The Silver Cheese Napisano Listopad 21, 2017 Share Napisano Listopad 21, 2017 Pinkie chce wam dzisiaj przedstawić specjalnego gościa. Powiesz o kim mowa? Pewnie !! Poznajcie Somnambue, jedną z legendarnych kucyków, która w pojedynkę pokonała Sfinksa. Jest również aspektem nadziei !! Powiesz z parę słów do naszych forumowych przyjaciół? Oczywiście, tylko nie wiem od czego zacząć ... jest tyle opowieści i historii do opowiedzenia. A może to użytkownicy wypowiedzą się najpierw na twój temat ? TAK !!! Podobna jesteś dość popularna w swoich kręgach Co zatem myślicie o legendarnym elemencie nadziei? Dajcie nam znać . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 21, 2017 Share Napisano Listopad 21, 2017 (edytowany) Co o niej sądzę? Ano to, że imię wymyślił kot spacerujący po klawiaturze. Sobam... Somba... Sobmam... F#ck this. Faraonka. A tak na serio to trudno wyrabiać sobie zdanie o postaci, która pojawiła się w serialu chyba dwa razy. Za mało (no chyba, że wygląd. Szału nie ma). Edytowano Listopad 21, 2017 przez Triste Cordis 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Listopad 21, 2017 Autor Share Napisano Listopad 21, 2017 49 minut temu, Triste Cordis napisał: Co o niej sądzę? Ano to, że imię wymyślił kot spacerujący po klawiaturze. Sobam... Somba... Sobmam... F#ck this. Faraonka. A tak na serio to trudno wyrabiać sobie zdanie o postaci, która pojawiła się w serialu chyba dwa razy. Za mało (no chyba, że wygląd. Szału nie ma). Od strony serialu tak, ale nie zapominajmy, że są komiksy, które są poświęcone postacią z finału 7 sezonu. Te sporo mogą wyjaśnić, a już podobnie było z komiksami, które rozwijały wątki z filmu MLP:Movie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haifisch7734 Napisano Listopad 21, 2017 Share Napisano Listopad 21, 2017 (edytowany) 1 godzinę temu, Triste Cordis napisał: Co o niej sądzę? Ano to, że imię wymyślił kot spacerujący po klawiaturze. Sobam... Somba... Sobmam... F#ck this. Faraonka. A tak na serio to trudno wyrabiać sobie zdanie o postaci, która pojawiła się w serialu chyba dwa razy. Za mało (no chyba, że wygląd. Szału nie ma). To od słowa Somnambulizm, czyli inaczej lunatykowanie 3 godziny temu, Bleflar napisał: Nawet mi się ta postać podoba. Mam teorię że Starswirl zgromadził te wszystkie legendarne kucyki za pomocą podróży w czasie. Bo czasy w których żyły się raczej nie zgadzają. Akurat w serialu raczej nie było nic mówione o tym, czy to były te same czy różne czasy. Równie dobrze mogło być tak, że te 1000 lat wcześniej i były czasy, że żyli zarówno nasi odpowiednicy starożytnych Egipcjan, Rzymian, oraz średniowiecznych Wikingów. Wszystko po prostu zależy od miejsca, gdzie dane postacie żyły. Edytowano Listopad 21, 2017 przez Haifisch7734 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Listopad 22, 2017 Share Napisano Listopad 22, 2017 Dużo o ludzi zajarało się tą postacią, w zasadzie nie wiem dlaczego. Nawet ładna i tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Listopad 22, 2017 Autor Share Napisano Listopad 22, 2017 Sam klimat Egiptu, starożytności niejednokrotnie potrafił przykuć uwagę, zresztą Assasin's Creed Origins jest tego dowodem. No i fakt, Somnambula została ładnie zaprojektowana. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Listopad 22, 2017 Share Napisano Listopad 22, 2017 A ja tam się jaram. Element nadziei to coś, czego brakowało mi w MLP. O samej postaci wiele powiedzieć nie można, oprócz tego, że ma naprawdę uroczy akcent, ale jej element to coś wartego uwagi. Mam (hehe) nadzieję, że dostaniemy w następnym sezonie jakieś rozwinięcie wątku tych starodupnych elementów, jeśli by tak było, szczególnie oczekiwałbym odcinka o Somnambuli. Swoją drogą, dlaczego Somnambula? Czy ślepe podążanie za nadzieją przywodzi na myśl lunatykowanie? Może trochę, ale nie wiem, żeby aż tak nazywać kucyka? Chyba, że o czymś nie wiem, może przeoczyłem coś w odcinku albo było przybliżone mniej więcej w komiksie, którego nie czytałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 25, 2017 Share Napisano Listopad 25, 2017 Mnie się podoba ona głównie za swój oryginalny i nie powtarzalny wygląd. Żaden inny kucyk nie wygląda tak "egipsko" jak ona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts