Starlight Sparkle Napisano Grudzień 6, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 6, 2018 Ostatnie dni... + W końcu wymienili mi domofon... a z pół roku nie działał. + Pewna stresująca sprawa sama się rozwiązała i nawet wyszło lepiej, niż zakładałem. + Kupiłem sobie 2 litry coli... jestem uzależniony. + Obejrzałem wszystkie części Star Wars po raz N-ty - Grudzień więc i w pracy roboty tyle, że nie ma na nic czasu. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Grudzień 6, 2018 Share Napisano Grudzień 6, 2018 (edytowany) + szybko uwinąłem się z robotą; + wreszcie zakupiłem nawilżacz powietrza; + udało mi się całkiem fajnie rozplanować kluczowe elementy na frontpanelu budowanego przeze mnie zasilacza laboratoryjnego; - jutro znów wizyta u chirurga ;( Spoiler Dnia 5.12.2018 o 18:22, Grzegorz_Nikodem napisał: (+) Forum wróciło! (-) Smog wrócił! pewnie serwer Deca tak kopci Edytowano Grudzień 6, 2018 przez Chip 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Grudzień 10, 2018 Share Napisano Grudzień 10, 2018 (edytowany) (+) Nareszcie po miesiącu batalii z samym sobą, przeciwnościami losu i nieuczciwymi serwisami znalazłem kogoś wiarygodnego kto mi naprawi konsolę Dogadałem się z facetem przez telefon, spakowałem sprzęt i posłałem priorytetem Przerobiłem kilka serwisów w mojej okolicy i albo ignorują klientów, albo odsyłają gdzieś dalej... (+) Dzień wolny, więc wypocząłem, przespacerowałem się, pograłem w gierki i pospamowałem trochę na forum W sumie jeszcze nie skończyłem... (-) Zimno, wilgotno, smętnie (-) Pasowałoby mi coś konstruktywnego zrobić, ale nie mam motywacji <> Offtop: 28 minut temu, MLPFan napisał: - Bank w którym mam konto (ING), znowu miał awarię. Drugą w przeciągu 24 godzin. Chyba trzeba będzie zmienić bank... Nie tylko w ING. Ogólnie większość banków coś sparaliżowało, zwłaszcza jeśli chodzi o bankowość internetową. Czyżby ataki hakerskie? Artykuł o tym: Spoiler https://www.money.pl/banki/wiadomosci/artykul/awaria-brak-dostepu-do-konta-pekao-ing,183,0,2423735.html Edytowano Grudzień 10, 2018 przez Grzegorz_Nikodem Już ja znam powody :P 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Grudzień 10, 2018 Share Napisano Grudzień 10, 2018 + nareszcie po piątkowej wizycie u chirurga mogłem nieco dłużej przebywać poza wyrem; + konsola przybyła; + wreszcie wyposażyłem się w switch HDMI; - zamówione dwie gry niestety nie dotarły - badziewny sklep Muve.pl - niestety tylko na nim był tytuł który chciałem; - moje drugie zamówienie z komputronika utknęło na przedpolach Solca Kujawskiego; - "ale mnie nera szarpie, jakby mi ktoś kijem zajechał" - a konkretnie to zgromadzony w niej gruz zaczyna coraz bardziej o sobie dawać znać; 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SwinkiPinki Napisano Grudzień 10, 2018 Share Napisano Grudzień 10, 2018 +miałam rano trochę energii więc posprzątałam i zrobiłam od razu obiad +skończyłam malować Konohe (średnio wyszła) +zrobiłam 1/2 szkicu do malowania kolejnej rzeczy +nadrobiłam #drawcember +miałam czas na poobiednią drzemkę -cierpie na spadek energii -bolą mnie mięśnie -jestem chodzącym czosnkiem, jem go tak dużo jak nigdy (żeby nie dać się panującej u nas grypie) -pół rodziny ma grypę -złamałam (ostatnio) paznokieć... A miałam już takie piękne! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Grudzień 12, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 12, 2018 + W pracy się ostatnio trochę uspokoiło. + W końcu spadł śnieg, co jest częściowo plusem... przynajmniej jest ładnie. + W końcu znalazłem sprzęt, którego od dłuższego czasu poszukiwałem. - Zepsuł mi się zamek w plecaku. - Spadł śnieg i trzeba odśnieżać. - Kończy mi się Cola 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SwinkiPinki Napisano Grudzień 12, 2018 Share Napisano Grudzień 12, 2018 +pomogłam w malowaniu salonu +siostra uratowała mnie winem -kot znowu przyniósł dwie myszy (przejadły mi się już) -nie miałam pół dnia siły i leżałam, bolały mnie wszystkie mięśnie -przez tą pogodę i deszcz czuję się jak jedno wielkie G (pomocy!) -na piękne zakończenie dnia zalałam sobie laptopa piciem, jakbym mało rzeczy rozpierniczyła w całym swoim życiu -jestem chodzącym kłębkiem nerwów, który lada moment wybuchnie 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Grudzień 12, 2018 Share Napisano Grudzień 12, 2018 (+) Facet z serwisu ustalił wady mojej konsoli i może je naprawić. Możliwa wymiana płyty głównej (+) Spoko dzień. Taki spoko. Bardzo spoko (+) Mamcia zrobiła mi przepyszne gołąbki! Wszamałem cztery od razu! A potem jeszcze trzy! (+) Byłem u babci Zaniosłem jej gołąbki! Niech ma babcia pociechę z wnusia na stare lata! (+) Poszedłem na basen. Poleżałem w jacuzzi i obserwowałem samice (-) Nie spałem prawie całą noc, a rano po czterech godzinach snu obudził mnie telefon i tak się przejąłem, że nie położyłem się z powrotem spać (-) Naprawa konsoli wyniesie 2 x więcej niż się spodziewałem Gościu prawdopodobnie nie wyrobi się przed świętami 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 13, 2018 Share Napisano Grudzień 13, 2018 Plusy i minusy z dziś, wczoraj... No, tak różnie Plusy: + każdego dnia rozmawiam online z wyjątkową dziewczyną Pracujemy w tej samej firmie, ale na innych piętrach. To jedyna opcja aby pogadać trochę dłużej. + amiibo, które kupiłem przerosło moje oczekiwania + wytrzymałem dzień bez żadnych słodyczy + wróciłem do Ubuntu i jestem bardzo zadowolony. W końcu internet działa jak należy + udało mi się zażegnać mały kryzys w pracy Minusy: - od dłuższego czasu mam w pracy nadgodziny (10-12 godzin). Wychodzę z domu gdy jest ciemno i wracam gdy jest ciemno. - jestem nie tyle zmęczony, co przemęczony pracą (fizycznie i psychicznie). A będzie jeszcze gorzej... Okres przedświąteczny w piekarni to koszmar, z którego nie można się obudzić. Wszystko wróci do jako takiej normy dopiero po nowym roku. - nie będę mógł obejrzeć filmu "Był sobie Deadpool" w kinie 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Grudzień 18, 2018 Share Napisano Grudzień 18, 2018 (+) Miałem dzisiaj wyjątkowo dobry humor. (+) Mimo tego, że miałem więcej pracy dzisiaj jakoś tak lekko mi to wszystko poszło (+) Miałem sporo czasu, żeby pograć w wiele wyśmienitych gier, bo naściągałem dema na steamie. (-) Senny byłem. (-) Wypiłem jakiś shitowy energetyk "Zbój. Wali w dekiel" i miałem po nim zgagę (-) Wieczorem chodziłem w maseczce przeciwsmogowej, bo stężenie pyłków przekroczyło u mnie normę o 700% (-) Wszędzie kolejki i opustoszałe półki sklepowe, bo ludzie kilka dni przed świętami robią zapasy jak na apokalipsę 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Grudzień 18, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 18, 2018 + Dzień fajnie i szybko zleciał. + Coraz bliżej koniec tygodnia i wreszcie trochę spokoju przez święta. + Dorwałem fajny komiks o krasnoludach. + Spotkałem kolegę, którego nie widziałem od paru lat. - Coraz bliżej święta... - Strasznie dużo pracy w pracy - Nerwowa atmosfera powoli mi się udziela. - Dwa forumowe tematy stoją nieruszane z powodu braku czasu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Grudzień 22, 2018 Share Napisano Grudzień 22, 2018 (+) Wyspałem się (+) Odkurzyłem mieszkanie, wyniosłem śmieci, zrobiłem zakupy - jestem bohaterem we własnym domu! (+) Odwiedziłem babcię Pochwaliłem jej nowe mebelki, bo babcia ma nowe mebelki i czekała na pochwałę od wnusia (+) Zjadłem przepyszne pierogi od mojej mamy SPORO ICH ZJADŁEM! Byłem tak łapczywy w jedzeniu tych przepysznych pierożków, że aż sam się przeraziłem swoją łapczywością! (+) Byłem na basenie, przepłynąłem się kilkanaście razy i wygrzałem d..ę w jacuzzi (-) Denerwuje mnie popłoch, korki, kolejki w sklepach z powodu okresu przedświątecznego (-) Jestem drażliwy i mam bezsenne noce, prawdopodobnie z powodu zbliżającej się pełni księżyca. 3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 22, 2018 Share Napisano Grudzień 22, 2018 Dawno mnie tu nie było. Plusy i minusy z dziś, wczoraj... No, taki trochę miks. Plusy: + udało mi się załatwić ciasta dla mojej ulubionej koleżanki, a do tego rabat 15%. Jestem z siebie dumny + nadal rozmawiam z nią na messengerze. + dostałem gratis trochę ciasta + nareszcie... NARESZCIE weekend. Ten tydzień był naprawdę bardzo trudny. Byłem tak zmęczony, że krótka drzemka zamieniła się w nieco ponad 2 godziny snu + przez kilka dni pracowałem przy pakowaniu (ważenie, etykietowanie) ciast = ZERO stresu. + padał śnieg i zrobiło się zimowo + wracając do domu kupiłem sobie jakieś nieznane mi czasopismo o grach - PIXEL + kupiłem grę Mario + Rabbids Kingdom Battle na promocji Minusy: - schrzaniłem (w pewnym sensie dosłownie) smaczną surówkę, którą wziąłem na drugie śniadanie do pracy - dałem trochę za dużo musztardy chrzanowej. - wstałem dziś o 3:30 i poszedłem do pracy na piątą. Okazało się, że koleś z którym miałem pakować ciasta spóźni się o dobre pół godziny - gdzieś na trasie wywrócił się TIR, a co za tym idzie kilku kierowców przyjechało z opóźnieniem - czasopismo, które kupiłem to bardzo, ale to bardzo stary numer... To numer z marca 2015 roku. - zima trwała raptem dwa dni... Dziś wszystko topnieje - po raz kolejny widziałem w tym temacie posty, w których każde cholerne zdanie zakończone jest emotką Ludzie... ogarnijcie się! 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Grudzień 22, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2018 Plusy i minusy ostatnich dni... + W końcu nadszedł weekend i mam chwilkę odsapki od pracy no i jednocześnie święta się zaczynają. + Jest fajnie biało i sypało przez kilka dni śniegiem. + Dokupiłem sobie dlc do Stellarisa o maszynach. - Przesyłka, na którą czekałem tydzień gdzieś zaginęła i nikt nie wie gdzie... - Temperatura się podnosi i w tej chwili pada deszcz więc chyba nici z białych świąt. - Ktoś gdzieś zapalił w piecu nie wiadomo czym i teraz okna się nie otworzy, bo taki "aromat" leci. - Naprawdę dziwią mnie ludzie, którzy katują się czytaniem postów, które się im nie podobają. Jeśli emotki komuś robią taki problem, to po prostu niech omija takie posty... no, chyba że o to chodzi, by się katować, bo są i tacy ludzie. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Grudzień 26, 2018 Share Napisano Grudzień 26, 2018 Plusy i minusy z moich ostatnich dwóch dni . Plusy +Śnieg , wszędzie śnieg i cieszę się z tego tak jak bym miał 5 lat. +Nawróciłem się , poszedłem po dłuższym czasie niebecności do kościoła. +Odwiedzili mnie ciocia i wujek z innego województwa . +Udało mi się wreszcie (ponownie) zainstalować moją starą grę z dzieciństwa ,,Age of Empires III" (Ach, nostalgia). Minusy -Ten laptop długo mi raczej nie pożyje.... -Koty(mam ich trzy) zgadały się i taktycznie jeden odwrócił moją uwagę, a pozostałe dwa ukradły i zjadły resztę wędzonej szynki na sylwestra . -Coś mnie bierze i gardło boli, chory będę .... -Się nacieszyłem, śnieg który spadł zamienił się dziś w ciapę i błoto . 