Bester Napisano Kwiecień 26, 2016 Share Napisano Kwiecień 26, 2016 (edytowany) Dziś pragnę zaprezentować mały spin-off opowiadania Save Me. Dzisiejszy fik z oryginałem łączy się wykreowanym universum, postaciami i podobnym klimatem. Dalej obserwujemy losy Maksa i Midnight w post apokaliptycznym Londynie, lecz mamy tutaj nową historię, nie powiązaną z wydarzeniami z oryginału w przeciwieństwie do dwóch dodatków, Rozdziału Świątecznego i "One Last Day", które działy się w tej samej linii czasu. Dlatego też powstał oddzielny temat dla "Silent Universe". Jak zawsze, pragnę podziękować za pre-reading i cenne uwagi, Foley`owi. A teraz, zapraszam do czytania i życzę mile spędzonego czasu z nowym tekstem: Save Me: Silent Universe Polecana muzyka: Spoiler 1. Les Friction - Who Will Save You Now? 2. M83 - Too Late 3. City of Fallen - Throne of Divinity 4. Muse - Shrinking Universe 5. Orden Ogan - The Things We Belive Is 6. Mike Oldfield - Nuclear 7. Serious Black - Setting FIre to the Earth Edytowano Kwiecień 26, 2016 przez Draques 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Kwiecień 26, 2016 Share Napisano Kwiecień 26, 2016 Przepraszam bardzo. Obiecywał pan, zarzekał się że jeśli fani będą niegrzeczni rozdział nie powstanie. Chcę zakomunikować, że tego roku byłem wybitnym skur....., dziękuję. Jak zwykle moje komentarze tak wiele wnoszą. Ach, jak pięknie jest czynić świat lepszym miejscem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Kwiecień 26, 2016 Share Napisano Kwiecień 26, 2016 A może reszta była grzeczna podwójnie? Co my tu mamy? Starych, dobrych bohaterów, znakomity klimat, niebanalną fabułę... nie mogło również zabraknąć specyficznego humoru oraz scen akcji. Nasza ukochana dwójka, czyli Maks i Midnight, została oddana wiernie, właśnie takich ich polubiłem i cieszę się, że autorowi raz jeszcze udało się odtworzyć te charaktery. Co więcej? To już dowiecie się z tekstu. Bezwzględnie polecam! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Kwiecień 26, 2016 Share Napisano Kwiecień 26, 2016 (edytowany) BESTER!! Chwała ci! Przeczytam na pewno v:) Jak dojdę do siebie i pozwolisz EDIT:d No i po fiku... BESTER jest geniuszem Spoiler – …oni… niko…go… Vic… atyw… Em… czekam… nych… Wiecie, nie spodziewałam się, to istny paradoks To nie jest możliwe, a jednak się zdarzyło Bo jakim cudem zostało to nadane? Spoiler Skoro jego nadawca zmierzał, by zbadać dziwnie pourywany, nadany wcześniej, sygnał? Edytowano Kwiecień 27, 2016 przez Accurate Accu Memory 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonL Napisano Kwiecień 27, 2016 Share Napisano Kwiecień 27, 2016 (edytowany) Ile jeszcze można wałkować Save Me kolejnymi One-shotami? Nie wiem, jak na razie uważam że baaardzo długo. Nie obraziłbym się też na kontynuację w formie prequela czy inne opowiadanie w tym samym uniwersum ludzi i kuców. Wincyj! W przeciwnym razie opublikuję kompromitujące cię (w mojej opinii) materiały. Tak, to jest szantaż Spoiler PS: Draques mnie przymusił do napisania tych wypocin ale treści już nie podał, leniuch jeden. PS 2: Dolarze przestań straszyć Draquesa bo mówił mi że się ciebie boi xD Edytowano Kwiecień 27, 2016 przez SzymonL 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Kwiecień 27, 2016 Autor Share Napisano Kwiecień 27, 2016 9 minut temu SzymonL napisał: W przeciwnym razie opublikuję kompromitujące cię (w mojej opinii) materiały. Tak, to jest szantaż W kwestii kompromitujących materiałów proszę Temu Panu nie wierzyć. Zielona strona mocy już podjęła odpowiednie kroki w tej sprawie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Kwiecień 27, 2016 Share Napisano Kwiecień 27, 2016 A ja sobie słuchałem Roba Zombie i AC/DC w czasie lektury no co?.... zajebiście, stary dobry klimat jak za starych dobrych czasów, GJ! jest moc bum! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Czerwiec 30, 2016 Share Napisano Czerwiec 30, 2016 Przeczytane. Kolejny dobry kawał tekstu o przygodach Maksa i pewnego kucoperka. Czyta się miło, mimo dość sporej ilości powtórzeń, czy innych niedoróbek (czasem aż się prosi o zmianę szyku zdania, rozbicie go na dwa, lub złożenie 2 zdań w jedno). Mimo to, tekst jest zdatny do czytania i stanowi kolejny, fajny kawałek dobrej serii. Polecam. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Listopad 23, 2016 Share Napisano Listopad 23, 2016 A ja z zasady poproszę o zgodę na lektorat, gdyż jutro - albo już dzisiaj, o kuczej porze - planuję to wreszcie nagrać, już dawno mnie słuchacz o to prosił Oczywiście filmik wstawię i tu, jak już zrobię Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Listopad 23, 2016 Autor Share Napisano Listopad 23, 2016 Jasne, że możesz nagrać to opowiadanie, z tym nie ma problemu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accurate Accu Memory Napisano Styczeń 8, 2017 Share Napisano Styczeń 8, 2017 Jak obiecałem, tak się stało Po długiej przerwie, wracam z audiobookami, a na pierwszy ogień... Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się