Ver Napisano Wrzesień 26, 2013 Share Napisano Wrzesień 26, 2013 (edytowany) No i powracam, ale tym razem nie sam. Obiecaliśmy sobie w Hamburgu z Dolarem, że i to też sponifikujemy. Więc proszę: z naszych odmętów umysłu i uwielbienia dla Aleksandra "Hrabiego" Fredry, chcemy wam zaprezentować FF pod tytułem: "Noc Poślubna Shining Armor'a i Cadance", na podstawie, oczywiście XIII Księgi Pana Tadeusza. Z dumą wam to daję, ja i mój przyjaciel - Dolar84 Klasyka Polsko-Equestriańskiej literatury. https://docs.google.com/document/d/1Sl-eLPIR71hncUDMWCYE5SxRIa82C_AGnOrmzQ-W_5I/edit Edytowano Maj 17, 2015 przez Dolar84 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 26, 2013 Share Napisano Wrzesień 26, 2013 Zabawa przy pisaniu była absolutnie przednia. Ostrzegam lojalnie, iż w niektórych miejscach można zerwać boki. Serdeczne pozdrowienia i życzenia przyjemnej lektury od tandemu śmierci LucyVerusa i MefistoMODelesa. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 26, 2013 Share Napisano Wrzesień 26, 2013 (edytowany) A tagi? ____________________ Szybki jesteś. Edytowano Wrzesień 26, 2013 przez Kaczor Daffy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Wrzesień 26, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 26, 2013 (edytowany) Już są, się zapomniało ;3 @Daffy Jak zawsze ;3 Edytowano Wrzesień 26, 2013 przez Verard Nightmare Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Wrzesień 26, 2013 Share Napisano Wrzesień 26, 2013 (edytowany) Jeden błąd na samym starcie tylko : Więc proszę: z naszych odmętów umysłu i uwielbienia dla Aleksandra "Hrabiego" Fredry, chcemy wam zaprezentować FF pod tytułem: "Noc Poślubna Shining Armor'a i Cadance", na podstawie, oczywiście XIII Księgi Pana Tadeusza. Nie jest potwierdzone, że księgę tą napisał waćpan Fredro. Tak naprawdę, większość przypisuje autorstwo Frendrze tylko ze względu na jego popularność. Równie dobrze mógłby to być Włodzimierz Zagórski bądź Tadeusz Boy-Żeleński. Edytowano Wrzesień 26, 2013 przez Verlax 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Wrzesień 26, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 26, 2013 Ja tam się trzymam tego, że jest "przypisywany" gdzie wszędzie to idzie. Tak czy siak, tego nie zmienię, za często to słyszę. Dzięki jednak za sprostowanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Wrzesień 26, 2013 Share Napisano Wrzesień 26, 2013 Wreszcie coś nowego ;D To jest zajebiste Piszcie wiecej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Wrzesień 26, 2013 Share Napisano Wrzesień 26, 2013 No no waść mości się naprawdę postarali, bo tekst dobry naskrobali.Jedna tylko ,myśl spokoju nie daje skąd wy szlachecką gwarę znacie. ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Wrzesień 27, 2013 Share Napisano Wrzesień 27, 2013 (edytowany) To tak. Sam tekst stracił przez ponyfikacje, zgubiliście przez to ogrom rymów, co wygląda troszkę słabo. Sam pomysł jest dobry. Dobrze dobrane słowa i pełna ponyfikacja tekstu, gdyby tylko rymy były dopracowane to można by go dać do najlepszych filców. Aktualnie mocna szkolna 4 według mnie. Edytowano Wrzesień 27, 2013 przez Chief Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorregaray Napisano Wrzesień 27, 2013 Share Napisano Wrzesień 27, 2013 Fakt, na tych rymach tekst troche stracił, jednak dalej jest on genialny i zachęcam do poświęcenia kilku minut. Uśmiałem się Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zena92 Napisano Październik 4, 2013 Share Napisano Październik 4, 2013 "Panie władzo, co to było! Litr na czterech, trzech nie piło!" Genialne, chociaż rzeczywiście nie wszystkie rymy są w porządku. Ale ja bym tego lepiej nie zrobił więc się nie czepiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weird Nightmare Napisano Październik 17, 2013 Share Napisano Październik 17, 2013 A co ci powiem: Na twoim miejscu, jakbym pisał coś takiego, to z szablonu usunął te... dość... bardzo subtelne słowa, a raczej te, co subtelnie obijają oczy, typu: "piździochę" (Jezu miłosierny, jak to boli), lub "kutas" (ja nie wiem, jak Fredro w oryginale napisał coś takiego. Ówcześnie kutas stanowił frędzel...) Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, śmiechłem niezmiernie, szanowny Panie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 8, 2018 Share Napisano Kwiecień 8, 2018 Brak dokumentu. Archiwizuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts