Hoffman Napisano Maj 9, 2014 Share Napisano Maj 9, 2014 Po pewnych utrudnieniach i opóźnieniach, nareszcie mogę powitać Was w nowej zabawie, której koncept podsunął mi BRONIESiPEGASIS, za co jeszcze raz bardzo dziękuję! Nie przedłużając i przechodząc do zasad – zabawa polega na tym, że posługując się skojarzeniami, własnymi doświadczeniami z różnymi tytułami, a także korzystając z własnych interpretacji, macie za zadanie utworzenie długaśnego łańcucha składającego się po prostu ze znanych Wam książek. Jak poszczególne tytuły mają się w ów łańcuch łączyć? Na początek podrzucam Wam pierwszą książkę, która wszystko rozpoczyna. Zadanie polega na tym, by dopasować do niej kolejny tytuł, który Waszym zdaniem jest mniej lub bardziej podobny. Podobieństwo i nawiązania mogą dotyczyć tematyki, epoki, w którym dane dzieło ujrzało światło dzienne, tego samego autora, czy też Waszych osobistych wrażeń, jak uważacie. Gdy już ktoś wytypuje drugą książkę, trzecia ma na podobnej podstawie mieć coś wspólnego z drugą, a następnie kolejna, podobna w pewnym sensie do trzeciej i tak dalej i tak dalej, tworząc ciąg kolejnych tytułów. Kto wie dokąd zajdziemy, rozpoczynając od „Folwarku zwierzęcego”? Znacie ten tytuł? Jakie mieliście po nim wrażenia? Co najbardziej utkwiło Wam w pamięci? Jakie macie pomysły na możliwe powiązania? Wskażcie kolejny tytuł i przedłóżcie łańcuch! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Maj 9, 2014 Share Napisano Maj 9, 2014 (edytowany) Cóż, tej książki nigdy w ręku nie miałem, ale film widziałem wielokrotnie i bardzo go polubiłem. To teraz dodam coś o dzikich zwierzętach. Edytowano Maj 9, 2014 przez BRONIESiPEGASIS Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alekseł Napisano Maj 24, 2014 Share Napisano Maj 24, 2014 Klątwa Tygrysa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 1, 2014 Share Napisano Czerwiec 1, 2014 Kilka faktów o zwierzętach xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsimena Napisano Czerwiec 19, 2014 Share Napisano Czerwiec 19, 2014 Zagadki przyrodnicze 1400 pytań i odpowiedzi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alekseł Napisano Czerwiec 19, 2014 Share Napisano Czerwiec 19, 2014 Dinozaury - encyklopedia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 19, 2014 Share Napisano Czerwiec 19, 2014 To ja dam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 27, 2014 Share Napisano Czerwiec 27, 2014 (no co jest, żadnych książek... ? ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsimena Napisano Lipiec 3, 2014 Share Napisano Lipiec 3, 2014 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Lipiec 6, 2014 Share Napisano Lipiec 6, 2014 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koschei O'Clock Napisano Lipiec 13, 2014 Share Napisano Lipiec 13, 2014 Andrzej Sapkowski - "Sezon burz" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tangerine Napisano Sierpień 15, 2015 Share Napisano Sierpień 15, 2015 Proste skojarzenie : Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Sierpień 15, 2015 Share Napisano Sierpień 15, 2015 Jeźdźcy smoków z Pern - Narodziny smoków Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Efei Napisano Sierpień 15, 2015 Share Napisano Sierpień 15, 2015 Słoneczna Loteria, Philip Dick (pewnie nikt tego nie zna Po prostu klimat jest odrobinę podobny. Nie wiem czemu tak mi się wydaje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Sierpień 15, 2015 Share Napisano Sierpień 15, 2015 Kojarzy mi się to z opowiadaniem "Termius" Lema. Było w zbiorku, stara, zniszczona okładka, czytałem dawno temu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts