Deerloud Napisano Październik 28, 2017 Share Napisano Październik 28, 2017 (edytowany) Z góry przepraszam, jeśli w złym miejscu założyłam ten wątek. Cześć! Tak jak w temacie mam problem z doborem kolorów dla mojej klaczy. Ma krótką grzywę i ogon. Jej oczy muszą mieć bursztynowy (złoto-pomarańczowo-brązowy) kolor. Tyle jest pewne. Nie chciałabym używać jaskrawych kolorów, czerni, szarości, różu i beżu. Nie mam jednak pomysłu jakie kolory do siebie dobrać. Chciałabym wybrać jakieś 3, może 4 barwy, które bym wykorzystała. Fajnie by było, gdyby wygląd kuca nawiązywał do szyszek/lasu, jesieni lub Halloween. Za każdym razem jednak, gdy coś wymyślę kucyk zwyczajnie mi się nie podoba :/ Może macie jakieś sposoby na dobieranie kolorów dla kucyków? Drugi problem to rasa. Nie mogę zdecydować się pomiędzy pegazem, a ziemskim kucykiem. Z jednej strony, fascynuje mnie przyroda, więc ziemski kucyk byłby dobrym rozwiązaniem, ale z drugiej fajnie by było, gdyby kucyk potrafił latać. Dołączam dwa rysunki(parodię kucyka, nie umiem inaczej ;-; i jeden z bazy) przedstawiające dwa z moich pomysłów na wygląd kucyka, do których i tak nie jestem w stu procentach przekonana. Spoiler Spoiler Edytowano Październik 28, 2017 przez Cahan 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kw789 Napisano Październik 28, 2017 Share Napisano Październik 28, 2017 wydaję mi się, że kucyk będzie bardziej pasował a co do koloru to pokombinuj z jasnym brązem, pomarańczowym (rudy odcień) i ciemnym zielonym, może coś uda się z tego wynaleźć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 28, 2017 Share Napisano Październik 28, 2017 Czołem! Temat był w miejscu, które tak średnio pasowało, więc go przeniosłam i przerobiłam na temat zbiorczy. Prócz tego informuję, że obrazki należy umieszczać w spoilerach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Październik 28, 2017 Share Napisano Październik 28, 2017 Przy tym pierwszym obrazku zmieniłbym kolor tych końcówek włosia z fioletowego na taki jakby czerwony. I może jeszcze znaczek na takiego czerwonego liścia (coś jak na fladze Kanady, tylko nie za bardzo, żeby nie kojarzył się z tym krajem). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 28, 2017 Autor Share Napisano Październik 28, 2017 (edytowany) Naprawdę dziękuję za rady ^^ Wraz z jedną użytkowniczek Facebook'a zaprojektowałyśmy wstępny wygląd dla kucyka. Spoiler Spoiler Spoiler Pierwszy to oryginalny wygląd stworzony przez użytkowniczkę, w drugim zmieniłam kolor sierści, a w trzecim usunęłam latarenkę. Znaczkiem będzie prawdopodobnie szyszka. Jak kolory? Może sierść dać żywszą? Edytowano Październik 28, 2017 przez Deerloud 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Październik 28, 2017 Share Napisano Październik 28, 2017 Piękny ocek. Brązowa sierść bardziej jej pasuje i ten kryształ Nie usuwaj go. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 28, 2017 Autor Share Napisano Październik 28, 2017 Przekolorowałam latarenkę na fiolet, choć nie wiem, co lepsze, zielony, czy fioletowy. A może jakaś inna barwa? Może bać czerwony? Kurcze, wszystko wygląda dobrze, trudny wybór. Postaram się dodać jeszcze dziś wygląd ze znaczkiem. Spoiler Spoiler Spoiler Tu: wersja ze znaczkiem i sam znaczek. Wiem, jakość CM boli. A tu zamiast kryształku jest szarfa. Chyba jednak kryształ lepszy. Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 28, 2017 Share Napisano Październik 28, 2017 Jeszcze jedna prośba - nie pisz posta pod postem, jeśli upłynęło mniej niż 24h Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 28, 2017 Autor Share Napisano Październik 28, 2017 Oki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 Moim zdaniem zielony kryształ pasuje najlepiej. A sam OCk wygląda znakomicie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 29, 2017 Autor Share Napisano Październik 29, 2017 Bardzo dziękuję ^^ Wygląd to również zasługa użytkowniczki Nankara (nick na Deviant Art) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toriel Tv Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 (edytowany) Słuchaj dopasuj kolory tak aby pasowały do skury ja mam ocke w wersi lisa jak np Rossali i moja oc ma kolor skury ecru czyli podobny do skury człowieka i dałam włosy brązowe i jeśli chcesz dodatki i ładny przejżysty znaczek to patrz na kolor skury i apropo znaczka inspiruj swoje zainteresowania Edytowano Październik 29, 2017 przez Toriel Tv Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 Ocek zapowiada się fajnie, Jeśli chodzi o barwę lampionka/kryształu/tego cacuszka, spróbowałbym jakiś odcień niebieskiego. Ale do tej pory najbardziej przypadła mi zieleń. Oczekuję, że poznamy tego kucyka lepiej po założeniu mu osobnego tematu z historią~ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 29, 2017 Autor Share Napisano Październik 29, 2017 W spoilerze link do różnych wersji kolorystycznych kryształka. Spoiler https://imgur.com/a/pNXCn I owszem postać opiszę, ale najpierw zrobię artykuł o niej na Wiki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 (edytowany) @Deerloud Mam pytanie. Mogę narysować tego kucyka? Edytowano Październik 29, 2017 przez Dairinn 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 29, 2017 Autor Share Napisano Październik 29, 2017 Jasne, że tak! ^^ Może też bym dla Ciebie coś narysowała? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 7 minut temu, Deerloud napisał: Jasne, że tak! ^^ Może też bym dla Ciebie coś narysowała? Dzięki. Nie musisz mi nic rysować, no chyba że bardzo chcesz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 29, 2017 Autor Share Napisano Październik 29, 2017 13 minut temu, Dairinn napisał: Dzięki. Nie musisz mi nic rysować, no chyba że bardzo chcesz Z chęcią narysuję, bo czułabym się trochu nie fair, gdybym dostała rysiaczka za darmo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 19 minut temu, Deerloud napisał: Z chęcią narysuję, bo czułabym się trochu nie fair, gdybym dostała rysiaczka za darmo Ok. Mam nadzieję że nie będziesz mieć dużych problemów. Słyszałam że jest dość trudna do narysowania Spoiler http://s6.ifotos.pl/img/2PNG_qrasrqh.png http://s6.ifotos.pl/img/hnvbnPNG_qrasxpp.png Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 29, 2017 Autor Share Napisano Październik 29, 2017 (edytowany) 18 minut temu, Dairinn napisał: Ok. Mam nadzieję że nie będziesz mieć dużych problemów. Słyszałam że jest dość trudna do narysowania Ukryj treść http://s6.ifotos.pl/img/2PNG_qrasrqh.png http://s6.ifotos.pl/img/hnvbnPNG_qrasxpp.png Zabieram się do pracy ^^ Wcale nie jest trudna. Powiedziałabym to raczej o tęczowych OC z masą dodatków I ogromny plus za poczochraną fryzurę. Nie wygląda jak wygładzony karton Używam bazy, którą wczoraj zrobiłam i z każdą chwilą coraz bardziej jej nienawidzę. Spoiler http://wgrajo.pl/?v=okkyk.png Edytowano Październik 29, 2017 przez Deerloud 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 Wygładzony karton. Padłam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 29, 2017 Autor Share Napisano Październik 29, 2017 @Dairinn już prawie skończyłam. Masz może wyraźniejszy rysunek znaczka klaczy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 (edytowany) Spoiler http://ifotos.pl/z/qrasnen/ Nie spodziewałam się że tak szybko. Mi jeden art zajmuje co najmniej 2 dni... Edytowano Październik 29, 2017 przez Dairinn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deerloud Napisano Październik 29, 2017 Autor Share Napisano Październik 29, 2017 Gotowe ^^ Trochu tylko pyszczek boli w oczy :/ Spoiler https://deerloud.deviantart.com/art/Skromny-dar-dla-Dairinn-712324019?ga_submit_new=10%3A1509303070 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Październik 29, 2017 Share Napisano Październik 29, 2017 Dnia 28.10.2017 o 22:21, Deerloud napisał: A tu zamiast kryształku jest szarfa. Chyba jednak kryształ lepszy. Odkryj ukrytą treść Teraz jest już wystarczająco leśny, ale wydaje mi się, że można by zrobić tego ocka trochę bardziej halloweenowym (oprócz bycia leśnym). Dodałbym jakąś spinkę do włosów z wizerunkiem nietoperza albo węża. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się