Jump to content

Kucykowy bot discordowy "Rainsalis"

Szonszczyk
 Share

Recommended Posts

Serdecznie polecam tego bota. Jest przyjemny w obsłudze i jest z nim wiele śmiechu. Dobry do robienia tak zwanych pranków słownych, poprzez wgranie mu odpowiednich reakcji na frazy. Z tego co wiem to wciąż się rozwija i jest coraz lepszy.

9 minut temu, Lemi napisał:

To teraz tylko czekać aż wymknie się spod kontroli, heheh.

A tak naprawdę fajnie żeś zrobił.

Z wymykaniem się spod kontroli to była taka fajna historia, bo pewnego dnia zaczął sam do mnie na PW na discordzie pisać, a ja nawet nie wiedziałem jak samemu to ustawić ... dopiero w sumie parę dni temu się naumiałem xD

• Haha 1

Przed chwilą, Szonszczyk napisał:

Z wymykaniem się spod kontroli to była taka fajna historia, bo pewnego dnia zaczął sam do mnie na PW na discordzie pisać, a ja nawet nie wiedziałem jak samemu to ustawić ... dopiero w sumie parę dni temu się naumiałem xD

Dopóki nie nazwiesz go Skybot, Skypony albo coś w tym stylu, to takie figle to nic złego, powinniśmy wszyscy być bezpieczni :crazytwi:

Przepraszam za mój błąd dotyczący braku możliwości dodania bota na serwer. Został on naprawiony. W ramach przeprosin wstawiam jeszcze drugiego mojego bota:

szklana1.PNG.bf16a09c7eebb9183e1b2adbc50d35c0.PNG

Zadaniem tego bota jest tworzenie generowanych proceduralnie śmiesznych tekstów: (to nie są wszystkie i nowe są już w budowie)

Spoiler

szklana2.PNG.620f1973393d01a6dd5fe01313fa52d2.PNG

Link: NIEAKTUALNE

• 2 months later...

Odkopuję temat naprawdę miłą wiadomością:

Moje boty przechodzą w tryb 24/7! Yay!

Zapraszam do dodawania Rainsalis na serwery, bo ona nie gryzie, a może powodować bardzo ciekawe sytuacje :)

Pozdrawiam,

Szonszczyk

• Upvote 2

• 2 months later...

Trwa już ósmy miesiąc od kiedy zabrałem się za bota, a 5 miesięcy od czasu kiedy napisałem ten temat...  i powiem szczerze, że dużo się zmieniło: dodałem muzykę, więcej komend, menu do niektórych z nich, usprawniłem działanie...

Najnowszym moim wynalazkiem jest "Wypożyczalnia Ról" dla serwera "Ku Chwale Przyjaźni" ([ZAPROSZENIE WYGASŁO]), gdzie użytkownik może przypisać sobie rolę na okres 7 dni. Do wyboru są, między innymi, ulubieńcy postaci z My Little Pony, np. "Ulubieniec Rainbow Dash".

Trochę chamskiej autoreklamy nikomu nie zaszkodzi mam nadzieję... :wow:

• Upvote 1

9 minut temu, Aorion napisał:

Klikam w link, wybieram swój serwer, klikam przycisk z napisem ,,Autoryzuj'', wchodzę na swój serwer i bota tam nie ma, to ja coś robię nie tak czy problem jest z linkiem?

Sorry, za wcześniejszy post, źle spojrzałem :v

Musisz mieć możliwość dodawania botów, tj. albo zarządzanie serwerem, albo być adminem serwera.

2 minuty temu, Aorion napisał:

Wyłączyłem AdBlocka, dalej nie działa.

Powiem ci tak, dzisiaj bot był dodany na inny serwer, więc wszystko działa i nie wiem co może być u ciebie nie tak.

A captcha ci się wyświetla i ją dobrze rozwiązujesz?

A kolejne posty pisz do mnie na discordzie pls. Nie zaśmiecajmy tego tematu.

• 2 weeks later...

To znowu ja! Na szczęście z dobrymi wieściami! Udało mi się zmusić do działania backend muzyczny, co oznacza, że muzyka puszczana przez mojego bota jest na poziomie profesjonalnych botów takich jak FredBoat i Rythm!

Na chwilę obecną moduł muzyczny jest w fazie testów i nie działają na nim m.in. playlisty z yt, ale mam nadzieję to zmienić w najbliższym czasie!