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Grudzień 26, 2018 Share Napisano Grudzień 26, 2018 + lenistwo! + poodwiedzałem dziadków, a u jednych byłem nawet na obiedzie; + mile zaskoczyły mnie wzmacniacze operacyjne ADA4522 - w pewnym prototypie ustawienie ich w obszarze stabilności było całkiem bezproblemowe ; + aktualnie wieczorami ogrywam Horizon zero dawn (ukończone w 20%) i jestem totalnie zachwycony - takie wspaniałości - konsola Rulezzz ; - niestety jak to w wolne od pracy dni bywa, obudziłem się dość późno; - młodszy brat ma zakusy na mojego gamingowego kompa - a już miałem nadzieję że go opchnę; - jutro już koniec lenistwa; 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Grudzień 27, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2018 + Koniec Świąt + Pograłem z bratem w Kingdom Two Crown na Switch. + Nawet udało mi się odpocząć przez Święta. + Przynajmniej były białe święta. - Śnieg zamienia się w ciapę, a temperatura ciągle rośnie. - Powrót do pracy okazał się cięższy niż myślałem. - Jutro ma dość mocno padać i to tyle, jeśli chodzi o śnieg. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 29, 2018 Share Napisano Grudzień 29, 2018 (edytowany) Dnia 27.12.2018 o 00:43, Chip napisał: + aktualnie wieczorami ogrywam Horizon zero dawn (ukończone w 20%) i jestem totalnie zachwycony - takie wspaniałości - konsola Rulezzz ; Cieszę się, że ci się podoba. Jeśli będziesz potrzebował jakichkolwiek rad, daj znać w odpowiednim temacie. Nie żebym się przechwalał, ale mam jako takie pojęcie o tej grze (ukończona cztery razy, w tym raz na 100%, raz używając tylko włóczni, raz na najwyższym poziomie trudności, platyna na koncie) Beznadziejny dzień Plusy: + polepszyły się moje relacje z pewną wyjątkową osobą + nie padało gdy wracałem z pracy + wraz z trójką losowych graczy zmiażdżyliśmy i utopiliśmy we krwi... w farbie drużynę przeciwnika (Splatoon 2) + szef wypłacił mi pieniądze za nadgodziny Minusy: - koleżanka zachorowała i nie przyszła do pracy - myślałem, że się wykończę (dużo roboty papierkowej) - w domu miałem poważną awanturę (alkohol, a co innego), która zakończyła się niepotrzebną interwencją policji - namieszałem w pracy i w poniedziałek będę musiał to odkręcić - uświadomiłem sobie, że po raz kolejny spędzę Sylwestra w domu, sam - zszargane nerwy w pracy Edytowano Grudzień 29, 2018 przez Triste Cordis 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pshemo Napisano Grudzień 30, 2018 Share Napisano Grudzień 30, 2018 + Dawno nie jadłem kurczaków w KFC, a dzisiaj (patrząc na godzinę, o której to piszę, to już wczoraj) akurat sobie zjadłem - Znów spać nie mogę 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 1, 2019 Share Napisano Styczeń 1, 2019 Głównie z wczoraj, trochę z dziś. Plusy: + Mam wolny dzień, mogę poleniuchować + Nie padało gdy wracałem wczoraj z pracy + Wbrew obawom ostatni dzień roku w pracy był dość spokojny Minusy: - nie będę mógł wracać z pracy z kimś wyjątkowym. Szef kazał mi na stałe przychodzić na rano. Ona ma na popołudnie. Ech... - kolejny Sylwester spędzony w domu. - padał deszcz... W styczniu. Szkoda gadać. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Styczeń 1, 2019 Share Napisano Styczeń 1, 2019 + Wolny dzionek na pewno ma wydźwięk pozytywny; + Horizon wraz z dodatkiem przeszenty - w sposób mało ambitny ale zawsze (BTW: niezła fabuła i mam nadzieję że w 2 rozegrają ją w sposób przemyślany) + Sylwestra jak zwykle spędziłem w domu; - pogoda iście dobijająca - szaro, buro, leje deszcz; - cały dzień męczyła mnie migrena; - nera coraz bardziej mnie szarpie; - nie znalazłem niestety czasu na walkę z masą; 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Styczeń 1, 2019 Share Napisano Styczeń 1, 2019 (edytowany) Plusy i minusy z dwóch ostatnich dni Plusy +Jestem o rok starszy (mam nadzieje, że to plus) +Nie złamałem jeszcze, zobowiązań noworocznych. +Wyspałem, się +Hucznie, obchodziłem nowy rok Minusy -Was, też frustruje i denerwuje, fakt, iż sąsiad powinien zaktualizować sobie kalendarz, bo 1 stycznia fajerwerków się już nie puszcza ? -Przewidywania lekarskie, które sam sobie wystawiłem sprawdziły się i nadal jestem chory ( zapalenie płuc i oskrzeli ) -Chory jestem więc do szkoły raczej nie pójdę -Zanim się obejrzałem, rodzina i goście wypili całego szampana, a mnie nie zostawili nawet kropli -To samo co reszta , pogoda pod psem Edytowano Styczeń 1, 2019 przez Danio Doża Venucci 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Styczeń 11, 2019 Share Napisano Styczeń 11, 2019 (+) Jeździłem po Małopolsce, głównie po Podhalu z racji zawodowych i nie mogłem przestać się zachwycać pięknem otaczającego świata: malowniczymi krajobrazami górskimi, oszronionymi drzewami, zamarzniętymi jeziorami... Zupełnie jakbym się wybrał na podróż po jakichś magicznych krainach, górskie szlaki w Skellige z Wiedźmina czy coś takiego. Chociaż nie... Tam nie było aż tyle śniegu Nie znajduję jakoś dobrego porównania na chwilę obecną Spoiler Spoiler To zdjęcie pobrane z internetu, bo ja nie miałem czasu cykać fotek, ale mniej więcej takie coś widziałem przez większość czasu (+) Codzienne ćwiczenia przynoszą rezultaty, bo znacząco wyszczuplałem. (-) POTWORNY SMOG - powietrze u mnie nie jest już zanieczyszczone, a JEST SKAŻONE - 700% drobnych pyłków. (-) Sople lodu zwisają groźnie na budynkach i stanowią zagrożenie dla życia i nie zrobiono z tym nic, poza przyczepieniem tabliczki - UWAGA NA LÓD I SPADAJĄCY ŚNIEG Z DACHU (-) Ulice są posypane SOLĄ, żeby obniżyć koszty. Wiadomo: tylko bogacze sypią piaskiem. To, że się karoserie aut niszczą, buty zimowe są zasyfione i się rozklejają, kory drzew na tym cierpią, to już pikuś. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Styczeń 11, 2019 Autor Share Napisano Styczeń 11, 2019 Cóż ostatnie kilka dni... + Spadło dużo śniegu i wszędzie jest bardzo ładnie. + Dzisiaj pierwszy raz od około tygodnia pojawiło się słońce i nie padał już śnieg. + W końcu skończyłem w pracy wszystko, co trzeba by spokojnie zacząć nowy rok. + Jutro już sobota, a do tego w pracy zapowiada się luźny dzień. + Mam Lego City Undercover takie GTA na Switcha. - Mam potworne przeziębienie i jutro po pracy mam zamiar się kurować. - Wszędzie jest ślisko... - Zapowiadali, że przez kilka najbliższych dni ma być ostry mróz. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Styczeń 12, 2019 Share Napisano Styczeń 12, 2019 Oh, oh, This Topic! It is good to be back. Name's Triste Cordis, and I take it you're some kind of living ventriloquist dummies? I'm just kidding... I know who you are A tak na serio... Kilka ostatnich dni Plusy: + byłem na długim spacerze z pewną wyjątkową dziewczyną + weekeend!!!!!!!! + pan kurier przyniósł New Super Mario Bros U Deluxe... Czyli klasycznego "Mariana" w nowym wydaniu. Gra jest super! + dzień w pracy minął bardzo szybko + duży mróz, dużo śniegu... Uwielbiam taką pogodę Minusy: - namieszałem w pracy. I to grubo - szef, którego przestałem lubić zwolnił moją wyjątkową koleżankę. Na szczęście znalazła już pracę. Przez cały dzień byłem BARDZO wkurzony. - wczorajszy dzień był po prostu koszmarny (pomyłki, stres, nerwy, chaos) - jestem bardzo zmęczony 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts