Sosna Napisano Marzec 16, 2015 Share Napisano Marzec 16, 2015 (edytowany) Witam wszystkich w Lunarnym konkursie Literackim. Jako, iż jest to pierwszy konkurs Literacki, który jest organizowany w Dziale księżniczki Luny chciałbym pokrótce przedstawić wam zasady. 1. Tagi [Gore] oraz [Clop] są surowo zakazane i nie zawaham się zwarnować, jeśli ktoś pomimo wyraźnego zakazu takie opowiadanie umieści. 2. Temat pracy: Początki nauki magii Księżniczki Luny. Interpretacja dowolna. 3. Tagi: mają być trzy, z czego jeden obowiązkowy: [ADVENTURE] i dwa dowolne. 4. Limit słów: maksymalnie 1000. Z tym, że jak ktoś da o te dwa- trzy słowa powyżej górnej granicy też uznam, jednakże jeśli limit zostanie przekroczony o 10 i więcej słów to zostanie taka praca zdyskwalifikowana 5. Termin oddawania prac: 6 kwietnia 2015 6. Każdy uczestnik może zgłosić tylko jedno opowiadanie. 7. Po zamieszczeniu prac nie wolno dokonywać w niej żadnych poprawek. Jakiekolwiek opowiadanie będzie od razu zapisywane na dysk mój lub Aresa i tylko takie będzie poddawane ocenie. 8. Prace zamieszczać należy w tym temacie 9. Prace będą sprawdzane w Wordzie. Do limitu słów nie liczy się Autor, tytuł oraz tagi. 10. Opowiadanie ma być w klimacie MLP. Prace będą oceniane przez trójkę sędziów: Sosna, Ares oraz Arjen, obecnie znany pod nickiem ArjenNightŁuska. Nagrodami będą Lunarne odznaki przyporządkowane poszczególnym miejscom. Życzę wszystkim powodzenia, natchnienia i Kreatywności. Dziękuję i pozdrawiam. Edytowano Marzec 18, 2015 przez Sosna Link do komentarza
Dolar84 Napisano Marzec 16, 2015 Share Napisano Marzec 16, 2015 Temat + obowiązkowe Adventure + limit słów sprawiają, że jest to jeden z najtrudniejszych konkursów jakie widziałem. Jak mnie coś natchnie, to spróbuję coś skrobnąć Link do komentarza
Sakitta Napisano Marzec 18, 2015 Share Napisano Marzec 18, 2015 Lubię Lunę, podróż z dwoma dodatkowymi tagami w tysiącu słów na określony temat to przekroczenie moich uzdolnień w opowiadaniach mających sens, nawet poza sezonem maturalnym. Pasuję. Link do komentarza
Johnny Napisano Marzec 18, 2015 Share Napisano Marzec 18, 2015 A ja mam pomysł i nawet wiem jak się zmieścić w limicie słownym, ale... dwa pytanka. (Tak, tak - interpretacja dowolna, ale jednak wolę zapytać, żeby nie było niezgodności z tematem) 1. Temat mówi o "początkach nauki Luny". Czy można go zinterpretować również jako "początki nauki u Luny"? (wiem, że w w dziale opowiadań jest konkurs na taki temat, ale do tego mam już zaklepaną inną ideę) 2. Czy koniecznie musi być to magia w serialowym rozumieniu tego słowa tj. magia jednorożców? Link do komentarza
Sosna Napisano Marzec 18, 2015 Autor Share Napisano Marzec 18, 2015 (edytowany) A ja mam pomysł i nawet wiem jak się zmieścić w limicie słownym, ale... dwa pytanka. (Tak, tak - interpretacja dowolna, ale jednak wolę zapytać, żeby nie było niezgodności z tematem) 1. Temat mówi o "początkach nauki Luny". Czy można go zinterpretować również jako "początki nauki u Luny"? (wiem, że w w dziale opowiadań jest konkurs na taki temat, ale do tego mam już zaklepaną inną ideę) 2. Czy koniecznie musi być to magia w serialowym rozumieniu tego słowa tj. magia jednorożców? 1. Jak powiedziałem interpretacja jest dowolna. To znaczy Interpretuj jak chcesz. 2. Niekoniecznie, choć w sumie zapomniałem, że opowiadanie ma być w klimacie MLP. Zaraz napiszę o tym. Edytowano Marzec 18, 2015 przez Sosna Link do komentarza
Sakitta Napisano Marzec 19, 2015 Share Napisano Marzec 19, 2015 2. Czy koniecznie musi być to magia w serialowym rozumieniu tego słowa tj. magia jednorożców? Luna jest kimś w odpowiedniku kucykowej bogini. Ilość krain, jakie zwiedziła, z pewnością wykracza poza granice Equestrii (a choćby gnicie na Księżycu, choć jak się tam bawiła? - tego nikt nie wie). Zebry też posiadają swoją magię, więc chyba nie musisz trzymać się ściśle jednorożców i ich regionalnych umiejętności. A niech to, za morzem czarują ogonami. Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Marzec 19, 2015 Share Napisano Marzec 19, 2015 Szczerze powiedziawszy, chętnie coś bym napisał, zwłaszcza, iż to o Lunie konkurs jest Problem polega na tym, że ostatnio mam tyle roboty, iż na nic czasu praktycznie nie mam... zobaczymy. Jeśli dam radę, to coś napiszę. Mam nadzieję, że dam radę Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Marzec 21, 2015 Share Napisano Marzec 21, 2015 Oto jest. Krótkie, z racji straszliwego limitu słów, ale mam nadzieję, że mieści się w ramach konkursu. W sumie, temat jest zachowany, czyli nauka zaklęć księżniczki Luny, ale ciężko było rozwinąć temat w tak małej ilości słów. Właściwie to całe opowiadanie brzmi bardziej jak streszczenie lub wstęp do czegoś większego, ale zobaczymy Głęboki sen[Adventure][Dark][Mystery] Księżniczka Luna doskonaliła swoje zdolności odwiedzania i wpływania na sny innych, zgłębiając z tej racji zaklęcia z domeny snów. Podczas nauki poznała zaklęcie, które przeniosło ją do tajemniczej krainy snów... Liczba słów - równy 1000; Jeśli opowiadanie się spodoba, to być może je rozwinę kiedyś... Link do komentarza
Chief Napisano Marzec 27, 2015 Share Napisano Marzec 27, 2015 Kto wymyślił ten limit 1000 słów, powinien zgłosić się do Luny na dywanik. Niszczyć takie opisy, by zmieścić się w limicie, to aż grzech. Zapraszam do lektury: Jaskinia [Adventure][Alternate Universe][Dark] Krótki opis: Luna trafia do zapomnianej świątyni. Link do komentarza
Tangerine Napisano Kwiecień 6, 2015 Share Napisano Kwiecień 6, 2015 (edytowany) Jak ja nie lubię tagu [Adventure]... Koszmar mały, ale zajadły [Adventure] [Comedy] [Life] Opis : Klacz ucieka przed cieniem, który nabiera coraz więcej konturów... Liczba słów : 999, jeśli wierzyć licznikowi. Edytowano Kwiecień 6, 2015 przez Shaviver83 Link do komentarza
Ares Napisano Kwiecień 6, 2015 Share Napisano Kwiecień 6, 2015 Termin oddawania prac dobiegł końca. Zamykam temat a zostanie on otwarty ponownie po ogłoszeniu wyników. Dziękujemy wszystkim chętnym, którzy wzięli udział w konkursie. Link do komentarza
Recommended Posts