Burning Question Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 Maud Pie twierdzi, że napisała tysiące wierszy o kamieniach. Ciekawe, czy całemu forum uda się dobić przynajmniej do stu wierszy- mogą być dowolnej długości, rymować się lub nie i być o wszelkich rodzajach kamieni jakie znacie. ;D 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 To ja na pierwszy ogień, wraz z krótkim wierszem! ,,Szare w piasku" Piasek tu, piasek tam. W piasku ja kamienie mam. Kamień siwy, kamień kary, a tam leży kamień szary. Taki piękny, taki mały, że w kieszeni ma dom cały. Szary kamień w swetrze mym. Opiekuj się dobrze nim . Poezja ~ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imeshovy Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 Copypasta ze statusu A brief romantic story with rocks: Roses are rocks, Violets are rocks, Rocks are rocks, Rocks rocks rocks. 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToffiLove Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 Na prawo róża, na lewo stokrotka, A my się kochamy jak dwa kamieniątka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 Widzę bazalty Leżą obok siebie Widzę jaspisy Czerwone kamienie Widzę jadeit Mój ulubiony Widzę ametyst Piękny, fioletowy 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Itaktuniewchodzemjuzszkoda Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 kiedy stoję na ziemi, świat się cały rumieni. Myślę o swych marzeniach, o przepięknych kamieniach. Które leżą na łące, jak w kolorowej mące. Bo każdy kucyk chyba chce, na własność taki kamień mieć. Mój piękny wierszyk :3 xD 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielkiIWspaniałySoriSensei Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 "Mamy butelki z benzyną i kamienie. Całe mnóstwo kamieni. I skał też mamy dużo, podobnie jak głazów i gruzu. Ale najwięcej jednak to mamy kamieni. Benzyny w sumie nie mamy, ale przynajmniej mamy butelki. Z kamieniami. Borze, jak ja kocham kamienie. Kamienie..." 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielkiIWspaniałySoriSensei Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 "Mówili mi <<żryj gruz>>, mówili <<jedz kamienie>>, mówili <<toż to samo zdrowie!>>. Lecz przecież kamień przyjacielem jest mym. Jakże mógłbym zjeść przyjaciela, brata mego? Nieważne, jak smaczny by był?" 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuddly Doggy Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 "I sam ty szary jak mgła o świcie Zimny, jakie zimne twe pokrycie Tutaj połóż kamień, tu na mym łonie kocham jak leżą tam kamienie moje" 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabina Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 (edytowany) Nerka ma skowycze. I w dzień, i o świcie. Pogrążona w udręce niszczy mi mózg i serce... Kamienie moczanowe, fosforanowo-wapniowe, szczawianowe, cystynowe! Kamienie, kamienie podłe wasze istnienie. Zlitujcie się! I opuśćcie trzewia me! I niech żyją biol-chemy. Edytowano Marzec 16, 2014 przez Sabina 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielkiIWspaniałySoriSensei Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 (edytowany) "Pyta mamy Janek mały, zawsze łasy na pochwały, rozsiadając się okrakiem: <Chciałbym kiedyś być strażakiem, lub magikiem - czarownikiem, lub też stróżem bądź strażnikiem. Tyle możliwości ja mam, niemal obłęd przez to wpadam! I co powiesz, mamo droga, nie za nisko ma podłoga?> Mama tylko raz westchnęła, ręką na to zamachnęła po czym rzekła mu w te słowa: <Niech cię synu nie boli twa głowa. Zajmij się lepiej azbestu jedzeniem, wszakże jesteś tylko kamieniem> Edytowano Marzec 16, 2014 przez Mirmił 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Hugoholic :3 Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 Przedstawiam wam ten oto głęboki poemat o jakże oryginalnym tytule... BOULDER. Boulder, pięknyś Ty i błyszczący Boulder, w szarości olśniewający Boulder, Tyś mi żywotem całym Boulder, jesteś po prostu wspaniały. Gdy Cię ujrzałem z Maud Pie przy Tobie Zawrócił Twój wygląd mi kompletnie w głowie Twe ostre krawędzie