Sowenia Napisano Listopad 28, 2016 Share Napisano Listopad 28, 2016 (edytowany) Być może niektórzy z was lubią posłuchać przed snem kołysanek. To spokojne i piękne piosenki, kołyszące do snu, uspokajające skołatane nerwy. Znacie jakieś ładne utwory? Podzielcie się nimi~ Są jednak dwie zasady: - Kołysanka to spokojny utwór, którego tekst dotyczy spania, nocy, sennych marzeń, dobranocnych bajek i tym podobnych. - Linki proszę zamieszczać w spoiler. Spoiler Edytowano Grudzień 16, 2016 przez Uszatka 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Listopad 29, 2016 Share Napisano Listopad 29, 2016 Szukałem "oryginału", nie znyalazłem. Ale wersja z gupa też jest super. Chociaż to nie do końca z gupa. Ogólnie jednak wolę zasnąć przy dobrym metalu, albo odpalając sobie >>w tle<< stream z czegokolwiek, osoby, której głos mi się podoba. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Guitar Napisano Listopad 29, 2016 Share Napisano Listopad 29, 2016 Ja przed snem raczej słucham ballad, które o śnie nie są, ale nie zawsze. Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekeen Napisano Listopad 29, 2016 Share Napisano Listopad 29, 2016 Mi tam nigdy kołysanki do szczęścia potrzebne nie były, ale śpiewam to siostrze przed snem... Spoiler Nie, nie zna angielskiego, ale jest dla niej uspokajająca i ją lubi 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Grudzień 1, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 1, 2016 Jak mogłam o tym zapomnieć Spoiler 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vezzie Napisano Grudzień 4, 2016 Share Napisano Grudzień 4, 2016 Może nie jest to kołysanka ale często sobie to puszczam przed spaniem.. Spoiler Ogólnie to nie potrafię zasnąć bez słuchawek w uszach Więc zazwyczaj słucham playlisty z muzyką klasyczną albo asmr. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vezzie Napisano Grudzień 17, 2016 Share Napisano Grudzień 17, 2016 (edytowany) 11.12.2016 at 15:14 Zirathel napisał: Aż się dziwie że to się tu nie pojawiło Pokaż ukrytą zawartość Mi się do kojarzy głównie z bitem w Demonologia- Ania Edytowano Grudzień 17, 2016 przez Vezz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 21, 2016 Share Napisano Grudzień 21, 2016 Spoiler Spoiler nie wiem czy to uznać stricte za kołysanki ale napewno można przy tym usunąć Spoiler Piękna kołysanka rosyjska jak ją słyszę wyobrażam sobie szeroki step nocą w pełni księżyca 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Grudzień 22, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2016 Znalazłam wczoraj. Trochę takie...niepokojące, ale piękne Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Grudzień 23, 2016 Share Napisano Grudzień 23, 2016 (edytowany) 20 godzin temu Uszatka napisał: Znalazłam wczoraj. Trochę takie...niepokojące, ale piękne Mama mi to śpiewała na dobranoc, jak byłem dzieckiem, a potem mojej siostrze młodszej także. Tej kołysanki nigdy nie zapomnę i chyba już wiem, skąd u mnie ten gust na wszystko co mroczne, ponure, o smutnym zakończeniu, by nie powiedzieć tragicznym Przy okazji, zawsze kojarzyła mi się ta kołysanka z legendą o królu Popielu. Ale to nie jest cała piosenka, zwykle pierwszą zwrotkę pomijają; nie wiem czemu, ale mniejsza o to. W podanej przez Ciebie, Uszatko, wersji, brakuje początku animacji, bez którego nie wiadomo o co chodzi w zakończeniu: A żeby nie było, że tylko poprawiam, itp., wrzucam inną kołysankę, która mi się spodobała i stała się motywem muzycznym dla mojej postaci, którą stworzyłem na potrzeby pewnej sesji RPG (samozwańczy sędzia o wypaczonym, skrajnie bezlitosnym poczuciu sprawiedliwości). Edytowano Grudzień 23, 2016 przez Arkane Whisper 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Grudzień 28, 2016 Share Napisano Grudzień 28, 2016 Nawet Wampiry mają kołysanki 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoniu Napisano Styczeń 1, 2017 Share Napisano Styczeń 1, 2017 Ja generalnie kołysanek nigdy nie potrzebowałem, ale takie coś na Tubie znalazłem: 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Styczeń 1, 2017 Share Napisano Styczeń 1, 2017 (edytowany) Ta kołysanka raczej nie pozwoli wam zmrużyć oka. Mój duet z Drżypłoszką Edytowano Styczeń 1, 2017 przez Darth Evill (Fire Sky) 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NightMoon Napisano Styczeń 7, 2017 Share Napisano Styczeń 7, 2017 (edytowany) Słucham tego często. Wspaniały utwór. Spoiler Edytowano Maj 1, 2018 przez Zegarmistrz Spoilery na litość Księżyca! 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Styczeń 9, 2017 Share Napisano Styczeń 9, 2017 Skoro tak zeszło na kołysanki w klimacie MLP, to: 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Styczeń 19, 2017 Autor Share Napisano Styczeń 19, 2017 Wrzucam utwór, który kołysanką raczej nie jest, ale często włączałam go sobie do snu i działał Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Styczeń 19, 2017 Share Napisano Styczeń 19, 2017 (edytowany) Nie spodziewałem się takiego utworu Nawet mi się spodobał. Ale skoro granice tematu poszły sobie gdzieś dalej, to i ja wrzucę coś, przy czym kiedyś spałem. Właśnie, lubicie sobie słuchać binauralnych nagrań? Mi się szczególnie spodobały nagrania burzy. Cholernie to lubię. Edytowano Styczeń 19, 2017 przez GoForMagnez 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Styczeń 19, 2017 Autor Share Napisano Styczeń 19, 2017 @GoForMagnez Uznałam, że nie ma co się ograniczać do typowych kołysanek. Utwory...z dreszczykiem, że tak powiem, też mi się kojarzą z kołysankami i jak widzę nie tylko mi. Ciekawe to to, co posłałeś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkane Whisper Napisano Styczeń 20, 2017 Share Napisano Styczeń 20, 2017 (edytowany) To ja wrzucę to: Na co trafiłem dzisiaj, i można spokojnie podciągnąć to pod kołysankę. Jakoś wątpię bym zasnął przy tych, co podaliście wyżej Przy okazji, jeśli ktoś nie miał okazji przeczytać serii "Ziemiomorze", to polecam Edytowano Styczeń 20, 2017 przez Arkane Whisper 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midday Shine Napisano Luty 25, 2017 Share Napisano Luty 25, 2017 (edytowany) Może z deka odkop, ale nie mogłam się pogodzić z brakiem jednego z klasyków. Babcia śpiewała mi to, kiedy byłam mała; a ja z kolei podobno śpiewałam to młodszemu bratu. Podobno, bo oboje byliśmy wtedy mali i po prostu tego nie pamiętam. W spoilerze wykonanie oryginalne (nieźle się zdziwiłam, jak odszukałam to kiedyś na YT i zobaczyłam, że to z dość starego filmu). Spoiler Edytowano Luty 25, 2017 przez Midday Shine Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz15 Napisano Luty 26, 2017 Share Napisano Luty 26, 2017 Kilka kawałków które lubie słuchać przed snem https://youtu.be/nqEk73LvnzQ https://youtu.be/1PPSIEE7uGg https://youtu.be/rrVDATvUitA Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Princess Napisano Sierpień 17, 2017 Share Napisano Sierpień 17, 2017 (edytowany) Spoiler Edytowano Maj 1, 2018 przez Zegarmistrz Spoilery na litość Księżyca! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Grudzień 1, 2017 Share Napisano Grudzień 1, 2017 Na mnie to działa uspokajająco, mógłbym tego słuchać przed snem. Chciałbym, żeby mi to ktoś kiedyś zaśpiewał. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystal Laughter Napisano Luty 24, 2018 Share Napisano Luty 24, 2018 Gdy byłam małym dzieckiem jak każda dziewczynka oglądałam przygody Barbie Jedna piosenka z filmu : "Barbie jako księżniczka wyspy" utknęła szczególnie w mojej pamięci. Czasami puszczam sobie ją przed snem - przepiękna kołysanka https://youtu.be/68bXVuWnJz4 Przepraszam, że nie w ukrytej zawartości ale siedzę akurat na telefonie i tutaj nie ma takiej opcji :( :( 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 24, 2018 Share Napisano Luty 24, 2018 Zdecydowanie za dużo mlp ;_;W nocy tego słucham. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts