Frytka Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Witam fanów anime "Mirai Nikki". Jakiś czas temu obejrzałam to anime i teraz wpadłam na pomysł, żeby zrobić o nim quiz, więc zaczynajmy! :3 Pierwsze pytanie, bardzo łatwe, za 1pkt: Ilu było uczestników gry o przetrwanie? Punktacja: DiscorsBass - 3pkt RedBalance12 - 6,5 pkt PiekielneCiastko - 1pkt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Strzelam, że... dwunastu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Yup Kolejne pytanie za 2pkt: Kim była Dziewiąta? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Lol, oglądałem to anime nie dalej jak miesiąc temu, więc pamiętam z tego całkiem sporo, więc... będę znał wiele odpowiedzi x] Dziewiątka - pokojówka, pielęgniarka i terrorystka w jednej osobie! Ponadto urocza właścicielka Pamiętnika Ucieczek! xP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 A napisz też, jak się nazywała, to będzie dodatkowe 0,5pkt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Nah, nopony cares, wszyscy się do niej Dziewiątka zwracali... poza tym, będę miał i tak już zbyt wielką przewagę! Ach, a dodatkowo... tego niezbyt pamiętam, coś mi świta, ale... nieeee xP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Radio Man Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Uryu Minene :3 i dołączam do quizu :3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Więc Discors dostaje 2pkt, a RedBalance 0,5pkt Następne za 3pkt: Ile światów przedstawiono nam w anime? Wymieńcie, co się działo w każdym z nich. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Radio Man Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 1 w świecie w którym 1 Yuno Gasai próbowała popełnić samobójstwo z Yukkiteru, lecz im nie wyszło i Yuno przeniosła się do 2 świata<zabijając Yuno z 2 świata> gdzie dzieję się całe Anime<czyli gra od nowa i tak dalej>, gdy już zostają sami Yuno i Yukki, Yukki proponuje podwójne samobójstwo lecz Yuno się nie zgadza i próbuje go zabić/unieszkodliwić. Przybywa dziewiąta i zabiera Yukki'ego do 3 świata gdzie ratują Yuno z 3 świata i Yuno z 1 świata popełnia samobójstwo tym samym Yukkiteru wygrywa grę i zmienia się przyszłość wszystkich użytkowników na dobre. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Dobrze! 3pkt wędrują do RedBalance. Teraz kolejne pytanie za 3pkt: Jaki świat chciała stworzyć ósma, gdyby została bogiem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Radio Man Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Świat który był by dobry dla dzieci. Prosiła o to Yukkiteru tuż przed swoją śmiercią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Bardzo dobrze, Discors musi się postarać, by Cię dogonić Pytanie za 1pkt: Kto był bogiem przed Yukkim? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Radio Man Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Yuno :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Kurczę, źle sprecyzowałam pytanie D: Ale cóż, to nie zmienia faktu, że odpowiedziałeś dobrze, więc 1pkt się należy Za 2pkt: Jaki pamiętnik posiadał Piąty? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Radio Man Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Jego pamiętnik jest Hyper Diary Vision, która odbywa formę kolorowanka.Pamiętnik jest ograniczony, tylko w stanie zrobić trzy przepowiednie dzień w głównych porach dnia (rano, po południu, wieczorem). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 I tu Cię mam :3 Błąd :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Słabo pamiętam. Czyżby był to ten obrazkowy pamiętnik z trzema wpisami dziennie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Tak, to on :3 Pytanie za 1pkt: Jak nazywała się pomocnica Deusa? Edit: Red, nie edytować mi tu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Radio Man Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Murumuru chyba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Blisko :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Radio Man Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Muru Muru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Jeszcze bliżej :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Radio Man Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 No ona tak miała na imię no . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Murmur Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frytka Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Mur Mur Jak już mówiłam, było blisko, 1pkt wędruje do PiekielnegoCiastka Znowu 1pkt: Ile szkieletów trzymała Yuno(w tym pokoju) i do kogo one należały? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts