Imka2000 Napisano Sierpień 18, 2013 Share Napisano Sierpień 18, 2013 -Wszystko idzie zgodnie z planem...Cóż...Prawie wszystko... Gdy Celestia się o tym dowiedziała oczekiwała źródła informacji, ale nie podałam go. Niestety w ramach "kary" ta cała Twilight ma za mną teraz łazić, ale tylko poza terenem zamku. Myślę że Celestia coś podejrzewa... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 19, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 19, 2013 - W takim razie lepiej się nie wychylaj - skwitował to Stark - lepiej unikać tak ryzykownych akcji w przyszłości. Co teraz zamierzasz zrobić, skoro Celestia może co podejrzewać? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 19, 2013 Share Napisano Sierpień 19, 2013 Uśmiechnęłam się podstępnie - Przekonam ją jaka jestem "słodka", "niewinna" i "dobra". Te nadpobudliwe kucyki szykują coś dzisiaj...Jakiś pokaz czy coś.. Przyjdę tam i będę udawała że świetnie się bawię, mimo że mdli mnie od samego myślenia o spędzaniu z nimi czasu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 19, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 19, 2013 - Dobrze, zdobywaj ich zaufanie - zgodził się Stark - Nightmare Moon będzie z ciebie dumna. Niech nastanie wieczna noc! - powiedział i jego obecność zniknęła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 19, 2013 Share Napisano Sierpień 19, 2013 Uśmiechnęłam się po czym postanowiłam iść już na ten cały pokaz, wolałam zrobić to teraz ponieważ samo dojście tam znowu może zejść mi jak wcześniej dziesięć minut. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 19, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 19, 2013 Ruszyłaś korytarzami do pokoju Rarity. Zamek był na tyle duży, że musiałaś pytać się straży jak tam dojść. Kiedy jednak dotarłaś na miejsce i chciałaś wejść, drzwi były zamknięte. - Spike, nie możesz teraz wejść! - zawołała Rarity - przebieramy się! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 19, 2013 Share Napisano Sierpień 19, 2013 - Spike?- Zdziwiłam się, nie znałam nikogo takiego. - A Spike to...? - Zapytałam więc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 20, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2013 - Co? - usłyszałaś zdziwiony głos - Spike to smok. Ale skoro to nie Spike, to kim ty jesteś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 20, 2013 Share Napisano Sierpień 20, 2013 - Um...Moon Light? - Powiedziałam retorycznie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 21, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 21, 2013 - Moon Light! - zawołała Rarity - słońce, przepraszam! Już cię wpuszczam! - rozległ się odgłos otwieranej zasuwy i drzwi się otworzyły - wchodź, wchodź. Czekałyśmy na ciebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 21, 2013 Share Napisano Sierpień 21, 2013 -Um,,,nie ma sprawy...- Weszłam do środka z lekkim uśmiechem. Tak serio wymiotować mi się chciało...miałam ochotę kogoś zabić lub przynajmniej pobić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 22, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 22, 2013 - Kochana, nawet nie wiesz jak się cieszę, że zgodziłaś się pomóc mi w zaprezentowaniu mojej nowej kolekcji. Brakowało mi jednej modelki. Z nieba mi spadasz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 22, 2013 Share Napisano Sierpień 22, 2013 - M-modelki? - Nic mi nie mówiono że ja mam nosić jakieś cuchy... Nigdy nie lubiłam modelek i nie ubierałam się czy malowałam..Nawet włosów nie czesałam i nie układałam...A teraz mam występować w jakiejś durnej sukience...Miałam się już wycofać ale dodawałam sobie otuchy myśląc "Zdobędziesz tym zaufanie...Myśl o misji...". - A tak właściwie...Jeśli chodzi o przebieranie się to z tego co zrozumiałam ten cały Spike jest płci przeciwnej, ale przecież na co dzień nie nosimy ubrań..Przynajmniej ja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 23, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 23, 2013 (ok, przekonajmy się jak mi wyjdzie opis