Princess_Bubblegum Napisano Grudzień 24, 2013 Share Napisano Grudzień 24, 2013 Witam. Czy ktoś z polski wybiera się w przyszłe wakacje na bronycon? Sam chcę jechać, ale po pierwsze boję się trochę samemu jechać, a po drugie nie wiem jak to wszystko ogarnąć. Pomógłby ktoś? P.S.: Wiem że jest dopiero grudzień, ale myślę że taki wyjazd trzeba szybko zacząć ogarniać, bo później mogą być problemy z rejestracją, biletami i innymi rzeczami. Z góry dzięki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MysteriousStory Napisano Grudzień 24, 2013 Share Napisano Grudzień 24, 2013 ja też bym chętnie pojechał ale tu mam problem ,że mam dopiero 17 lat i jestem niepełnoletni .To dobry pomysł żeby zorganizować coś takiego ale moja opinia mało daje jak się więcej ludzi odezwie to będzie można zacząć jakieś rozmowy . Też za wcześnie żeby o tym rozmawiać i do tego jest kryzys i brakuje trochę pieniędzy, mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Littlepip Napisano Grudzień 24, 2013 Share Napisano Grudzień 24, 2013 Witam. Czy ktoś z polski wybiera się w przyszłe wakacje na bronycon? Sam chcę jechać, ale po pierwsze boję się trochę samemu jechać, a po drugie nie wiem jak to wszystko ogarnąć. Pomógłby ktoś? P.S.: Wiem że jest dopiero grudzień, ale myślę że taki wyjazd trzeba szybko zacząć ogarniać, bo później mogą być problemy z rejestracją, biletami i innymi rzeczami. Z góry dzięki. Ambitny plan. Pytanie na ile wykonalny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Grudzień 24, 2013 Share Napisano Grudzień 24, 2013 Jaka data? Bo jeśli się uda, to mogę tam jechać zaraz po pracy w Holandii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Grudzień 24, 2013 Share Napisano Grudzień 24, 2013 Sprawa numer jeden to duże koszty przelotu do NY. Dwa to wiza, nie jest łatwo o wizę do USA. Trzy, walczę o zieloną kartę i jak się uda to może zawitam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipczak Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 Możliwe że pojadę,tylko wole znać datę,koszt biletu u nich. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enimean Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 Trzeba by ogarnąć a) kwestię kosztów przelotu b) datę Można też spróbować wykonać bardziej ambitną wycieczkę, jesli rozumiecie o co mi chodzi... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 Robiłem sobie kosztorys, gdy BronyCon był w Baltimore, wyszło jakoś, że trzeba by było mieć minimum 1700$ na przeloty, noclegi, jakieś żarcie i może jakąś małą pamiątkę ;p Nie licząc, oczywiście, wizy. Chętnie bym odwiedził tamtejszych bronies, zwłaszcza nawet, że kilku chciałoby mnie zobaczyć, no ale cóż, nie mam zbędnych 6000zł Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipczak Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 Trzeba by ogarnąć a) kwestię kosztów przelotu b) datę Można też spróbować wykonać bardziej ambitną wycieczkę, jesli rozumiecie o co mi chodzi... Jak chcesz to możemy z buta ruszyć na miejsce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Ja się czuję dobita, że w zeszłym roku nie poszłam na to, a mogłam. x.x Wizę mam, ale kasy aktualnie już nie no i dupka... Może jeszcze coś wykombinuję do wakacji. :c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linds Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Czy ja wiem? Taki Bronycon to olbrzymi wydatek. Coraz mniej wczuwam się w fandom, a i kasy coraz bardziej mi szkoda na takie rzeczy. Już wolę kasę, którą mam przeznaczyć na autostopową wyprawę po Europie Zachodniej i przy okazji popoznawać tamtejszych Bronies. Jeśli szukasz pomocy w ogarnięciu Bronyconu, możesz zagadać do Sz6stego - on w 2012 roku był na Bronyconie. Sprawa numer jeden to duże koszty przelotu do NY. Dwa to wiza, nie jest łatwo o wizę do USA. Trzy, walczę o zieloną kartę i jak się uda to może zawitam Wizę turystyczną idzie łatwiej uzyskać o ile masz coś, czym podeprzesz swój wniosek np. jakimś dowodem na to, że faktycznie planujesz wybrać się na Bronycon. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) Wizę turystyczną idzie łatwiej uzyskać o ile masz coś, czym podeprzesz swój wniosek np. jakimś dowodem na to, że faktycznie planujesz wybrać się na Bronycon. Nie przejdzie niestety Linds, Murica to mocno zamknięty kraj na obcych a u mnie dodatkowym problemem jest fakt że mam dużo rodziny na ich terenie (między innymi w NY), na 90% z miejsca dostanę odmowę z podejrzeniem o nielegalną imigracje. Jedyne co mi pozostaje to czekać z nadzieją na losowanie GC i na legalu się przeprowadzić ( sponsorowanie przez rodzine odpada bo najpierw trzeba by moją matkę ściągnąć abym mógł być sponsorowany. ETA - ~15lat ... ) Edytowano Styczeń 5, 2014 przez Eternal Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Littlepip Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Trochę nie w temacie, ale czy jest jakiś tak duży meet gdzieś w Europie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enimean Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) Wiem że był Galacon w Niemczech, ale czy będzie jego kolejna edycja albo czy są jakieś inne, to nie wiem. Edytowano Styczeń 5, 2014 przez Nimfadora Enigma Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linds Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) Zapewne będzie. Galacon w Niemczech, BUCK w północnej Anglii (nie mylić ze Szkocją), Brony Days we Francji (chyba nawet w okolicach Paryża) i w wakacje jakoś Crystal Fair w Helsinkach. Edytowano Styczeń 5, 2014 przez Linds Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Ciekawe, na te Europejskie już łatwiej by mi było się dostać. Bo do Ameryki wprawdzie mogłabym polecieć bez problemu, ale już na zostanie tam na parę tygodni itp nie mam kasy zupełnie. x.x Niemiecki Galacon byłby super! ;D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się