Skocz do zawartości

Muzyka Horroru

Sowenia

Recommended Posts

6gasJe6.png

Niniejszym otwarta zostaje galeria muzyki rodem z horroru. Idealna dla tych, którzy łakną nieco innych doznań. 

Zasady: 

• Linki zamieszczamy w spoilerach.
  • Maksymalnie 3 utwory na jeden post.
  • Mile widziany komentarz do zamieszczonych dzieł.
  • Muzyka nie musi pochodzić strikte z horroru w postaci gry bądź filmu. Może to być jakikolwiek utwór utrzymany w pasującym klimacie. 
  • Można śmiało dyskutować na temat wrzuconych dzieł. 

Na początek kilka z moich ulubionych utworów: 

Odkryj ukrytą treść

Odkryj ukrytą treść

Odkryj ukrytą treść

Edytowano przez Uszatka
  • +1 1
  • Mistrzostwo 1

Dnia 30.04.2018 o 20:26, Uszatka napisał:

Istne cudo ;w; Ta spokojna muzyka w połączeniu z emocjonalnym i ponurym monologiem z przesłaniem oraz masą odniesień do światowej wojny...nadal mam delikatne dreszcze, gdy tego słucham, ale i tak najlepiej było słyszeć to podczas gry.

Wiele osób uważa, że Machine for Pigs jest słabe, bo mało straszne i nie dorasta do pięt pierwszej odsłonie Amnesii, ale moim zdaniem druga część jest o wiele lepsza. Ta fabuła, muzyka, klimat...naprawdę nie rozumiem jak można oceniać tę grę aż tak nisko. 

Expand  

Ogólnie do wydarzeń z XX wieku, nie tylko wojen światowych. Ale z oceną zgadzam się, fabuła w jedynce była spoko, postacie też, ale jednak w dwójce "dowalili" nieźle. Uwielbiam wszelką symbolikę w grach, a tutaj to wykonali świetnie. Nie mogę dalej pojąć jak można było napisać tak krótki, a tak cudowny utwór jakim jest "Child's shadow". To jest po prostu epickie...

Odkryj ukrytą treść

• +1 1

Muzyka z horrorów? :hBB25: Pierwsza myśl...

Alien - Main Theme

Odkryj ukrytą treść

• +1 1

Byłoby tego trochę :cheese:

Tymczasem zapraszam do przesłuchania tego:

Odkryj ukrytą treść

Oraz tego:

Odkryj ukrytą treść

Edytowano przez Arkane Whisper
  • +1 1

• 1 month later...

Polecam film "Labirynt Fauna", który jest jednocześnie piękny i bardzo smutny. Jednym z jego atutów jest tajemnicza i wciągająca ścieżka dźwiękowa. Utwór poniżej idealnie nadaje się do spaceru po ruinach, lesie czy starym cmentarzu. 

Odkryj ukrytą treść

• 2 months later...
  • 3 weeks later...

Ok, to ja wrzucę tutaj dwa utwory ze ścieżki dźwiękowej anime "Another", które pozostawiło mnie z mieszanymi uczuciami (pod pewnymi względami jest wspaniałe, pod innymi mnie zawiodło, a zwłaszcza końcówka; ale mniejsza, nie o tym miałem pisać). Pomijając kwestię samego anime to muzyka z niego jest po prostu piękna. Dla mnie mistrzostwo i szkoda jedynie, że nie wydali pełnej ścieżki dźwiękowej (o ile czytałem), a na necie można znaleźć kilkanaście utworów. W zasadzie zachęcam do zapoznania się z wszystkimi dostępnymi utworami. A na zachętę dwa poniższe:

Odkryj ukrytą treść

Odkryj ukrytą treść

• +1 2

@Arkane Whisper Zapomniałam już o tym anime, a faktycznie bardzo klimatyczną muzykę ma. Fabuła zresztą też wciągająca. Jak ktoś nie oglądał to polecam. Chyba nawet należy do tych krótszych więc wiele z życia taki seans nie ukradnie ;3 

Gęsia Skórka nostalgiczna bardzo. Aż mam przed oczami ten creepy openning z zielonym psem ;_; 

Ja natomiast podzielę się muzyką z napisów końcowych do serialu "Zagubieni", który oglądałam w podstawówce i teraz sobie przypominam oglądając z Pervi ^^ 

Odkryj ukrytą treść

Szkoda, że takie krótkie, ale nie znam tytułu utworu więc pełnej wersji póki co nie mam. 

• +1 1
  • Lubię to! 1

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  Dnia 26.01.2019 o 13:41, PervKapitan napisał:

pochodzi z anime

Expand  

Rezo, Czerwony Kapłan powrócił. Dawniej uwielbiałem to... Chociaż nie. Ja wciąż uwielbiam to anime :D 

A od siebie dorzucę co następuje, chyba jeszcze tych utworów tu nie było.

Odkryj ukrytą treść

Odkryj ukrytą treść

• +1 1

Miałam zamiar dodać ścieżkę dźwiękową z Another, gdyż niezmiennie od kilku lat nucę ją, kiedy chcę wprowadzić się w nieco bardziej klimatyczny nastrój.

Ale widzę, że zostałam uprzedzona, więc wstawiam kawałek z filmu "Martwa cisza".

Nie jest to może mistrzostwo świata, ale myślę, że nadal godne uwagi. A sama twarz tej postaci wywołuje we mnie jeszcze większy niepokój.

Odkryj ukrytą treść

• +1 1

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Utwórz nowe...