GoForGold Napisano Październik 15, 2016 Share Napisano Październik 15, 2016 Do napisania tego tematu zmusiły mnie poniekąd gorzkie żale tutaj. Zastanawiam się, dlaczego ludzie narzekają na osoby, wykonujące swoją pracę, nawet wtedy, kiedy niektóre sytuacje po prostu nie zależą od nich. Spotkałem się z częstymi wyzwiskami pod adresem urzędników, policjantów, innych funkcjonariuszy publicznych. Ostatnio miałem bardzo dużo załatwień - rejestracja w urzędzie pracy, kilkukrotne wizyty w dziekanacie, ubezpieczenie samochodu i kilka innych rzeczy. Nigdy jeszcze nie spotkałem się z osobą, która świadomie utrudniałaby mi załatwienia - czy to pani w dziekanacie, która nie dość, że wydrukowała mi dokumenty, których zapomniałem, czy rok temu podczas załatwień z policją po wypadku i w końcu urzędnikami. Nie mam pojęcia, dlaczego tak wielka ilość ludzi skarży się dosłownie na wszystko, co ich otacza - szczególnie na osoby, wykonujące swoją pracę. Wyładowanie frustracji z powodu popełnionych przez siebie błędów? Chęć wyżycia się na kimkolwiek? Zwyczajne narzekanie "bo tak"? 8 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 15, 2016 Share Napisano Październik 15, 2016 Polska postkomunistyczna mentalność walki z władzą, bo jak władza to komuchy, a komuchy to zło? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Październik 15, 2016 Share Napisano Październik 15, 2016 Zwykły hipokrytyzm. Ludzie cieszą, gdy coś złego dzieje się innym, ale gdy to samo przytrafia się im - od razu znajdują mnóstwo wymówek, dlaczego to nie jest ich wina. Dostałeś jedynkę z matmy? Nauczyciel się uwziął, a w ogóle po co komu matma na maturze? Stuknąłeś kogoś podczas parkowania i uciekłeś? To wina tamtego kierowcy, stanął jak ostatni debil, a zwiałeś, bo nie chciałeś męczyć z tym idiotą. Potknąłeś się i złamałeś nogę? KTO TAK K#$%@ PŁYTĘ POSTAWIŁ NA TYM CHODNIKU, JESZCZE MU ZA TO ZAPŁACILI?!!! Czy żyjemy w takich czasach, czy zawsze tak było - nie wiem . Ale fakt faktem, że od dzieciństwa jesteśmy przyzwyczajani do niebrania odpowiedzialności za swoje czyny. Spoiler Herbert Zbigniew "Dlaczego klasycy" 1 w księdze czwartej Wojny Peloponeskiej Tukidydes opowiada dzieje swej nieudanej wyprawy pośród długich mów wodzów bitew oblężeń zarazy gęstej sieci intryg dyplomatycznych zabiegów epizod ten jest jak szpilka w lesie kolonia ateńska Amfipolis wpadła w ręce Brazydasa ponieważ Tukidydes spóźnił się z odsieczą zapłacił za to rodzinnemu miastu dozgonnym wygnaniem exulowie wszystkich czasów wiedzą jaka to cena 2 generałowie ostatnich wojen jeśli zdarzy się podobna afera skomlą na kolanach przed potomnością zachwalają swoje bohaterstwo i niewinność oskarżają podwładnych zawistnych kolegów nieprzyjazne wiatry Tucydydes mówi tylko że miał siedem okrętów była zima i płynął szybko 3 jeśli tematem sztuki będzie dzbanek rozbity mała rozbita dusza z wielkim żalem nad sobą to co po nas zostanie będzie jak płacz kochanków w małym brudnym hotelu kiedy świtają tapety 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Październik 15, 2016 Share Napisano Październik 15, 2016 W sumie, to nie jest nic dziwnego, że wielu osobom przeszkadzają jakieś kontrole i inne cosie i podpinają pod nią ludzi, którzy ją wykonują. Bo jak ktoś jest kanarem, policjantem czy nawet bramkarzem w klubie, to od razu musi on być jakimś cwaniaczkiem, co by każdego upier*olił i wrzuciłby małego kotka pod jadący walec, aby mieć z tego jakiś zysk. Rozumiem, że ktoś nie lubi kontroli itd., ale zwalanie winy na osoby wykonujące jest frajerskie. Żołnierze mordują cywilów? Wykonują swój rozkaz, do muszą wykonać za wszelką cenę. Policjant zatrzymuję się Cię na kontrolę, a ponieważ nie masz dokumentów, musi wypisać mandat. Strażnik miejski spisuję Cię, jak pijesz piwo z kumplem w parku, bo musi. Itd., itp.. To, że taka osoba czasami bywa natrętna czy coś to są już pojedyncze przypadki. Ci ludzie muszą coś zarobić, na ogól wcale nie planowali tego zawodu (no może nie policjant czy wojskowy) i samo to, że w świadomości społecznej są oni uznawani za gorszych oraz że na właśnie takich są traktowani musi im mocno dawać w kość. Bądź gościem, którego każdy uważa za lichwiarza i cwaniaka to też byłbyś wkurzony. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Październik 15, 2016 Share Napisano Październik 15, 2016 Ludzie nie są przeciw policjantom, straży miejskiej itd dlatego, że robi to co robi, ale dlatego, że są pierwszymi przedstawicielami władzy których widzą. Oczywiście zdarzają się hipokryci i to też bardzo denerwuje ludzi. Przykładem niech będzie nieodśnieżony wóz straży miejskiej. Normalny obywatel dostał by za coś takiego mandat, ale oni nie. I takie zachowanie właśnie denerwuje ludzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Napisano Październik 15, 2016 Share Napisano Październik 15, 2016 Co by nie było i jaki zawód by się nie wykonywało,zawszę nad nimi stoi ktoś wyższej rangi co ich obserwuję i dlatego nieraz nie chcą ale muszą.W pracy mam tak że gdzie nie pójdę to wszędzie te pier*olone kamery Wszyscy są obserwowani w swojej pracy co robią,ile mandatów dziennie np,tak teraz jest w dobie dzisiejszej elektroniki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salto Napisano Październik 15, 2016 Share Napisano Październik 15, 2016 Ludzie w służbie złego prawa nie są zwolnieni z odpowiedzialności za swoje czyny, bo wykonują swoją pracę. W obozach koncentracyjnych większość osób też "tylko wykonywała rozkazy". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gringo37 Napisano Październik 16, 2016 Share Napisano Październik 16, 2016 Niektórzy po prostu mają za dużo wolnego czasu i zamiast zrobić coś pożytecznego, czepiają się innych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się