Priorytetem na chwilę obecną jest ogarnięcie do końca ten cholerny moduł muzyczny (heh :v ), a potem mam w planach oddanie w wasze ręce panelu administratora serwera w którym będziecie mogli wyłączyć dane funkcje bota np. odpowiadanie lub działanie którejkolwiek z komend.

Zapraszam też do zobaczenia, do czego mój bot jest zdolny jak się go dobrze ztriggeruje  :wow:

https://mlppolska.pl/topic/7360-forumowy-składzik-wpadek-i-wyjętych-z-kontekstu-tekstów-prosto-z-sb/?do=findComment&comment=894364

https://mlppolska.pl/topic/7360-forumowy-składzik-wpadek-i-wyjętych-z-kontekstu-tekstów-prosto-z-sb/?do=findComment&comment=894367

https://mlppolska.pl/topic/7360-forumowy-składzik-wpadek-i-wyjętych-z-kontekstu-tekstów-prosto-z-sb/?do=findComment&comment=894371

Jakbym zapomniał, wielkie podziękowania należą się panu Decowi za użyczenie swego pięknego serwera :v

Edited by Szonszczyk
  • Upvote 1

• 3 weeks later...

Dwa dni minęły od kolejnej sporej aktualizacji, więc może trochę się nią podzielę, co nie?

Dodałem przypomnienia, można powiedzieć botowi, by wysłał do Ciebie wiadomość o danej godzinie, o danym dniu i danej treści z dokładnością do sekundy. Informacje jak korzystać z nowej możliwości znajdziecie tam gdzie zwykle...

Ciekawa funkcja mojego bota, tj. automatyczne zmiany serwera, zostały napisane od nowa i teraz możecie powiedzieć Rainsalis, by zmieniała Wam avatar serwera do 5 razy w ciągu dnia!

Zajrzyjcie raz na jakiś czas na "sz news", tam znajdziecie aktualności, a może kiedyś poradniki i jakieś ciekawostki na temat bota...

Wystarczy tych miłych rzeczy, a przejdę teraz do tych niemiłych. Ja wiem, że mój bot to spamer i czasami może zbytnio się wtrącać do dyskusji... ale obrzucanie Rainsalis błotem, jest co najmniej niesmaczne. Wczoraj miałem "zaszczyt" zblacklistować pierwszą osobę za niemiłe słowa względem mojego bota (dodałem cenzurę):

Spoiler

@Rainsalis zamkni ten je**ny ku**a ryj bo ci zara ku**a przypie**ole że aż do śmietnika ku**a wylecisz i jeszcze dalej sie poturlasz

Reszty nie będę przytaczał, bo nie warto. Chcę tylko powiedzieć, że osoby grożące mojej Rainsalis będą karane, a ich nicki, a także ID discordowe mogą wylądować na publicznej "sali sław" (którą kiedyś stworzę...).

Dobra, tam, wystarczy tego grożenia :v

Jeśli ktoś chce się czegoś dowiedzieć o bocie, lub po prostu pogadać o kucykach, wszystkim i niczym, zapraszam na mój priv na discordzie (Szonszczyk#8156) lub na serwer "Miasteczko Hoofville" (link w pierwszym poście).

• Upvote 2

• 2 weeks later...

Witam ponownie :v (przed chwilą tu byłem, ale wywaliłem swój post)

Przed chwilę oddałem w Wasze ręce nową funkcję bota: komentarz. Wow!

Komendą "sz komentarz dodaj" możecie dodać komentarz na temat bota, który będzie widoczny pod komendą "sz komentarz", gdzie też inni użytkownicy będą mogli go ocenić.

Nowe komentarze <24h wyświetlają się jako nowe, a po tym czasie zostają ułożone względem ilości zebranych punktów.

Po więcej informacji na temat tej funkcji, zapraszam zapoznać się z trzecią stroną "sz help"!

To tyle na teraz, trzymajcie się i miłej rozmowy z Rainsalis!

• Upvote 3

• 5 months later...

spacer.pngspacer.pngZaktualizowałem obrazki do najnowszej wersji. Pragnę także poinformować, że projekt nie jest martwy, bo czemu niby miałby być, i się powoli rozwija. Na chwilę obecną Rainsalis ma w swojej bazie ponad 3,8 tysiąca użytkowników i jest na 83 serwerach.

Zapraszam także do serwera dedykowanego tylko pod Rainsalis: Baza Dowodzenia Rainsalis, jest na nim mało ludzi, ale i tak zawsze można z kimś pogadać.

Spoiler

image.png

• Upvote 1

• 2 years later...