Skocz do zawartości

[konkurs plastyczny][wakacje] Fluttershy na wakacjach.

KochamChemie

Recommended Posts

Drodzy artyści, wreszcie nadszedł ten czas. Przegrzebcie wasze pokoje, szukajcie kredek, ołówków, gumek, farb... a co ja mówię? Szukajcie czegokolwiek, czym da się rysować. Narysujcie pracę przedstawiającą Fluttershy na wakacjach(koniecznie letnich... )

Czego od was oczekuje i jakie są zasady konkursu?

-Tematyka jest chyba wiadoma. Fluttershy na wakacjach. Mogą być przedstawione również inne postacie. Najważniejsza jest oczywiście Fluttershy.

-Zakaz saucy oraz clop artów jest chyba oczywisty.

-Macie 2 tygodnie na przesyłanie prac, od dzisiaj.

-Zakaz plagiatu... podpisujcie swoje prace.

-Zgłaszajcie się pisząc tu posta.

-Jedna praca na osobę. Jak przez przypadek wyślecie pracę(którą uważacie za "złą") i zrobicie jakąś inną to po prosty wyślijcie nową. (ale bez przesady)

-Dowolny STYL pracy. Humanizacje, antro, standardowe kucyki.

-Wyróżnione zostaną 4 osoby. (nagrody w postaci wyróżnień, wiem że ich jeszcze nie ma ale będą.)

-Jeśli są jakieś pytania, to zawsze można napisać posta w tym temacie.

Prace proszę wysyłać na maila : Fluttershy2011@wp.pl lub na pw.

Termin składania prac do 9 sierpnia. 

Życzę powodzenia.

Edytowano przez KochamChemie

Dnia 25.07.2013 o 21:16, KochamChemie napisał:

Tak, dokładnie o to chodzi. Proszę o uczciwość. Wszyscy wiedzą, że da się przeszukać internet tak aby stwierdzić czy jest to oryginalne czy nie.

Nareszcie konkurs, w którym zwraca się na to uwagę. Chętnie wezmę udział :3

1. Czy mogę użyć edytora z gry (Fluttershy na aucie + ewentualnie Angel - zgoda autora nie wymagana) - pierwszy i najdłuższy etap pracy

2. Czy mogę użyć wektorów z DA (za zgodą autora) i dodać je na tle ładnego widoczku (Colorado, USA)

Pierwszy etap - w grze Forza Horizon (kupno za wirtualne pieniądze odpowiednich grafik, pomalowanie auta, znalezienie odpowiedniego miejsca na mapie świata, ustawienie auta, zrobienie zdjęcia) - Czas pracy: kilka godzin (z dbałością o detale 3-4 albo i więcej  :ohmy: )

Drugi etap - znalezienie i dodanie Fluttershy do zdjęcia.  

Czy taka nietypowa praca przejdzie? Wolę zapytać, żeby nie zmarnować czasu mojego i Twojego. 

Przykład

Odkryj ukrytą treść

Różnica - tym razem "zdjęcie" było by nie na torze, a na świeżym powietrzu w jakimś fajnym miejscu. Pikniku?

Edytowano przez Triste Cordis

Dnia 26.07.2013 o 09:39, Triste Cordis napisał:

1. Czy mogę użyć edytora z gry (Fluttershy na aucie + ewentualnie Angel - zgoda autora nie wymagana) - pierwszy i najdłuższy etap pracy

2. Czy mogę użyć wektorów z DA (za zgodą autora) i dodać je na tle ładnego widoczku (Colorado, USA)

Pierwszy etap - w grze Forza Horizon (kupno za wirtualne pieniądze odpowiednich grafik, pomalowanie auta, znalezienie odpowiedniego miejsca na mapie świata, ustawienie auta, zrobienie zdjęcia) - Czas pracy: kilka godzin (z dbałością o detale 3-4 albo i więcej  )

Drugi etap - znalezienie i dodanie Fluttershy do zdjęcia.  

Czy taka nietypowa praca przejdzie? Wolę zapytać, żeby nie zmarnować czasu mojego i Twojego. 

Przykład

Spoiler

Różnica - tym razem "zdjęcie" było by nie na torze, a na świeżym powietrzu w jakimś fajnym miejscu. Pikniku?

Drogi Triste Cordisie, mam teraz dylemat. Bo widzisz, mi bardziej chodzi o dzieła do stworzenia których nie używa się gotowych schematów(co nawet zostało napisane w "regulaminie konkursu). Jednocześnie odnoszę wrażenie, że jest to rzeczywiście coś twórczego. Ale jeśli chodzi o twórczość "komputerową"/"cyfrową" to bardziej mi chodzi o sprawne używanie tabletu graficznego. Używanie gotowych wektorów. Wybacz, chodziło mi o coś innego. 

Na pewno będzie w tym dziale konkurs w którym będziesz mógł się spełnić.

Jeśli chodzi o umieszczanie swoich prac na Deviant Arcie przed zgłoszeniem na konkurs.

Prosiłbym o podanie linków do swoich Deviant Artów jeśli rozważacie taką możliwość. Tylko nazwijcie owe prace, tak aby było widać że są na konkurs. (na przykład: Praca na konkurs, Fluttershy na Wakacjach. Może być też w deskrypcji)

Jeśli chodzi o nagrody... Spokojnie, jest ich na tyle dużo, że każdy ma szansę zostać wyróżnionym. 

Dnia 26.07.2013 o 11:56, KochamChemie napisał:

Jeśli chodzi o umieszczanie swoich prac na Deviant Arcie przed zgłoszeniem na konkurs.

Prosiłbym o podanie linków do swoich Deviant Artów jeśli rozważacie taką możliwość. Tylko nazwijcie owe prace, tak aby było widać że są na konkurs. (na przykład: Praca na konkurs, Fluttershy na Wakacjach.)

Daje pracę na Devianta, ale podpisuje, że są na konkurs, wtedy wysyłam na pw. :D

Dnia 27.07.2013 o 19:44, BeOvah napisał:

Chociaż i tak Vile rozgniecie pewnie wszystkich. Ale co tam. .-.

Bez przesady, nie na darmo dałem do rozdania aż 4 wyróżnienia. Poza tym, że VileRaven ma "niezłą" kreskę, to pamiętajcie, że liczy się też pomysłowość.

Dnia 26.07.2013 o 10:55, Zappter napisał:

I tak polegniemy z VileRaven :P

Dnia 27.07.2013 o 19:44, BeOvah napisał:

Chociaż i tak Vile rozgniecie pewnie wszystkich. Ale co tam. .-.

Nie nawidze tego typu komentarzy ._. Tak samo jak nie lubię gdy ktoś przy zgłaszaniu sie do konkursu zawsze mówi że i tak nic nie wygra lub i tak nie ma szans...

Czuję się trochę ... obwiniana ?

Uważam iż takie coś to nie prawda... myślę że każdy ma równe szanse. wystarczy się postarać i wymyślić coś ciekawego :3 co nie koniecznie może mi sie udać tym razem ponieważ tematyka jest narzucona.

I proszę nie poniżajcie się tak. Sami siebie krytykujecie a to bardzo nie fajnie... powinniście jak najbardziej lubić to jak rysujecie żeby w przyszłości rysować jeszcze lepiej.

Ludzie uwierzcie w siebie !  a nie tak na starcie od razu stwierdzacie że wam się nie uda...

to tyle ode mnie na ten temat i na prawdę życzę wszystkim wygranej i więcej wiary w siebie ^^  :giggle:

Edytowano przez VileRaven

Dnia 27.07.2013 o 21:19, VileRaven napisał:
I proszę nie poniżajcie się tak. Sami siebie krytykujecie a to bardzo nie fajnie... powinniście jak najbardziej lubić to jak rysujecie żeby w przyszłości rysować jeszcze lepiej.

Ludzie uwierzcie w siebie !  a nie tak na starcie od razu stwierdzacie że wam się nie uda...

to tyle ode mnie na ten temat i na prawdę życzę wszystkim wygranej i więcej wiary w siebie ^^  :giggle:

Nadzieja jest pierwszym krokiem na drodze do rozczarowania. Przewidując swoją porażkę, unikam przykrych niespodzianek. Mogą jedynie czekać na mnie miłe zaskoczenia.

Pytanie. Co w tagach robią "[motyle!]"? Czy one także są obowiązkowe w pracy?

Edytowano przez Generalek

Dnia 27.07.2013 o 21:25, Generalek napisał:

Nadzieja jest pierwszym krokiem na drodze do rozczarowania. Przewidując swoją porażkę, unikam przykrych niespodzianek. Mogą jedynie czekać na mnie miłe zaskoczenia.

Pytanie. Co w tagach robią "[motyle!]"? Czy one także są obowiązkowe w pracy?

ale nie powinno sie od razu mówić że się przegra ... poza tym czuję się bardzo niekomfortowo w takich sytuacjach .-.

Całkowicie popieram punkt widzenia VileRaven, uwierzcie w siebie!!!

Ludzie... JEST DUŻO NAGRÓD. Tutaj nie ma pierwszego miejsca... są wyróżnienia.(Aż 4!)

Dnia 27.07.2013 o 21:25, Generalek napisał:

Co w tagach robią "[motyle!]"?

Och, przepraszam. To tylko mój wygłup. Motyle mi się kojarzą z cuttie markiem Fluttershy. 

• Utwórz nowe...