Turoń Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Kojarz ktoś może te kolorową włoską bajkę przepełnioną kociakami i szczeniakami? Główna bohaterka to dziewczynka o blond włosach Flo, która wraz ze swoimi czteronożnymi przyjaciółmi, a przede wszystkim jej owczarkiem Magic'em, pomagają kociej księżniczce Kieszonkowa - Ami, która niefortunnie przez jej złą siostrę Imo, znalazła się w mieście z dala od domu. Teraz próbują ją odnaleźć i wypełniać jej obowiązki, które min polegają na szukaniu zwierzęcych przyjaciół dla dzieci, które ich potrzebują. Na pierwszy rzut oka bajka może się wydawać kiczowata, ale przyznam, że ogląda się to z dużą przyjemnością, a mnie czasami nawet wzrusza Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Ta, ja oglądałem całość i powiem, że fabuła nawet spoko, jednak wygląd samej bajki, jest bardziej "dziewczęcy", niż MLP. Link do komentarza
timber Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Uważam że bajka jest dość miła i, nawet lekko podobna do mlp. Link do komentarza
FlutterFan Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Miło sie ogląda. Ale trochę za kolorowa zbyt jaskrawe kolory.Pod względem kolorystyki wolę pastelowe kucyki. Co do samej bajki nie jest zła, często zdarza mi się obejrzeć Link do komentarza
Silma Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Antagonistka to Ima (nie Imo) - odwrotność imienia Ami. Oglądam czasem bodajże na pulsie jeśli akurat włączę tv. Trochę odrzuca mnie animacja, jest mało złożona i ciągle powtarzają się ruchy i mimika postaci. Ale serial sam w sobie spoko, można czasem obejrzeć Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 (edytowany) Ta bajka leci bodaj od poniedziałku, do piątku na TV4 o 11:50, czyli mniej więcej zaraz po MLP Zasadniczo sama bajka spoko, jedna ta Flo, jest moim zdaniem za dobra, co czyni tą dobroć sztuczną i trochę sztampową . Cóż, są dobrzy ludzie, ale u każdego człowieka są też złe cechy, a u niej ich nie ma, co sprawia wrażenie "sztuczności", bo przecież nawet kucyki w MLP, mają i złe cechy, kłócą się, wyzywają i obrażają nawet. Edytowano Listopad 7, 2013 przez BRONIESiPEGASIS Link do komentarza
Itaktuniewchodzemjuzszkoda Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Bajka fajna, można obejrzeć. Lecz i tak wolę MLP. Chociaż przyznam że lubię ją oglądać. Link do komentarza
KreeoLe Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Miałam okazję to obejrzeć. Nawet przyjemna bajka, choć i tak, oczywiście, wolę kucyki. BiP, dziewczyna rzeczywiście sztuczna się wydaje... Link do komentarza
Loomka Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Przez jakiś czas oglądałam, później mi się znudziło. Może być, choć dla mnie trochę za bardzo przesłodzona (tak, wiem, że to dla małych dziewczynek, ale nie przesadzajmy). Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 przesłodzona (tak, wiem, że to dla małych dziewczynek, ale nie przesadzajmy). MLP, niby też jest, ale jednak nawet kucyki są miejscami poważniejsze niż ci "Przyjaciele". Link do komentarza
Loomka Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 MLP, niby też jest, ale jednak nawet kucyki są miejscami poważniejsze niż ci "Przyjaciele". Niby tak. W sumie to różnica między tymi dwoma serialami wydaje się być jedna - oba były wydane w zupełnie innych czasach. Teraz kreskówki są bardziej "odważne'', rezygnuje się z przesadnej słodkości. Chyba, że mnie coś ominęło. Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 No i kucyki są chyba z Kanady, czy USA, a ten serial jest chyba z Włoch, o ile kojarzę i pochodzi z 2011 roku. Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Zdarzyło mi się oglądnąć dość sporo odcinków i przyznam że jest w porządku. To słodkie jak Flo znajduje tym zwierzakom dom. Serial przesłodzony trochę, ale mi to w ogóle nie przeszkadza. :3 Link do komentarza
Turoń Napisano Listopad 7, 2013 Autor Share Napisano Listopad 7, 2013 Jej, szczerze mówiąc zaskoczyło mnie, że tak wiele osób to zna, ba i nawet to ogląda i żeby było mało ,tyle osób ocenia to pozytywnie Link do komentarza
RainbowDash123456789 Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 ^Up Mnie też... nawet bardzo. Bodajże w tamtym roku (lub w 2011) cośtam oglądałam. Podobał mi się nawet. Serio Flo jest taka idealna? Nie ma żadnego odcinka, w którym jest inaczej? Oglądałam strasznie chaotycznie więc nie mam pojęcia co się po czym działo xD. Cóż... skoro leci od poniedziałku do piątku o jedy... wait. Jak fajnie że wracam dopiero o trzynastej ._. Cóż obejrzę na YouTubie może znowu na oglądanie mnie najdzie. O i swoją drogą - dzięki za przypomnienie że to istnieje Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Serio Flo jest taka idealna? Nie ma żadnego odcinka, w którym jest inaczej? A no nie ma, w każdym odcinku stara się każdemu pomagać i jest zbyt "dorosła" jak na bodaj ośmiolatkę ... Link do komentarza
Turoń Napisano Listopad 7, 2013 Autor Share Napisano Listopad 7, 2013 A mi się wydaje, że to bardzo dobrze, że Flo jest taka idealna, że jest dobra. Bo to bardzo ładnie się prezentuje dla dzieci i jest to na pewno lepsiejszy przykład do naśladowania, aniżeli jakieś Monster High... Link do komentarza
emili878 Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 (edytowany) Ja chociaż to bajka dla dzieci ciągle czekałam na moment chwilowego zwycięstwa Imy, czemu w żadnym słodkim serialu chociaż na jeden odcineknie wygrywa zło? )ale w mlp Mi to nie przyszkadza). Bajka troche przesłodzona i dobija mnie animacja, ale i tak jest fajne i oglądałam na CN. I tak w KAŻDYM odcinku Flo jest idealna i dorosła... Edytowano Listopad 7, 2013 przez emili878 Link do komentarza
BiP Napisano Listopad 7, 2013 Share Napisano Listopad 7, 2013 Flo jest taka idealna, że jest dobra. Tak, ale nie zmienia to faktu, że widząc ją, ma się wrażenie "sztuczności", fabuła jest zawiła i ciekawa, ale postacie są zbyt "wyraziste", ten dobry, ten zły i koniec. Wiadomo, to bajka dla małych dzieci, którym trzeba wyraźnie wskazać, co dobre, co złe, bo "szarości" nie uchwycą... Jednak nawet MLP, w zestawieniu z tym serialem, wychodzi na poważniejszą bajkę... Link do komentarza
Gość Pegasis89 Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 Ooo, kojarzę tę bajkę, była naprawdę spoko, ale jednak nawet dla mnie była miejscami za bardzo przewidywalna i dziecinna. Link do komentarza
Recommended Posts