nicoś Napisano Lipiec 20, 2016 Share Napisano Lipiec 20, 2016 (edytowany) Kluczowym działaniem Matki Natury było postawienie człowieka na nogi. To zatrzęsło całą planetą... Co z innymi stworzeniami? Jest rok 3016. Tym razem to kucyki zaczęły ewoluować. Czas by znalazły sobie bezpieczne miejsce ,gdzie będą mogły się rozwijać. Farma w polskiej wsi -miejsce gdzie kucyki zaczęły się rozwijać.Jest południe, środek ciepłego lata. Farmer pojechał do miasta i wróci w nocy, idealny moment by dokończyć przygotowania do ucieczki. Jedne kucyki obmyślają plan wypadu zaś drugie przygotowują prowiant, drobne zaklęcia które ułatwią ucieczkę. Holiday Sun przegląda zaklęcie które ma zmienić surowe warunki na Wenusie na łagodne, pozwalające przeżyć. (macie do wyboru naradę na temat sposobu ucieczki lub przygotowania do ucieczki) Spoiler Edytowano Lipiec 17, 2017 przez wopybookLight46 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceKeith Napisano Lipiec 24, 2016 Share Napisano Lipiec 24, 2016 Hybrid zaczęła się przygotowywać się do ucieczki. To była życiowa szansa. Poczęła szukać prowiantu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hussarya33 Napisano Lipiec 24, 2016 Share Napisano Lipiec 24, 2016 Silver Comet natomiast analizował opcje ucieczki. Decyzja wprawdzie nie należała do niego, ale podobno zna się na takich sprawach, więc powinien się do przygotować do narady. Kilka szkiców, parę stron obliczeń, ściągawki, by o czymś nie zapomniał... Chyba był gotowy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekeen Napisano Lipiec 24, 2016 Share Napisano Lipiec 24, 2016 Shadow wziął parę manierek i poleciał nad wodę je zapełnić. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Lipiec 25, 2016 Autor Share Napisano Lipiec 25, 2016 Pół godziny później. Holiday Sun skończył przegląd zaklęcia i wyszedł na środek zagrody. -Uwaga kucyki! Otwieram naradę w sprawie sposobu ucieczki. Zainteresowani niech staną obok mnie formując koło- ogłosił. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hussarya33 Napisano Lipiec 25, 2016 Share Napisano Lipiec 25, 2016 Silver Comet przybiegł na miejsce narady. Jeszcze raz przejrzał swoje zapiski, ale nie chciał pierwszy przemawiać. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Lipiec 25, 2016 Autor Share Napisano Lipiec 25, 2016 Holiday Sun zauważył że nikt nie chce zabrać głosu jako pierwszy więc zaczął mówić -Wiec tak, moje propozycje są dwie. Możemy stworzyć kapsułę na bazie asteroidy pustą w środku żeby można było do niej wsiąść i za pomocą siły wyrzutu wystrzelić ją w kosmos w kierunku Wenus. Albo przechwycić i opanować jeden z transportowców, tylko że to będzie trudniejsze... A jakie są wasze pomysły?- Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Lipiec 28, 2016 Autor Share Napisano Lipiec 28, 2016 -A co ty tam masz?- zapytał Holiday Sun patrząc na Silver Cometa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hussarya33 Napisano Lipiec 28, 2016 Share Napisano Lipiec 28, 2016 - Tak trochę myślałem... Moment, muszę się w tym w końcu połapać... - poszperał coś w notatkach. - Mam tutaj coś na temat budowy kapsuły, trochę jeszcze poszukać materiału na poszycie, ale to szczegół, ważniejsze jest wyniesienie jej w stronę Wenus... Mam tutaj kilka obliczeń - pokazał kilka kartek zapisanych drobnym maczkiem. - Takie wstępne szkice, jak wystrzelić, o ile kursu nie trzeba będzie zmieniać, to dane o kapsule wziąłem z głowy i trzeba będzie przeliczyć by dostosować prawdziwego kształtu i masy kapsuły. Trochę dużo siły wymaga, ale chyba da się wykonać... Jednak znacznie lepiej byłoby chyba wyposażyć tę kapsułę w jakiś silnik, ułatwi start, a potem umożliwi manewrowanie. Opcja z transporterem... O tym nie myślałem, ale nie trzeba będzie się martwić o siłę wyrzutu, tylko wsiąść i odlecieć. Ale o ile ktoś mi nie przedstawi sposobu, jak przejąć transporter tak, by nie pozostawić śladów, to jestem za kapsułą... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceKeith Napisano Lipiec 29, 2016 Share Napisano Lipiec 29, 2016 Hybrid patrzyła na to wszytko w milczeniu. Nie miała planów, tak na prawdę nie miała nic. Trochę zapasów i kilka... marzeń. Drobnych, kruchych marzeń. Marzenie by mieć kogoś, nie pozostać samą... W samotności żyć nie jest łatwo wszak, w samotności człowiek się sypie w pył. To były słowa kogoś dla niej ważnego... Nie do końca wiedziała kogo. Może ojca? Matki? Hybrid nie była tego pewna. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Lipiec 29, 2016 Autor Share Napisano Lipiec 29, 2016 -Silniki to dobry pomysł, a materiał to może być ze skały zlepiony magią- kontynuował Holiday Sun. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hussarya33 Napisano Lipiec 29, 2016 Share Napisano Lipiec 29, 2016 - Skały? Nie jestem pewny, czy da radę wytrzymać temperaturę generowaną przy wejściu w atmosferę... To naprawdę olbrzymie ilości ciepła, ale jeśli znasz zaklęcie, które mogłoby izolować termicznie, to dobry pomysł. - odparł Silver Comet. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Lipiec 29, 2016 Autor Share Napisano Lipiec 29, 2016 -Oczywiście że tak. Bo inaczej bym tego nie proponował- odpowiedział Holiday Sun. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekeen Napisano Lipiec 29, 2016 Share Napisano Lipiec 29, 2016 Shadow przyleciał napakowany manierkami z wodą. - Z odwodnienia nie zginiemy. Co porabiacie? - zapytał widząc naradę. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Lipiec 29, 2016 Autor Share Napisano Lipiec 29, 2016 -Trwa narada na temat wydostania się z Ziemi i przedostania się na Wenus- odpowiedział jeden z słuchających kucyków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekeen Napisano Lipiec 30, 2016 Share Napisano Lipiec 30, 2016 Shadow popatrzył po zebranych. - No dobra - powiedział niby to lekkim tonem siadając przy ścianie. - i coście wykombinowali? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hussarya33 Napisano Lipiec 30, 2016 Share Napisano Lipiec 30, 2016 Silver Comet pokazał mu swoje kartki zapisane drobnym maczkiem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Lipiec 30, 2016 Autor Share Napisano Lipiec 30, 2016 -No, teraz wiesz?- powiedział Holiday Sun z uśmiechem na twarzy.-Dochodzimy już do końca, o ile Silver Comet nie ma coś jesz w zanadrzu- dodał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hussarya33 Napisano Sierpień 2, 2016 Share Napisano Sierpień 2, 2016 - Nie, już chyba nic nie mam 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Sierpień 2, 2016 Autor Share Napisano Sierpień 2, 2016 -No to zaczynamy budować- powiedział po czym odszedł od koła. Inne kucyki też odeszły, jedne wykopywały kamienie a inne budowały magiczny szkielet utrzymujący całą konstrukcję i układały do niego kamienie. Dwie godziny później kapsuła była już gotowa. Wyglądała jak meteor o średnicy 50m. Kiedy kucyki zaczęły ładować żywność i wodę do środka i montować silniki, Holiday Sun pokrył kapsułę tarczą magiczną.-No, pojazd jest bezpieczny- powiedział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hussarya33 Napisano Sierpień 2, 2016 Share Napisano Sierpień 2, 2016 - O ile wytrzyma przeciążenia przy starcie, to powinno się udać dolecieć - odparł Silver Comet stając obok. - Spokojnie, z moich obliczeń wynika, że wytrzyma. Jeszcze tylko kurs muszę przeliczyć i chyba będzie można lecieć - dodał. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Sierpień 3, 2016 Autor Share Napisano Sierpień 3, 2016 -Usiądziesz za sterami- powiedział Holiday Sun do Silver Cometa i wsiadł do środka. Kiedy kucyki skończyły to co miały, zaczęły wchodzić do kapsuły. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hussarya33 Napisano Sierpień 3, 2016 Share Napisano Sierpień 3, 2016 - Ja? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicoś Napisano Sierpień 5, 2016 Autor Share Napisano Sierpień 5, 2016 -A kto? Ja będę strzelać czarem życia w Wenus kiedy będziemy się zbliżać... ok, nie musisz kręcić kierownicą ale będziesz odpowiadać za trajektorię lotu. Wybierz sobie kierowcę, operatora radaru i jeszcze kogoś np. do pomocy- odpowiedział Holiday Sun zapinając pasy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hussarya33 Napisano Sierpień 5, 2016 Share Napisano Sierpień 5, 2016 - To kto tak nie ma nic do roboty na czas lotu? - zapytał Silver Comet. Wprawdzie teoretycznie mógł wskazać kopytem pierwszego kucyka z brzegu i powiedzieć, że ma iść za stery, ale ani nie chciał, ani nie był w stanie tego zrobić. Już sama rozmowa na temat sposobu ucieczki i przy konstrukcji kapsuły wyczerpały jego zapas odwagi do odzywania się na dobry miesiąc. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts