Keyman Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Świetny serial animowany z kucykami. Pierwszy, z którym się zetknąłem i przeżywałem przygody. Jest niesamowity. Polecam Link do komentarza
Xyz Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Świetny serial animowany z kucykami. Wow, dzięki, że mnie oświeciłeś, myślałem że to serial o kotach. Link do komentarza
Keyman Napisano Kwiecień 24, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Napisałem ogólnie, nie po to, aby uświadamiać. Przecież tytuł mówi sam za siebie. Bardziej bogate zdania zawsze są lepsze w odbiorze. Link do komentarza
Dadudałe Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Przeczytałem temat... Myślę... Crossover kucyków i roku 1984 Orwella edit: a tu takie rozczarowanie Link do komentarza
Fillerr Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Widziałem tamą generacje jak byłem mały, teraz stanowczo wolę nasze kucyki Link do komentarza
Keyman Napisano Kwiecień 24, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Widziałem tamą generacje jak byłem mały, teraz stanowczo wolę nasze kucyki Obie wersje są na swój własny sposób bardzo interesujące. Link do komentarza
Fillerr Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Mi najbardziej w głowie pozostała przygoda z czterema złotymi podkówkami. Nie pamiętam o co dokładnie chodziło, ale wiem że coś takiego było Link do komentarza
War Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 To wieloryby. Nie powiem, jak byłem mały to oglądałem wszystkie bajki na jakie trafiłem, także i jakieś kuce się trafiły. Ale aż taki stary nie jestem, oglądałem jakieś późniejsze. Chociaż one się wiele nie zmieniły, nie licząc obecnych. I tak T&J, Garfield i Sąsiedzi (aka Pat i Mat) wymiatają. Link do komentarza
bobule Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 temat przeniosłem też liczyłem na coś z Orwell'em nie oglądałem w dzieciństwie, dzięki temu chyba nie miałem zbyt wielu uprzedzeń do MLP:FiM Link do komentarza
Applejuice Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 A jak dla mnie tamta generacja wcale nie była "Pasztetem". Fakt, kucyki może nie zachwycały wyglądem, ale pamiętam, że jak leciały na dobranockę, to dosłownie leciałam do telewizora. Bardzo to lubiłam. Do dzisiaj pamiętam melodię openingu i kilka odcinków. Link do komentarza
Ecape Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Będąc młody (za czasów przedszkola) przyznam też widziałem ta wersję. Nie było to takie złe (mimo, że dla dziewczyn bardziej ta generacja ;p) nawet antagoniści niektórzy byli fajni ^^. Link do komentarza
Airlick Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 A jak dla mnie tamta generacja wcale nie była "Pasztetem". Fakt, kucyki może nie zachwycały wyglądem, ale pamiętam, że jak leciały na dobranockę, to dosłownie leciałam do telewizora. Bardzo to lubiłam. Do dzisiaj pamiętam melodię openingu i kilka odcinków. Zaśpiewasz nam kiedyś, może na zlocie? Link do komentarza
Applejuice Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=a7f_H-9iU7U&feature=related Na zlocie mnie raczej nie będzie, bo mama mnie nie puści xP Link do komentarza
KrukIV Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Włączyłem, chwilę oglądałem i z obrzydzeniem wyłączyłem. Nie, po prostu nie, do niektórych rzeczy nie da się człowieka przekonać Jest niesamowity. To już na pewno nie, bez obrazy oczywiście. Zasada love and tolerate musi być ^^ Link do komentarza
Applejuice Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Bo teraz jesteśmy przyzwyczajeni do super perfekt animacji, idealnych kucyków i świetnych efektów specjalnych. Dla mnie to był istny majstersztyk. I pamiętajmy, że to jest bajka stworzona DLA DZIECI. Nawet kiedyś od cioci dostałam figurkę kucyka z naklejkami i co chwila zmieniałam mu Uroczy Znaczek, czesałam go i bawiłam się xP Wszyscy wiedzieli, że mam na tym punkcie obsesję. Link do komentarza
Moonracer Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Och i ach... aż mi się łezka w oku zakręciła. :') Serial G1 oglądałam namiętnie jak byłam mała (więcej mówić nie będę, bo już dość się nagadałam w swoim pierwszym postem, a nie chcę brzmieć jak zepsuta płyta ), i do dziś mi pozostały przyjemne wspomnienia z tamtego okresu. A propos crossover'a pewien user z deviantart'u, o nick'u Chano-kun stworzył coś takiego: Jakby coś takiego się pojawiło w trzecim sezonie FiM'a (plus jakby jeszcze wrzucili Sea Ponies i Flutter Ponies), to bym chyba umarła ze szczęścia... no może bez przesady, ale na pewno by mnie to uszczęśliwiło. Aha, co do czarnych charakterów, niech jeszcze dadzą tego badass'a z "Escape from Midnight Castle". Link do komentarza
KrukIV Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Bo teraz jesteśmy przyzwyczajeni do super perfekt animacji, idealnych kucyków i świetnych efektów specjalnych. Będę się kłócił, grupą docelową dla której wyprodukowane zostały odcinki pierwszej generacji były małe dziewczynki i... tak pozostało. Tematy w nich poruszane raczej różnią się od tych dzisiejszych z G4. (Animacja jest całkiem w porządku swoją drogą). Dubbing irytujący, ale można przeżyć. Może powinienem obejrzeć więcej odcinków ale zapewne nie dam rady, historia nie potrafi mnie zainteresować x) Jako bajka dla dziewczynek jest w porządku i tu się zgodzę. Dla dorosłych facetów - no na pewno nie dla wszystkich jak to ma miejsce z najnowszymi odcinkami, które są skierowane do szerszego grona odbiorców ze względu na tematykę nie całkiem kobiecą. Sceny walki jakieś tam są, te wybuchy te pościgi ;D Link do komentarza
El Martinez Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Próbowałem. Naprawdę próbowałem to obejrzeć. Wyłączyłem mózg, starałem się być nieczuły na tę słodkość. I doopa. Wytrzymałem 30 sek i parę losowych scenek. Sorry, ale dla mnie istnieje tylko jedna seria MLP, pozostałych mogę znieść : Link do komentarza
Vandal Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 To się rozczarowałem... Także liczyłem na nawiązanie do Orwella. No cóż... Co do poprzednich generacji. Widziałem kilka odcinków, gdy miałem z pięć lat. Nie przypadły mi do gustu. Bałem się ich... Wolałem oglądać Krecika, Sąsiadów, Kacze Opowieści, czy też kreskówki rodem ze starego Cartoon Network. Link do komentarza
Applejuice Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 No cóż. Teraz też uważam, że to jest zbyt słodkie, ale powtórzę - jak byłam mała po prostu to kochałam I w sumie nadal przyjemnie mi się to ogląda. A wy może jesteście nieczułymi tyranami i brutalami których zadowala tylko krew? :( Link do komentarza
MrFreeze Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Przepraszam Was.... nie dam rady ... wytrzymałem 1 minutę , ale po tekście "woda jest fajna" zrozumiałem , że nic z tego nie będzie.... Dalej mogę się już tylko podpisać pod Martineza .... Link do komentarza
Fillerr Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Były jakieś futrzaste kulki które się turlały... i jakiś pingwin, którego ojciec był królem mrozu ^^ Link do komentarza
Flutteryay Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 A ja nie oglądałam Ale miałam chyba jakieś 5 (?) figurek i bardzo lubiłam się nimi bawić :> Link do komentarza
Moonracer Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Były jakieś futrzaste kulki które się turlały... i jakiś pingwin, którego ojciec był królem mrozu ^^ Aaa!! Pamiętam ten odcinek! XD Co do kulek: po angielsku kulki te nazywają się Bushwoolies. Polskiej nazwy niestety nie pamiętam. Część z tych stworków miała nawet swoją zabawkową formę - http://mylittlewiki.org/wiki/Princess_Bushwoolies sprzedawane były w zestawach wraz z, tak zwanymi, Princess Ponies. Link do komentarza
Vandal Napisano Kwiecień 24, 2012 Share Napisano Kwiecień 24, 2012 A wy może jesteście nieczułymi tyranami i brutalami których zadowala tylko krew? :( Oj tam. EDIT: Myślę, że mój post nie niesie zbyt dużo merytorycznych treści. Tu wcale nie chodziło o brak krwi i brutalności. Zwyczajnie ta kreskówka nie bawiła mnie i dziwnie się czułem ją oglądając. Postacie wydawały mi się płytkie jak moja wanna. Brakowało im charyzmy i charakteru. I za różowo było. Link do komentarza
Recommended Posts