sukienki ) - No, w takim razie chodź tutaj, pomogę ci się ubrać - powiedziała Rarity biorąc cię w obroty. Przygotowała dla ciebie sukienkę w szafirowym kolorze z wszytymi maleńkimi klejnotami. Spódnica została zaprojektowana na wzór płatków róży. Przy każdym kroku klejnoty odbijały światło niczym poranna rosa. - Jesteś piękna - skomentowała twój strój oniemiała Rarity - niebieski świetnie do ciebie pasuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 23, 2013 Share Napisano Sierpień 23, 2013 - Tia... - Powiedziałam ze sztucznym, lecz wyglądającym jak prawdziwy uśmiechem. Mimo że sukienka była nawet nawet...I tak nigdy nie lubiłam się ubierać jak jakaś modnisia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 23, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 23, 2013 - Mamy jeszcze kwadrans do pokazu - powiedziała Rarity - Idźcie na wybieg, ja muszę znaleźć Holity Toyity - miała już wyjść kiedy nagle się odwróciła - Moon Light, skarbie nie stresuj się. Po prostu idź za Twilight i rób to samo co ona. Będziesz olśniewająca - powiedziała i wyszła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 24, 2013 Share Napisano Sierpień 24, 2013 - Za jakie grzechy? - Wymamrotałam do siebie, mimo że złych uczynków na swym koncie trochę już miałam...Wolałabym by mnie żywcem rozszarpywali. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 24, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 24, 2013 - Rarity odwaliła kawał świetnej roboty - skomentowała wasze sukienki Applejack podczas drogi. - Zgadzam się - potwierdziła Twilight - twoja jest szczególne śliczna Moon Light. Naprawde ci pasuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 24, 2013 Share Napisano Sierpień 24, 2013 - To fajnie - Udawałam że zależy mi na ich opinii, chciałam mieć to już z głowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 24, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 24, 2013 - Nie żartuje - powiedziała twilight interpretując twój ton jako niedowierzanie - naprawde świetnie w nim wyglądasz. Jakby był dla ciebie stworzony. - Twilight ma racje cukiereczku - poparła ją Applejack - wyglądasz ślicznie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 24, 2013 Share Napisano Sierpień 24, 2013 - Więc się ciesze - Powiedziałam z uśmiechem. Miałam dość tego udawania...Za każdym razem chciałam im poderznąć gardło... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 26, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 26, 2013 Szłyście dalej przez pałacowe korytarze, podczas gdy Pinkie Pie cały czas trajkotała jak to fajnie, że znowu występują jako modelki i chwaliła uszyte przez Rarity kreacje. W końcu po kilku minutach dotarłyście na miejsce. Ominęłyście specjalnie przygotowany wybieg i weszłyście tylnym wejściem. Na miejscu wizażystki zaczęły zajmować się waszym wyglądem. - Dlaczego musimy przez to przechodzić? - narzekała Applejack - równie dobrze, mogłybyśmy wyjść nawet teraz. - Wiesz, że to ważne dla Rarity - wyjaśniła jej Twilight - to nie potrwa długo, nie martw się. Słuchałaś tego, podczas gdy jedna z wizażystek uwijała się przy tobie jak pszczoła przy miodzie starając się zrobić cię na bóstwo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 - Dotrwaj do końca, dotrwaj do końca...- Powtarzałam sobie cicho, to wszystko było dla mnie torturą... Rozżarzone żelazne krzesło to był dla mnie przy tym pikuś..."W imię Nightmare Moon niech to się w końcu skończy! " Myślałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 27, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 27, 2013 Po chwili wizażystka spojrzała na ciebie krytycznie a potem się uśmiechnęła. Zadowolona z efektu pozwoliła ci zejść z krzesła i dołączyć do pozostałych. One też już były po "upiększaniu". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Sierpień 27, 2013 Share Napisano Sierpień 27, 2013 Czekałam już tylko na wejście na tą scenę... Ustawiłam się z nimi ze znudzonym wyrazem twarzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts