Jump to content

Minimeet - Białystok

Camed
 Share

Recommended Posts

Pomyliłem komiksy :flutterblush: To Deadpool kosztuje 32zł (promocja). Także za 30zł mogą być twoje :) Nikt nie napisał o nie braniu kogoś pod uwagę. A właśnie... Ile możecie przeznaczyć na meeta? Mu tu o jedzeniu, a nikt o kasie nie pomyślał. U mnie na start 50zł (dojazdy + kino). Reszta? Się zobaczy. To jak tam stoicie z kasą? (czy mi się wydaje czy powoli zamieniam się w organizatora? A może mam jakieś urojenia? :rainderp: )

34 minuty temu Zexel napisał:

Hajsu ci szkoda? No dawaj :D. Ja muszę 20 zł na sam dojazd obie strony wybulić :rd6: 

Owszem, szkoda mi hajsu, albowiem jestem biednym wsiokiem, ale nie w tym rzecz. W weekend nie pojadę, bo co powiem domownikom. W tygodniu może będe, ale tylko jeśli mi plan lekcji będzie pasował, a w technikum zazwyczaj cały dzień jest się w szkole. Nawet jeśli będe to nie mogę dużo kasy wydać. Tak jak pisałem - 50 zł to już duuuużo.

EDIT.

@Triste Cordis jeśli chodzi o te komiksy to nie obraź się, że zaproponowałem tylko 20 zł, bo chodziło mi o 1 tom. A więc piszesz, że za 30zł sprzedasz 2 tomy? Chętnie kupię. Jeśli mnie nie będzie to @Gringo37 jest chętny.

Edited by Bronek

Tak, 30 za 2 tomy. W razie czego wystawię na Allegro, zgadamy się i kupisz od razu po wystawieniu. Jeśli nie masz Allegro dam ci nr. konta na maila. Wysyłka w dniu otrzymania pieniędzy. Max następnego. Aha. Koszty przesyłki to 8zł (polecony priorytet, koperta bąbelkowa, dostaniesz na maila nr przesyłki)

Ja mogę mieć 140zł. Oczywiście nikt nie powiedział, że je wydam :P Zobaczymy, co wyjdzie z tego meeta. O ile się odbędzie ;)

Cóż mi każda data pasuje więc luzik :) co do BB jeżeli dobrze rozumiem to są te takie figurki w torebkach? Będę miał pierwszą :fluttershy4:

Ale znając moje szczęście to trafie Flash Sentry albo innego Snipa i Snailsa ;v 
Ps.Sam też bd miał ok.50 zł

Pss.Rozpoznacie mnie po krótkim kucyku Szaro-czarnej torbie i przypince z kucem prawdopodobnie będę też w bojówkach

Edited by Maffle Fluff

Z BB chodzi o to, żeby kupić i wymienić się w ciemno. Otwierasz dopiero w domu. Dlaczego? Żeby uniknąć "giełdy" po otworzeniu w trakcie meetu. Sprawdziłem repertuar kina. Na początku września nie ma nic ciekawego. Pod koniec będzie mieć premierę "Sekretne życie zwierzaków domowych". Jak dla mnie zapowiada się świetnie (błaaagam, wersja 2D - tańsza, a i fajerwerków 3D nie ma co oczekiwać). Może warto poczekać? A godzina? Proponuję sobotę, przed 13:00 (do 13 bilety są tańsze, a i ludzi mniej). 

Spoiler

Co do giełdy to rozumiem(W szkole na "wigilię" losujemy "w tajemnicy przed resztą" kto komu ma kupić prezent cóż po 5 minutach i tak każdy wie kto komu kupuje)
2D? Zawsze i wszędzie nie wiem czemu ale nie lubię 3D

Co do daty i godziny jak pisałem wcześniej obojętnie.

Jeżeli się wszyscy zgadzają to niech ktoś zrobi wydarzenie (bo ja za leniwy jestem ;v)

Edited by Maffle Fluff

Kto jest za:

1. Poczekać na premierę "Zwierzaków..."? (wcześniej nie ma nic ciekawego... no chyba, że ktoś chce płacić 20zł za Barbie xD ) - swoją drogą, dobra wymówka :P 

2. Wersja 2D. To animacja. Raptem kilka scen, reszta to wrażenie głębi, na które przestaje zwracać się uwagę po 10-15 minutach. Szkoda dopłacać za byle co, tym bardziej, że do 13:00 bilety są tańsze (promocja nie dotyczy wersji 3D). 

3. "Giełda" BB? Wykombinujecie jakoś te 14zł? (czy tam ile... od lat nie kupowałem BB). Zasady takie jak opisałem :) 

4. Spotkanie na dworcu przy "ciuchci". Łatwiej się odnaleźć. 

5. Zrobienie jakiejś fotki (co kto tam ma, ja na bank biorę aparat). 

• Upvote 2

Barbie? Jak dla mnie...

Spoiler

Epoka Lodowcowa... No nie wiem :/ Seria wypaliła się, a ten film o zwierzakach zapowiada się znakomicie. Obejrzałem zwiastuny i jeśli całość będzie choć w połowie tak dobra jak one, to warto będzie poczekać (moim zdaniem). Ale to tylko moje skromne zdanie.  

11 minut temu Triste Cordis napisał:

Barbie? Jak dla mnie...

Pokaż ukrytą zawartość

Epoka Lodowcowa... No nie wiem :/ Seria wypaliła się, a ten film o zwierzakach zapowiada się znakomicie. Obejrzałem zwiastuny i jeśli całość będzie choć w połowie tak dobra jak one, to warto będzie poczekać (moim zdaniem). Ale to tylko moje skromne zdanie.  

Cóż ja nie w temacie zwyczajnie odrzuciłem tv razem z filmami i bajkami przez ostatnie badziewia. Teraz jedyne co oglądam to Mlp,Star Butterfly oraz anime.

Zapewne wiesz lepiej ja tam tylko podałem propozycje więc zdam się na twoją opinie i również głosuję za twoją propozycją :)

Ps.Barbie masterace hehe

Edited by Maffle Fluff

16 minut temu Maffle Fluff napisał:

Cóż ja nie w temacie zwyczajnie odrzuciłem tv razem z filmami i bajkami przez ostatnie badziewia.

Sam nie orientuję się co do tego, co ma być w kinach :) Ale mogę polecić (na PW) masę filmów z gatunków "musieć obejrzeć". Wiele z nich jest starszych niż ty, ale to było kino... Ech. A dziś? Jak nie Marvele to film w którym DiCaprio dostaje łomot od niedźwiedzia. Obejrzałem - nuda. Ale to nie temat o filmach. Czekamy na głosy reszty :) 

42 minuty temu Bronek napisał:

Ktoś się orientuje do kiedy idzie Liga Samobójców? Czy tego nie strawicie :v?

Jedyne fajne rzeczy w tym filmie to momenty akcji i pupa Harley :v. Naprawdę trochę się zawiodłem...

Spoiler

... a najbardziej to chyba przy fakcie, że Joker nie będzie tym "głównym" złym. Szczerze to dlatego poszedłem dla tego filmu - dla mojego ulubionego psychopaty. Zamiast tego w dosłownie jednej akcji dowiadujemy się o jakimś bożku, który chce zawładnąć światem.

27 minuty temu Triste Cordis napisał:

(...) Nadal upieram się... to znaczy proponuję, żeby poczekać na "sekretne życie..." :) 

Jestem za :evilshy:

Edited by Zexel

8.08.2016 at 12:13 Wlocz napisał:

Korzystając z tego że coś tu ożyło i jest jakieś poruszenie, to chciałem zapytać, czy to nie któryś z was przyjechał z Białegostoku do Warszawy na Ponymeeta dla Nowych w kwietniu tego roku?

Bo szukam tego kolegi tylko mi ksywa wyleciała niestety.

Witam i pozdrawiam. W czym mogę pomóc? Przy okazji wybacz, że odkopuję twój post po takim czasie.

10.08.2016 at 23:31 Triste Cordis napisał:

Gimnazjum... liceum... a ja mam kuźwa 31 lat. "Opiekun wycieczki"

Teraz można jeszcze do tej listy dopisać politechnikę. Pozwolę sobie przesunąć średnią wieku odrobinę bliżej w stronę Triste ;).

Nie będę robił problemów z terminem, godziną itd. Mieszkam blisko centrum, więc mam największe pole do manewru jeśli chodzi o dostosowanie się do tych kwestii.

Z takim tylko jednym 'ale', że kino pozwolę sobie odpuścić, tak więc dołączę do już po seansie.

12.08.2016 at 08:09 Triste Cordis napisał:

Detale podałbym na PW -konferencja. 

Powstało takie coś, czy jak na razie wszystkie ustalenia to te z tego tematu?

• Upvote 1

Podsumowując

24 Września spotykamy się w Galerii Jurowieckiej przed godziną 13. Dokładną godzinę ustalimy tydzień przed meetem.

Następnie idziemy zjeść.

Po tym idziemy do smyka aby Kupić BB, a potem się nimi wymienić.

Jeżeli będzie dobra pogoda możemy przejść się po parku albo po prostu pochodzić po mieście.

Na koniec robimy wspólne zdjęcie.

Jeżeli się z tym zgadzacie to trzeba zrobić wydarzenie a nóż ktoś dojdzie :)

Czyli dokładna data ustalona. 

Jeśli chodzi o kino, trzymajcie link do strony Heliosa. http://www.helios.pl/46,Bialystok/Repertuar/

5 godzin temu Triste Cordis napisał:

Jak dla mnke jest OK, ale ktoś tu zapomniał o kinie i mojej "dziecinnej" z pozoru zabawie. Najlepiej będzie spotkać się na +/- 40 min przed filmem. Musimy się jakoś odnaleźć i kupić bilety :)

Ustalmy, że spotkamy się pod galerią, bo nie wszyscy będą na dworcu, a z dojazdem stamtąd też nie wiem ile może zająć.

Ewentualne pomysły, plany do następnego meeta itp. zrobimy po galerii.

10 godzin temu Maffle Fluff napisał:

Jeżeli się z tym zgadzacie to trzeba zrobić wydarzenie a nóż ktoś dojdzie :)

Oczywiście, że robimy! Jeszcze gdzie 'mini' okaże się niewłaściwym słowem na nasze spotkanie. :P 

EDIT: @Triste Cordis Raczej nie kupię od ciebie komiksów, skoro w Egmoncie są 2X tańsze.

Edited by Gringo37

9 godzin temu Triste Cordis napisał:

Jak dla mnke jest OK, ale ktoś tu zapomniał o kinie i mojej "dziecinnej" z pozoru zabawie. Najlepiej będzie spotkać się na +/- 40 min przed filmem. Musimy się jakoś odnaleźć i kupić bilety :)

Jestem za z tym kinem :evilshy:

Edited by Zexel