. Jak dla mnie super jest kreska! No ale przejdźmy do rzeczy Napiszcie swoją opinie o tym anime tylko prosze bez spojlerów :3 Powodzenia DobraNoc Link do komentarza
Spinwide Napisano Kwiecień 22, 2013 Share Napisano Kwiecień 22, 2013 Co tu gadać? Moje ulubione anime... Bardzo dobre openingi, endingi też ale mniej mi się podobały. Nawet znajomy (superhejter FT) przyznał, że muzyka jest dobra. Jednakowóż w porównaniu z mangą cenzura jest aż chora. Żeby skierować anime do 13 latków usuneli całą krew itp. Mimo to szkoda,że będzie przerwa. Z pół roku poczekamy na nowe odcinki, ale zawsze pozostaje (lepsza) manga Link do komentarza
Ohmowe Ciastko Napisano Kwiecień 22, 2013 Share Napisano Kwiecień 22, 2013 No cóż. Obejrzałem anime, przeczytałem mangę i powiem, że jest świetna. Link do komentarza
Lokolin Napisano Kwiecień 22, 2013 Share Napisano Kwiecień 22, 2013 Całkiem fajne, z niecierpliwością czekam jak rozwiną się wydarzenia z obecnej arki. Jeśli spodobało wam się przygody Natsu to polecam wam przeczytać Rave Master ( wcześniejsza manga tego samego autora, jest między nimi dość trochę podobieństw ), jak dla mnie RM jest o wiele lepsze od FT ale to już pozostawiam wam do oceny. Link do komentarza
Bezik Napisano Kwiecień 22, 2013 Share Napisano Kwiecień 22, 2013 Wielkim fanem nie jestem, ale całkiem mi się to podobało. W sumie, to chyba drugie anime które zacząłem oglądać, a zacząłem to robić kiedy miało coś koło 20 odcinków. Potem z przerwami oglądałem, ostatnie co pamiętam to filery typu jakiś gang trzech idiotów, czy coś takiego i na tym skończyłem oglądać.. No, skoro ma być coś nowego nie-filerowatego, to chyba zobaczę Muzykę faktycznie ma świetną, osty są u mnie w folderze z muzyką i całkiem często ich słucham Bardzo podobają mi się takie retrospekcje, jak np te z dzieciństwa Graya i z czasu Ur. Link do komentarza
Applejuice Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Akurat openingi i endingi Fairy Tail są beznadziejne ;p Najnowszy to po prostu japońskie disco polo... Co innego celtycka muzyka, połączona z ostrym brzmieniem gitar, ale tego nie należy łączyć z openingami i endingami, bo to kompletnie odmienne rzeczy. I na zupełnie innym poziomie. Link do komentarza
Jonathan Cloud Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Do tej pory było to anime na 2. miejscu w moim rankingu, ale kiedy na scenę wkroczył Shingeki no Kyojin, FT spadło jeszcze niżej. Mimo wszystko Fairy Tail naprawdę godny polecenia. Pozdrawiam Link do komentarza
Flutteryay Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Co tu gadać, Fairy Tail oglądam od początku wakacji i jestem wielką fanką... jest to właściwie moje pierwsze anime jeżeli nie liczyć pokemonów i digimonów. Razem z Soczkiem mamy nawet naszego epickiego żółwika ala Natsu xd Link do komentarza
Bezik Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Wcześniej tu był cytat, a spowodowane to było moim (nie) rozgarnięciem i problemem z netem ;p @Słodziara Tak bardzo NOPE! Nie słyszałem tych najnowszych, ale nawet wśród op/ed z Fairy Tail znajdziemy perełki. https://www.youtube.com/watch?v=9biOmMy6i1U <--- To chyba mój faworyt jest Endingów za bardzo nie pamiętam, Merry go round to jedyny który zapadł mi w pamięć. Reszta openingów (do 11 włącznie) jest po prostu średnia, ale nie nazwał bym jej słabą ;p Link do komentarza
Clouds Slasher Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Świetne Anime, szkoda że nagle dali taką głupią przerwę w emisji. Ulubiona postać? Gajeel, Gi-hi >:] Link do komentarza
Bezik Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Dobrze w sumie, poszli w ślady Bleacha. Zamiast robić denne fillery czekają na więcej materiału, najprawdopodobniej wyjdzie im to na dobre. Link do komentarza
Sosna Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 moją ulubioną postacią z tego anime jest Lucy i Aquarius a i generalnie zacząłem oglądać to anime dopiero w we wtorek lecz odrazu wskoczyło na 3 miejsce wśród moich ulubionych Link do komentarza
Flutteryay Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Dobrze w sumie, poszli w ślady Bleacha. Zamiast robić denne fillery czekają na więcej materiału, najprawdopodobniej wyjdzie im to na dobre. Też się zgadzam, historia o tym zegarze była jednym wielkim fillerem i wyszła im beznadziejnie. Dlatego faktycznie lepiej czekać. Link do komentarza
Spinwide Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Beznadziejnie? Jak dla mnie to jedna z lepszych Sag, zaraz po Edolas i Festiwalu Walk. Link do komentarza
Gypsy Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Co do anime to jedno z moich ulubionych. Mają świetne postacie, a historia Lisanny wzrusza mnie ilekroć ją oglądam. Myślę że moje ulubione postaci to: - Lisanna - Natsu - Cobra - Gajeel - Laxus - Mirajane - Bacchus - Juvia - Grey - Erza - Levy - Jellal i spółka czyli jego klon Siegrei i odpowiedik Mystogan A co do historii o zegarze to mi się nawet podobała. Była spoko, zwłaszcza podobał mi się wątek między Cobrą, a Kinaną. Chociaż nadal nie mogę rozkminić dlaczego ten statek miał kształt ryby. Link do komentarza
Flutteryay Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Jak dla mnie najlepsze były historia z Nirvaną (moja kochana Wendy wchodzi na scenę ), Edolas i Festiwal Walk. Właśnie, jedyne co mi się podobało w zegarze to historia Cobry i Kinany. I to że Oracion Seis wróciło Ale to i tak nie było prawdą, nie było w mandze >.> Manga prawdę Ci powie. Link do komentarza
Gypsy Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 A właściwie skoro ten cały wątek z zegarem to był jeden wielki filler to dlaczego w historii z festiwalem Cobra nie miał oka i chciał współpracować z Natsu. Dobra rozumiem, że mogło to być zrobione tak by współgrać z anime. Ale jak ktoś czyta tylko mange to będzie skołowany. A co do openingów to to mój faworyt Link do komentarza
Spinwide Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Ja się pytam, dlaczego W MANDZE jest napisane w pewnym momencie, gdy Yukino (tak się nazywała?) rozmawia z Lucy o Gwiezdnych Magach "...i cała ta sytuacja z kościołem Zentopii sprawiła, że jesteśmy ostatnimi gwiezdnymi magami i..." czy jakoś tak. Sytuacja, która była TYLKO w filerze? Oj coś tu śmierdzi Jeśli miałbym zaś podać ulubione postacie to: 1. Erza 2.Gajeel 3. Gildarts A kształt ryby statek miał zapewnie, dla gagów z Happy'm. Przynajmniej tak mi się wydaje Link do komentarza
Gypsy Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 No dokładnie. Niech się zdecydują, albo coś jest fillerem i niema odniesień do fabuły, albo jest już tą częścią mangi Link do komentarza
Sosna Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 tak swoją drogą miało być bez spojlerów niektórzy tu są na 57 odcinku Link do komentarza
Gypsy Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Wybacz poniosło mnie, ale o Fairy Tail mogę się rozgadać Link do komentarza
Spinwide Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Aye....proponuję wrzucać w spoilery xD Link do komentarza
Gypsy Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 A co sądzicie o Fairy Tail OVA 5 która ma wyjść z tego co słyszałem 17 czerwca. Będzie ona na podstawie 298 rozdziału mangi. Osobiście nie mogę się doczekać bo uwielbiam ten rozdział. Link do komentarza
Flutteryay Napisano Maj 13, 2013 Share Napisano Maj 13, 2013 Ja się pytam, dlaczego W MANDZE jest napisane w pewnym momencie, gdy Yukino (tak się nazywała?) rozmawia z Lucy o Gwiezdnych Magach "...i cała ta sytuacja z kościołem Zentopii sprawiła, że jesteśmy ostatnimi gwiezdnymi magami i..." czy jakoś tak. Sytuacja, która była TYLKO w filerze? Oj coś tu śmierdzi Mój argument jest inwalidą. Link do komentarza
Spinwide Napisano Maj 13, 2013 Share Napisano Maj 13, 2013 A co sądzicie o Fairy Tail OVA 5 która ma wyjść z tego co słyszałem 17 czerwca. Będzie ona na podstawie 298 rozdziału mangi. Osobiście nie mogę się doczekać bo uwielbiam ten rozdział. Hehe, to może być ciekawe ^^ Jak do tej pory wszystkie OVA {poza Akademią Wróżek) mi się podobały. Choć słyszałem, że w obecnym ma być sporo pairingu Jellal x Erza a ja jakoś go po prostu nie lubię ^^ (seriously. nie wiem czemu, po prostu nie lubię )Ale mimo to czekam na odcinek Link do komentarza
Recommended Posts