Sowenia Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 (edited) Być może niektórzy z was lubią posłuchać przed snem kołysanek. To spokojne i piękne piosenki, kołyszące do snu, uspokajające skołatane nerwy. Znacie jakieś ładne utwory? Podzielcie się nimi~ Są jednak dwie zasady: - Kołysanka to spokojny utwór, którego tekst dotyczy spania, nocy, sennych marzeń, dobranocnych bajek i tym podobnych. - Linki proszę zamieszczać w spoiler. Spoiler Edited December 16, 2016 by Uszatka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
War Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Szukałem "oryginału", nie znyalazłem. Ale wersja z gupa też jest super. Chociaż to nie do końca z gupa. Ogólnie jednak wolę zasnąć przy dobrym metalu, albo odpalając sobie >>w tle<< stream z czegokolwiek, osoby, której głos mi się podoba. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rainbow Guitar Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Ja przed snem raczej słucham ballad, które o śnie nie są, ale nie zawsze. Spoiler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekeen Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Mi tam nigdy kołysanki do szczęścia potrzebne nie były, ale śpiewam to siostrze przed snem... Spoiler Nie, nie zna angielskiego, ale jest dla niej uspokajająca i ją lubi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted December 1, 2016 Author Share Posted December 1, 2016 Jak mogłam o tym zapomnieć Spoiler 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vezzie Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Może nie jest to kołysanka ale często sobie to puszczam przed spaniem.. Spoiler Ogólnie to nie potrafię zasnąć bez słuchawek w uszach Więc zazwyczaj słucham playlisty z muzyką klasyczną albo asmr. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zira Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Aż się dziwie że to się tu nie pojawiło Spoiler 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vezzie Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 (edited) 11.12.2016 at 15:14 Zirathel napisał: Aż się dziwie że to się tu nie pojawiło Pokaż ukrytą zawartość Mi się do kojarzy głównie z bitem w Demonologia- Ania Edited December 17, 2016 by Vezz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paladyn Zanderson Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Spoiler Spoiler nie wiem czy to uznać stricte za kołysanki ale napewno można przy tym usunąć Spoiler Piękna kołysanka rosyjska jak ją słyszę wyobrażam sobie szeroki step nocą w pełni księżyca 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted December 22, 2016 Author Share Posted December 22, 2016 Znalazłam wczoraj. Trochę takie...niepokojące, ale piękne Spoiler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkane Whisper Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 (edited) 20 godzin temu Uszatka napisał: Znalazłam wczoraj. Trochę takie...niepokojące, ale piękne Mama mi to śpiewała na dobranoc, jak byłem dzieckiem, a potem mojej siostrze młodszej także. Tej kołysanki nigdy nie zapomnę i chyba już wiem, skąd u mnie ten gust na wszystko co mroczne, ponure, o smutnym zakończeniu, by nie powiedzieć tragicznym Przy okazji, zawsze kojarzyła mi się ta kołysanka z legendą o królu Popielu. Ale to nie jest cała piosenka, zwykle pierwszą zwrotkę pomijają; nie wiem czemu, ale mniejsza o to. W podanej przez Ciebie, Uszatko, wersji, brakuje początku animacji, bez którego nie wiadomo o co chodzi w zakończeniu: A żeby nie było, że tylko poprawiam, itp., wrzucam inną kołysankę, która mi się spodobała i stała się motywem muzycznym dla mojej postaci, którą stworzyłem na potrzeby pewnej sesji RPG (samozwańczy sędzia o wypaczonym, skrajnie bezlitosnym poczuciu sprawiedliwości). Edited December 23, 2016 by Arkane Whisper 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.E.F.S Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Nawet Wampiry mają kołysanki 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoniu Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Ja generalnie kołysanek nigdy nie potrzebowałem, ale takie coś na Tubie znalazłem: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.E.F.S Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 (edited) Ta kołysanka raczej nie pozwoli wam zmrużyć oka. Mój duet z Drżypłoszką Edited January 1, 2017 by Darth Evill (Fire Sky) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightMoon Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 (edited) Słucham tego często. Wspaniały utwór. Spoiler Edited May 1, 2018 by Zegarmistrz Spoilery na litość Księżyca! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkane Whisper Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Skoro tak zeszło na kołysanki w klimacie MLP, to: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 Wrzucam utwór, który kołysanką raczej nie jest, ale często włączałam go sobie do snu i działał Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
War Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 (edited) Nie spodziewałem się takiego utworu Nawet mi się spodobał. Ale skoro granice tematu poszły sobie gdzieś dalej, to i ja wrzucę coś, przy czym kiedyś spałem. Właśnie, lubicie sobie słuchać binauralnych nagrań? Mi się szczególnie spodobały nagrania burzy. Cholernie to lubię. Edited January 19, 2017 by GoForMagnez 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sowenia Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 @GoForMagnez Uznałam, że nie ma co się ograniczać do typowych kołysanek. Utwory...z dreszczykiem, że tak powiem, też mi się kojarzą z kołysankami i jak widzę nie tylko mi. Ciekawe to to, co posłałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkane Whisper Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 (edited) To ja wrzucę to: Na co trafiłem dzisiaj, i można spokojnie podciągnąć to pod kołysankę. Jakoś wątpię bym zasnął przy tych, co podaliście wyżej Przy okazji, jeśli ktoś nie miał okazji przeczytać serii "Ziemiomorze", to polecam Edited January 20, 2017 by Arkane Whisper 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midday Shine Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 (edited) Może z deka odkop, ale nie mogłam się pogodzić z brakiem jednego z klasyków. Babcia śpiewała mi to, kiedy byłam mała; a ja z kolei podobno śpiewałam to młodszemu bratu. Podobno, bo oboje byliśmy wtedy mali i po prostu tego nie pamiętam. W spoilerze wykonanie oryginalne (nieźle się zdziwiłam, jak odszukałam to kiedyś na YT i zobaczyłam, że to z dość starego filmu). Spoiler Edited February 25, 2017 by Midday Shine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poszukiwacz15 Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Kilka kawałków które lubie słuchać przed snem https://youtu.be/nqEk73LvnzQ https://youtu.be/1PPSIEE7uGg https://youtu.be/rrVDATvUitA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmare Princess Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 (edited) Spoiler Edited May 1, 2018 by Zegarmistrz Spoilery na litość Księżyca! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruczek Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Na mnie to działa uspokajająco, mógłbym tego słuchać przed snem. Chciałbym, żeby mi to ktoś kiedyś zaśpiewał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Laughter Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Gdy byłam małym dzieckiem jak każda dziewczynka oglądałam przygody Barbie Jedna piosenka z filmu : "Barbie jako księżniczka wyspy" utknęła szczególnie w mojej pamięci. Czasami puszczam sobie ją przed snem - przepiękna kołysanka https://youtu.be/68bXVuWnJz4 Przepraszam, że nie w ukrytej zawartości ale siedzę akurat na telefonie i tutaj nie ma takiej opcji :( :( 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts