Jump to content

Złote myśli i Cytaty

Forest Wind
 Share

Recommended Posts

,,Generalnie ustroje wyglądają tak:
– Maoizm: mam trzy krowy; rząd zabiera wszystkie, zabija i mięso dzieli po równo.
– Komunizm: mam trzy krowy; rząd zabiera je do kołchozu, gdzie zdychają.
– Narodowy socjalizm: mam trzy krowy; rząd zabiera dwie i zamienia je na armaty.
– Faszyzm: mam trzy krowy; rząd ustanawia cenę maksymalną na mleko, a krowy każe zakolczykować, bym ich nielegalnie nie zjadł.
– Socjalizm: mam trzy krowy; rząd odbiera mi pod przymusem mleko, które potem mogę kupić w państwowym sklepie na kartki.
– Socjaldemokracja: mam trzy krowy; rząd skupuje ode mnie mleko i rozdaje za darmo w szkołach, gdzie dzieci wylewają je do zlewu.
– Państwo opiekuńcze: mam trzy krowy; muszę sprzedać jedną, by starczyło na badania weterynaryjne i podatki od dwóch pozostałych.
– Eurosocjalizm: mam trzy krowy; rząd każe mi zabić jedną, bo krów jest za dużo – i drugą, bo krowa sąsiada jest chora na pryszczycę.
– Kapitalizm: mam trzy krowy; sprzedaję jedną i kupuję byka!''

Janusz Korwin-Mikke

• Upvote 3

• 1 year later...

1. Każdy jest ganksterem, dopóki gankster nie wejdzie do pokoju.  ( John Gotti )
2. Zdziałasz znacznie więcej dobrym słowem i spluwą, niż samym dobrym słowem. ( Al Capone )
3. Nie ma takiej rzeczy jak dobre pieniądze czy złe pieniądze, są po prostu pieniądze. ( Charles Luciano )
4. Człowiek jest najtrudniejszym zwierzęciem do zabicia. Jeśli zdoła uciec, wróci by zabić ciebie. ( Salvatore Maranzano )
5. Czasami jestem Bogiem. Kiedy powiem "człowiek umrze" - umiera tego samego dnia. ( Pablo Escobar )

6. Nie kłam. Jeśli powiesz jedno kłamstwo będziesz musiał powiedzieć kolejne, związane z tym pierwszym. ( Mayer Lansky )
7. Nie myl uprzejmości ze słabością. Jestem uprzejmy dla wszystkich ale jeśli ktoś jest nieuprzejmy dla mnie, słabość nie jest tym co po mnie zapamięta. ( Al Capone )
8. Jeśli historia czegoś nas uczy, to tego że każdego można zabić. 

• Upvote 1

Mój zbiór cytatów z anime:

1. By uniknąć ścieżki samotności, ktoś musi ciężko pracować i własną mocą stworzyć nową drogę. ( Gaara )
2. Ktoś bez własnych celów i przekonań, nie powinien ruszać cudzej flagi. ( Luffy )
3. Jeżeli nie ryzykujesz własnym życiem, to nie tworzysz przyszłości. ( Luffy )
4. Spojrzenie włóczęgi wędrującego bez celu tak łatwo rozrónić od spojrzenia człowieka, który wie, czego chce. ( Donquixote Doflamingo )
5. Pistolety służą do zabijania, a nie do grożenia. ( Shanks )
6. Śmiercią nie da się spłacić długu wdzięczności. Na prawdę myślisz, że ktoś poświęcił się po to, żebyś teraz dał się zabić? ( Luffy )
7. Ileee!? Trzy dni!? Spałem przez trzy dni!? To znaczy, że przegapiłem piętnaście posiłków! ( Luffy )
8. Ból jest tylko sygnałem ostrzegawczym dla ciała. To, że go nie odczuwasz nie znaczy, że jesteś najsilniejszy. ( Chopper )
9. Myślę, że człowiek posiadający największą wolność jest królem piratów. ( Luffy )
10. Sanji: Jak by ci to wyjaśnić... Marynarka. Nadchodzi. My. Statek. Uciekamy. Pojąłeś?
Zoro: Co to miało być?! Czemu gadasz do mnie jak to jakiegoś dzieciaka?! Mów normalnie!
Sanji: Myślałem, że taki przekaz będzie idealny dla idioty, który zamiast mózgu ma mięśnie.
Zoro: No dobrze. Ja. Ciebie. Później. Zabić. 
11. Bredziła coś, że jak nie dostanie cukierków, to zniszczy wyspę! Pogięło ją! Rozumiałbym, gdyby chodziło o mięso, nie?! Ale spoko! Już jej powiedziałem, że skopię jej dupę! ( Luffy )
12. Słabi nie mogą wybrać, jak chcą umrzeć. ( Trafalgar D. Water Low )
13. Jak bardzo skupiając się na jednej rzeczy, zapomniałeś o innych? Nazwałbym to przepełnieniem pamięci. ( Hisoka )