Nikern Napisano Czerwiec 19, 2013 Share Napisano Czerwiec 19, 2013 Wiatm. W przerwie między pisaniem moich dwóch większych fanficków, naskrobałem to opowiadanie. Jest ono króciutki, myślę że przeczytanie nie powinno zabrać więcej niż 15 min. Aczkolwiek mam nadzieję że okaże się w porządku. Jako że to mój pierwszy opublikowany ff proszę o komentarze i krytykę. Dzięki. Upadek Ostatniego: https://docs.google.com/document/d/1APX4DBW95Hg3ucnYPdZ_T69pDNerusJ-lMHvXhMRl7Q/edit?usp=sharing 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Czerwiec 19, 2013 Share Napisano Czerwiec 19, 2013 Stary, gdybyś trochę bardziej rozbudował fanfica, to miałbyś hit.Historia ciekawa, krwawa, dobrze zbudowana.Z strony technicznej bez zarzutu. Sądzę, że ten brak opisów był celowy i miał przyśpieszyć akcję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghatorr Napisano Czerwiec 19, 2013 Share Napisano Czerwiec 19, 2013 Mix "Historii odrodzenia", "Ten minutes" i "Am I... not a human?". Nie wiem czy to intencjonalne... Do tego dość brutalne. Czyta się jakby to był rodzaj... odreagowania za mizantropiczne fici z gatunku TCB. Napisane sprawnie, przyznam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Czerwiec 19, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 19, 2013 Przyznam się w tej chwili, że nie przeczytałem ani jednego ficka w klimacie TCB. Serio. Wszystko co wiem, o FOL, POZ, ogólnie o TCB to znam to z tego forum i dyskusji w tematach np. FOL czy POZ. Dlatego wybacz Ghatorrze, ale ciężko mi coś powiedzieć o tytułach które wymieniłeś bo nie mam pojęcia o czym one są I takie małe ogłoszenie. Doszukałem się jeszcze paru błędów i zapewniam że będą one niezwłocznie usunięte. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghatorr Napisano Czerwiec 19, 2013 Share Napisano Czerwiec 19, 2013 Aaaach .-. To w skrócie: Historia odrodzenia - mój fic, jakby co. Ludzkość bierze zemstę na kucach i się odradza, jak nazwa wskazuje. Opór ostatnich ludzi, takie tam... Ten minutes - ludzkość żegna się z światem za pomocą atomówki. Am I... not a human - nie TCB. Po prostu jeden człowiek, taki uber, chodzący terminator jak tutaj, przedziera się przez niewolące ludzkość kuce jak nóż przez masło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Czerwiec 20, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2013 W sumie rzeczywiście miks. Ale zapewniam, że nic z nich nie czerpałem. Aczkolwiek dzięki za opis. Poczytam jak znajdę czas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sindri Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Bardzo fajny fick. Pomysł mi się od początku podobał. I fajnie to przelałeś na papier (elektroniczny ale co tam). No i ten koniec! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Czerwiec 21, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2013 Taki miał być. Ale zobaczę inne komentarze i być może napiszę coś jeszcze o Ostatnim. Dziękuję Gandzi i drugiemu jegomościowi( nie znam forumowego nicku) za pozaznaczanie błędów. Większość została już poprawiona. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Czerwiec 21, 2013 Share Napisano Czerwiec 21, 2013 Proszę uprzejmie, polecam się na przyszłość. Jeśli możesz, to napisz jeszcze kiedyś coś jeszcze o Ostatnim, bo historia, chociaż krótka, ma potencjał. Amen. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MathRaven Napisano Czerwiec 24, 2013 Share Napisano Czerwiec 24, 2013 Opowiadanie całkiem fajne, ale rzeczywiście, fajnie by było rozbudować je nieco bardziej. 5 stronniczek zostawia pewien niedosyt, ale nie zmienia to faktu, że są one świetne! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Czerwiec 25, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 25, 2013 Hmm. Przyznam, że wasze komentarze zachęciły mnie do napisania czegoś więcej, dlatego postanowiłem że tak też uczynię. Kiedy się ukaże? Nie wiem jeszcze? O czym będzie, to już mniej więcej wiem. Tytuł też już mam . Na razie jednak skupię się na mocno zaawansowanym ficku. Potem się zobaczy ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 hmm niezły pomysł. sam sobie to wyobrażałem. i w tym momencie zwycięstwo FOLu okazuje się oczywiste. equestria nie miałaby szans. takich fanatyków jak on znajdzie się na całym świecie setki. potem armie normalnych ludzi... jak każdy zabiłby dwa kuce przed śmiercią/ponifikacją equestria utonęła by we krwi. a jak nie starczy - fiuu atomówki taktyczne na biura i placówki kuców. fiuuu na kucze miasta i papa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemniakford Napisano Listopad 12, 2023 Share Napisano Listopad 12, 2023 Witam. Czytałem lepsze TCB. Pozdrawiam. A na poważnie, kurczę, to jest dziwne opowiadanie. Technicznie znów musiałem dać sporo poprawek, głównie, oczywiście, myślniki. Styl jakiś jest, ale brakuje mu, by nadać mu klimat. Jako, że klimatu prawie nie ma, przejdę dalej. A szkoda, bo sama opowieść miała potencjał. Tekst jest o tym, jak poległ ostatni człowiek, mszczący się na kucykach za to, co zrobiły z ludzkością. To jest całkiem spoko. Nie spoko jest całe tło, jakie zostało podane, a chodzi o logikę, ale zapewne domyślicie się o co chodzi, gdy przeczytacie sami… A jeśli nie, to zawsze mam spoilery! Spoiler Czemu nikt przed nim, nawet z państw toczących wojnę z Equestrią, nie użył broni jądrowej? Zwłaszcza, że magia jasno została opisana jako ograniczona i zdecydowanie nie tak wszechpotężna jak zazwyczaj. Wracając, sama postać jest dość wiarygodna, poza tym, że jest strasznie OP. Sama daje rade więcej zrobić, niż cały FOL! Czy fik polecam? Bo ja wiem, mam co do niego mieszane odczucia. Powiedzmy dyplomatycznie, że są lepsze TCB do czytania. Pozdrowienia były, więc… Nie ma dowodów na to, że Celestia wiedziała o ponyfikacji! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się