Skocz do zawartości

[Konkurs] Koniec świata - sequel Samhain 2018

Cahan

Recommended Posts

Event forumowy się już skończył, więc zgodnie z obietnicą, przedstawiam Wam konkurs. Macie napisać kontynuację do fabuły eventu Samhain 2018. Są nagrody i nie musieliście brać udziału w samej zabawie, ponieważ streszczę Wam wszystko, o czym musicie wiedzieć. A w razie czego, to całość wisi na forum...

Realia i fabuła:

Odkryj ukrytą treść

Regulamin:

1. Obowiązuje regulamin forum i działu opowiadań. Nie jesteśmy w dziale +18, więc wiecie, co to oznacza.

2. Prace muszą być napisane samodzielnie. Czyli przed publikacją nie pokazujecie ich kolegom i nie podsyłacie im fragmentów oraz nie dyskutujecie o fabule. Risercz jak najbardziej możecie robić. Oraz pytać ludzi o zasady pisowni.

3. Prace nie mogą być poddane korekcie oraz prereadingowi.

4. Limit dolny wynosi 1000 słów, górnego nie ma.

5. Prace muszą być poprawnie otagowane.

6. Prace zamieszczacie w formie linku do google docsa w tym temacie. Tylko wyłączcie komentarze i edycje.

5. Limity słów są sprawdzane w docsach.

6. Termin oddawania prac: 31 stycznia 2019, godzina 23:59

7. Organizator zastrzega sobie możliwość dyskwalifikacji pracy w przypadku cwaniakowania innego niż to zawarte w regulaminie. Wątpię by się to zdarzyło.

8. Najlepsza praca zostanie poddana korekcie oraz opublikowana na łamach Equestria Times.

Sędziować będziemy ja i @Rarity.

Całe podium otrzyma nagrody:

1 miejsce forumową odznakę i obrazek ode mnie - fullbody/portret ołówkiem lub kredkami z możliwością ubrania kuca/gryfa/co tam chcecie w jakieś ubrania i dodania częściowego tła albo napiszę mu fanfik na zadany temat - oneshot

2 miejsce forumową odznakę i obrazek ode mnie - fullbody/portret ołówkiem lub kredkami, ale bez tych możliwości, co miejsce pierwsze

3 miejsce forumową odznakę i obrazek ode mnie - portret ołówkiem lub kredkami

Dobre rady:

1. Oceniamy również formę. Dlatego jeśli nie umiesz zapisywać dialogów bądź formatować tekstu, to zanim wstawisz swój fanfik możesz udać się po pomoc do mnie lub do Konesera Polskiego Fanfika. Zapytaj się co i jak.

2. Cały event był raczej w mrocznych klimatach. To jest konkurs na sequel. Uważajcie jednak by nie przesadzić i nie zrobić z tego gore.

3. Jeśli czegoś nie wiesz, to pytaj w tym temacie lub na PW.

Edytowano przez Cahan
  • +1 4
  • Lubię to! 3
  • Mistrzostwo 2

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  Dnia 5.01.2019 o 15:38, MagiMemNon napisał:

Widzę że, naprzeciw mnie stają wielcy przeciwnicy, coś czuję, że polegnę w tej walce, ale opowiadanie będzie gotowe do końca miesiąca. A już się bałem, że nie zdążę.

Expand  

Ja zawsze zajmuje ostatnie miejsca, takze spokojnie będziesz bliżej podium niż ja :)

• 2 weeks later...

Jakimś cudem skończyłam... :lunaderp:

Powiem szczerze, że jestem w miarę zadowolona; przysłowiowego tyłka nie urywa ale daje radę. Jestem totalnie zielona w pisaniu, choć myślę, że dosyć szybko się uczę. Przyznam się, że planuję zrobić wielorozdziałowca, lecz nie wiem czy to wypali. Mam jeszcze jeden fik w statusie pisania, więc chyba bardziej postawie na one-shoty. Słowem: sie zobaczy...

Prolog // Początek Końca [Dark] [Samhain]

Nie wiem jakie jeszcze tagi dodać... Proszę, bez bicia ;_;

• +1 1
  • Lubię to! 1

Również postanowiłam w ostatniej chwili wziąć udział w tym konkursie.

Nie wiem, kiedy ostatnio coś pisałam i obecnie mój warsztat prezentuje się dość mizernie, zwłaszcza w zestawieniu z pozostałymi pracami. Przeczytałam obie z nich i są naprawdę świetne, życzę powodzenia autorom tych dzieł. 

Mimo wszystko, spróbuję swoich sił i z pokorą przyjmę wszelkie uwagi.

Śniło mi się, że chcę zamknąć oczy. [Dark][Sad][Samhain]

• +1 3
  • Lubię to! 1

• 2 weeks later...

Tam tam tam, tam tam tam, tam tam tam...

Przynoszę wyniki kolokwium konkursu. Wieści są dobre - wszyscy zdali.

I miejsce zajmuje @Cerssie z wynikiem 17/20

II miejsce trafia do @Victoria Luna 12,5/20

III lokata trafia do @D.E.F.S 10/20

Oceny od Rarity:

https://docs.google.com/document/d/1nDCqqKHyDT_NW5iXk28mSzB_NhpEq3WmtTeTcD3vdkY/edit

Oceny ode mnie:

https://docs.google.com/document/d/1GhhBKIQHtAQ0mokanl1_NmQTbLGwUKhJ_LXFWsDIFq8/edit

Po odbiór nagród należy się zgłaszać do mnie na PW.

Edytowano przez Cahan
  • +1 1
  • Mistrzostwo 2

Cóż... Dziękuję Jury za ocenę. Nie ukrywam, że moje opowiadanie faktycznie jest częścią czegoś większego. Jest już fabuła na prequel i sequel, a sama scena z Pretorią jest celowa i właśnie taka miała być. Dlaczego? Furtka na Sequel. Każdego dnia uczę się czegoś nowego i pewnego dnia wrzucę fanfik dorównujący Gigantom forumowym. Three Weed zamiast Three Weeds? Cóż, bazowałem na "drzewnym zielu" niżli na "trzech ziołach" :)

@Victoria Luna @Cerssie gratuluję wam zajęcia wysokich miejsc. Należy się wam, gdyż wasze fiki ocenił bym jeszcze wyżej. Świetna robota :)

Koniec końcòw... W końcu udało mi się stanąć na podium  ;)

Dnia 11.02.2019 o 19:32, D.E.F.S napisał:

A więc "Trójziele" zamiast "Trzech Ziól"

Expand  

Trójziele to byłoby Triweed. A tak w zasadzie to Triherb, bo weed występuje w znaczeniu chwasta albo zioła w sensie narkotyku, rośliny lecznicze to raczej herbs. Obstaję więc przy wersji, że nazwałeś postać Trzy Chwast.

• +1 1

Przede wszystkim, chciałabym pogratulować pozostałym autorom, gdyż czytanie ich prac sprawiło mi wiele radości. Obie naprawdę bardzo mi się podobały.

Dziękuję za ciepłe słowa i przyznanie mi pierwszego miejsca. W najśmielszych snach nie przypuszczałam, że mogłabym to osiągnąć. Moją pracę konkursową opracowałam w głowie i zaczęłam pisać zaledwie kilka godzin przed końcem terminu, wcześniej analizując całą poprzednią część tego eventu, by jak najlepiej zrozumieć jego sens.

Zdaję sobie sprawę, że justowanie zamiast pojawić się w tym tekście, to pojechało sobie na wakacje (co jest bardzo niemiłe z jego strony, mogło mnie zabrać ze sobą).

Przyznaję bez bicia, wyleciało mi to kompletnie z głowy, taki roztrzepany ze mnie człowiek. Mam szczęście, że jest to coś, co mogę naprawić w przyszłości. 

Zmotywowałyście mnie, żeby próbować swoich sił w innych konkursach, które odbędą się w przyszłości, za co jestem niezmiernie wdzięczna. I poprawiłyście mi humor - zaczęłam się szczerzyć, jak jakiś szaleniec, siedząc w kawiarni i czytając post z wynikami.

• Lubię to! 5

• Utwórz nowe...