w szarości skąpane Zawsze one będą przeze mnie kochane. Boulder, pięknyś Ty i błyszczący Boulder, w szarości olśniewający Boulder, Tyś mi żywotem całym Boulder, jesteś po prostu wspaniały. Twój kształt z symetrii obdarty Grzechu naprawdę jest warty Dla Ciebie porzuciłbym wszystko zostawił swój dom, zamienił na schronisko By tylko móc Tobie kupić wszystkie dary Jakie oferuje mój świat cały Boulder, pięknyś Ty i błyszczący Boulder, w szarości olśniewający Boulder, Tyś mi żywotem całym Boulder, jesteś po prostu wspaniały. Kończy się wena, więc ostatnim tchem opiszę jak bardzo ja kocham Cię Inni widzą kamień, ja widzę diament To z Tobą chcę przejść przez małżeństwa sakrament. Boulder. (jezu, ale wiocha ) 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 Kamień, kamień mój kamień. Tyś jesteś jak kamień ile Cię trzeba kamień ten tylko się kamień kto cię kamień kamień w twej kamień kamień się kamień widzę i kamień bo kamień po tobie. 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisica Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 Krótki Moskalik o kamieniach. BO KTO MI ZABRONI. Kto powiedział, że kamienie Są nudniejsze niż wszystko inne Ten zaraz na stosie spłonie Tuż za szopą na kamiennej farmie. To wszystko jak na razie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imeshovy Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 Trochę profanacja, bo na podstawie naszego wielkiego poety, ale może jakiś sonet? Wędrownik i kamieniarz [Wędrownik] Tam? Czy smok zniszczył pasmo pobliskich gór? Czy zniósł ze swojej groty skarby swoje? Czy na polu legły blade naboje? Na miejscu ni kuc, ni gryf, ni pchła, ni szczur. Na środku polany plac jak w stolicy! W krąg układa się liczne pasmo grzbietów, W formę zrobione na kształt kopców kretów, Strzegą sanktuarium jak wojownicy. [Kamieniarz] Tam? Byłem; Jak siedliska opuszczone, Jak dolina pustyni zapomnianej, Zapachem kusi kuce odurzone. Do doświadczenia przygody wspaniałej. Szczytów pasmo, dla spokoju stworzone, W kolorach szarości namalowanej.To kamieniołom! [Wędrownik] Aaa! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisica Napisano Marzec 16, 2014 Share Napisano Marzec 16, 2014 Lisia ma wenę. "Kamień" Cóż jest bardziej kamieniste Niż kamień. Cóż jest bardziej promieniste ( ) Niż kamień. Bo ja wam powiadam Rzeczą najlepszą na wszystko jest Kamień Kamień uleczy Z najgorszej choroby Kamień uszczęśliwi Gdy jest gorzej niż może Kamień zabawi Gdy ci nudno Kamieniu Kamieniu O wielki kamienu! Tyś najwspanialszy! Tyś najwyższy! Kochaj nas tak jak my ciebie! O wielki kamieniu! Umiłuj się nad nami! Kamieniu! Kamieniu! Och, kamieniu! Kamieniu! [Tutaj przerwa dla większego efektu] Och, kamieniu! Umiłuj się! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Marzec 17, 2014 Share Napisano Marzec 17, 2014 ,,Kamień bury, szary, kary: Kamień szary, kamień kary, leżą u mych stów. A w mej kieszeni rosi się kamieni brud! Kamień bury, kamień bury leci już do góry! Wylądował za stodołą, bardzo mi wesoło. (domyśle się melodii, taka.. świąteczna xD ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielkiIWspaniałySoriSensei Napisano Marzec 17, 2014 Share Napisano Marzec 17, 2014 Soli zamiast kuć na kolosa pisze wierszyki o salcesonkach "Spotkał ją w nocy, na spacerze, z zachwytu aż wrzasnął "Oczom swym nie wierzę!" Stanął tuż przed nią, oglądał uważnie, teraz ma zagadać? Toż to nierozważnie! Wpatrywał się zatem, wytrzeszczając ślepia, rozważając, czy uroda jej zmysłów nie stępia? Kopytka miała zgrabne, od własnych zgrabniejsze, wzrostu niedużego, acz widywał mniejsze, grzywa ułożona w niesłychane loki, wyglądały trochę jak z innej epoki. Ogon miała spięty fantazyjną kokardką, z taką małą, uroczą na końcówce fałdką. Z twarzy widać, że bystra oraz oczytana. Oj, czytaliby książki do białego rana! Ponymalion ruszył do niej wraz z kurażem, oraz ze stresu dość sporym bagażem. Przyjrzał się bliżej. Rozpacz to i groza! Teraz ma już sens ta jej jedna poza! Dotknął jej śliczną skórę nieśmiałym kopytem, lecz to co w sercu poczuł nie było zachwytem. Chłodny, twardy marmur. Nie tak to miało być, jego nadzieja na szczęścia przestawała się tlić. Mimo iż chłód od kochanki szczypał w kończyny, a skórze jej daleko dość było do satyny, przytulić postanowił on marmur na pożegnanie, sam nie wiedział ile trwał tak w takim stanie. Poranek go zbudził i koguta pianie, czas teraz musi znaleźć na nocy odespanie. Powrócił do swych rzeczy, zwyczajnych, codziennych, rzekłbym nawet może nieco monotonnych, lecz o owej nocy nie zapomniał, oj nie! Często marzył o nocnej klaczy, a zwłaszcza we śnie. Tęsknota za nią spokoju nie dawała, dziurę w nim coraz większą sobą wypalała. Napisał list do Celestii, opiekunki kucyków, znanej ze swej miłości do różnych smakołyków, prosząc w nim żałośnie, by w swym miłosierdziu, pomogła jemu, ogierowi, dać radę w nieszczęściu. Księżniczka głucha nie była na poddanych głosy, więc czym prędzej koroną przyozdobiła swe włosy, po czym w miejsce, gdzie owa rzeźba stała wraz z Ponymalionem bez zwłoki się udała. "A więc chcesz być z nią, aż po koniec czasów, i razem z nią obserwować wschody słońca z królewskich tarasów?" Nieszczęśnik kiwnął głową, nie wiedząc co go czeka, Celestię natomiast czekała niezła beka. Zaświeciła swym rogiem, blask objął jelenia, po chwili również był już całkiem z kamienia." 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Marzec 17, 2014 Share Napisano Marzec 17, 2014 Oh Kamieniu! Czemu Ty jesteś kamieniem? Czemu nie możesz być kwiatem Tak pięknym niby dzień Niby żywot szczęśliwy Oh Kamieniu! Jesteś szary i ponury Szarość twa zdolna jest na zawsze zakryć słońce a ponurość twa związek nasz rychło wpędzić do grobu zdolna Ale, Kamieniu mój Miłym mi jesteś jak poranna rosa Tyś mi jest światłem w nocy i wodą na pustyni Tyś mi jest, mój jedyny, całym życiem moim Ja bez Ciebie istnieć nie potrafię i rychło w mogile przyjdzie mi spocząć Kamieniu Kocham Cię, Kamieniu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Marzec 17, 2014 Share Napisano Marzec 17, 2014 Kamień, kamieni stos. Kamieniem oberwiesz w nos. Kamień kamieni góra. Kamieni nie zje kura. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Full Metal Dashie Napisano Marzec 17, 2014 Share Napisano Marzec 17, 2014 W objęciach nocy szukałem cię W mej dłoni niosę ... Zyskałeś z czasem nowy kształt I całkiem nowy sens Nie obawiaj się, nie! Swe przeznaczenie znasz Nie raz spod buta patrzyłeś na świat Teraz w mej dłoni jesteś boskim gniewem, diabelskim śmiechem W imperium mym stanie kamienny tron Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roześmiany Jacek Napisano Marzec 17, 2014 Share Napisano Marzec 17, 2014 (edytowany) Zastrzegam: Zerowa zdolność pisania wierszy. Dzisiaj zjem kamienie Kamienie jak rzemienie. Lubie jeść kamienie Są dla mnie jak karmienie. A gdy nie zjem kamienia Kopię po goleniach Albo zjem krzemienia Bo ma smak kamienia. Bo smaczne są kamienie. Kamienie... <Kłania się w lewo oraz w prawo.> Edytowano Marzec 17, 2014 przez Landryn von Cat 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Marzec 17, 2014 Share Napisano Marzec 17, 2014 Coś skrobnąłem... ;d Człowieku... Masz kamień w sercu, zamień na ten w ręku. Na szyderców głowach odwet masz w zasięgu? Przy akompaniamencie dźwięków posadzki Wbiłbyś im dobranockę do czaszki? Bez łaski. Kamienną beztroskę spożytkuj, znajdź się w niebie Jest na to prosta droga - zacznij od siebie... doceń wroga, bez sumienia, zobaczą i aniołowie Że nie miałeś kamienia w sercu, tylko w głowie. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabina Napisano Marzec 18, 2014 Share Napisano Marzec 18, 2014 Żółciowy pęcherzyku, w Tobie kamieni dziś bez liku. Ciężkie Twe życie, jak owsika w odbycie. 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Marzec 18, 2014 Share Napisano Marzec 18, 2014 (edytowany) Kamieniu Osadowy Tylko ty chcesz, mnie walnąć w łeb Gdy twe lico Mówi wprost ''Wpadłem we wrzos!'' I mój krzyk jak żywy, ,,To były pokrzywy'' Kamień kamiennie łezki stroi Gdy jego nogi, od pięty po kolana są poparzone , ,,One były dzisiaj golone!'' Edytowano Marzec 18, 2014 przez Celly 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts