Metka04 Napisano Październik 23, 2013 Share Napisano Październik 23, 2013 Temat dotyczy szczególnie płci męskiej Można odnaleźć kucyki z wąsikiem, ale czy broda i bujnym owłosieniem również? Mamy przykład starszych kucyków np dziadków z długa brodą? Wstawiajcie zdjęcia jakie macie i wymieńmy się spostrzeżeniami Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Październik 23, 2013 Share Napisano Październik 23, 2013 Ja się zastanawiam wo gule jak to możliwe, przecież kuce mają futra na ciele więc skąd ten zarost? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Październik 23, 2013 Share Napisano Październik 23, 2013 Dumbledore, całkiem nieźle wykonany. :3 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Październik 23, 2013 Share Napisano Październik 23, 2013 Ja się zastanawiam wo gule jak to możliwe, przecież kuce mają futra na ciele więc skąd ten zarost? Stąd, że to zwykła bajka dla dzieci. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeh Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 nie zapominajmy o strawiłsie brodatym jak kolwiek się jego imię powinno pisać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 nie zapominajmy o strawiłsie brodatym jak kolwiek się jego imię powinno pisać Star Swirl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpegius Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 (edytowany) Ja się zastanawiam wo gule jak to możliwe, przecież kuce mają futra na ciele więc skąd ten zarost? Ej skoro koza może mieć brodę to dlaczego nie kucyk? Stąd, że to zwykła bajka dla dzieci. To po prostu długie grubsze włosy w innym koloże, żeby wyglądały bardziej antropomorficznie. Nie wiem co takiego niezwykłego w tym widzicie. Kilka artów ze Star Swirlem Brodatym Edytowano Październik 24, 2013 przez Arpegius 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 Wydaje mi się, że w serialu było kilka ogierów z zarostem. Zwłaszcza starych. Nie pamiętam dokładnie, ale stawiam, że u kucyków zarost występuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Październik 24, 2013 Autor Share Napisano Październik 24, 2013 Ciężko tu rozstrzygać prawdopodobieństwo wystąpienia u koniowatych bródki ponieważ na chrapach w ogóle nie ma sierści ;P są pojedyncze włosy czuciowe ale to nie ma prawa się ułożyć w żaden zarost Ale, że to bajka w której kucki mają skrzydła, to wąsy są chyba bardziej prawdopodobne i łatwiejsze do zaakceptowania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoForGold Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 (edytowany) Jak widać występują nie tylko wąsy, ale także broda. Kucyk to Apple Strudel (pojawiający się w 12 odcinku 2 sezonu). Edytowano Październik 24, 2013 przez GoForGold 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schweppes Napisano Październik 24, 2013 Share Napisano Październik 24, 2013 Hmmm...Oczywiście kucyki mają zarost (również klacze) 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Październik 26, 2013 Share Napisano Październik 26, 2013 No ja sądzę, że kuc zarost mieć może, lecz raczej "nie jest to w modzie" więc nie praktykują zapuszczania brody i wąsów. Jednak ja, pisząc fickia, tworze postacie z brodami. Nie widzę nic przeciwko, aby naukowiec w starszym wieku nie miał brody, Jednak, jest ona częścią grzywy, przez co jeśli postać ma włosy koloru np. purpury, to zarost też. A jeśli ktoś jej po prostu stary, to ma zarówno brodę, jak i grzywę siwą. A jeśli o wąsy chodzi, to też raczej sprzeciwu nie widzę. Ja osobiście lubię brody, przez co często dodaje je jakimś przechodniom w ficku. Zresztą, sam bym chciał być takim Mikołajem, jak: http://bioshock.wikia.com/wiki/Zachary_Hale_Comstock. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Październik 26, 2013 Share Napisano Październik 26, 2013 Moje małe Turonie mają turoniowe bródki na których zawieszone są dzwonki 8DPoza tym, mamy np kozy, też mają sierść i mają bródki co można podhaczyć pod zarost Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Październik 26, 2013 Share Napisano Październik 26, 2013 Moje małe Turonie mają turoniowe bródki na których zawieszone są dzwonki 8D Poza tym, mamy np kozy, też mają sierść i mają bródki co można podhaczyć pod zarost Shit, nie zauważyłem tych bródek. *idzie poprawiać opowiadanie* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Październik 26, 2013 Share Napisano Październik 26, 2013 Shit, nie zauważyłem tych bródek. *idzie poprawiać opowiadanie* Łoooooożeeeeeeszz robisz opowiadanie z Turoniem?! 8D Gdzie mogę to znaleźć? 8D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Październik 26, 2013 Share Napisano Październik 26, 2013 Łoooooożeeeeeeszz robisz opowiadanie z Turoniem?! 8D Gdzie mogę to znaleźć? 8D Jak na razie w produkcji, jak opublikuję, prześlę linka, tyle, że nie wiem, jak spodoba Ci się z charakteru. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts