Jump to content

Odcinki na podstawie snów

Recommended Posts

Raz we śnie przyszedł mi do głowy pomysł na odcinek do 5 generacji My Little Pony. Główna bohaterka przez niewłaściwy czar sprawia, że starsza mane 6 znika. U lekarza dowiaduje się, że posłała je do wnętrza mózgu Derpy. Żeby je wydostać, trzeba zrealizować marzenia mane 6, jednak najtrudniej jest z Rarity ... To tylko jeden mój pomysł na odcinek na podstawie snu.

A na jakie odcinki pomysły dały wasze sny? Piszcie w komentarzach! Może je zrealizują kiedyś.

• Upvote 1

Napiszę coś od siebie, a co tam... kiedyś śniło mi się, że jestem w świecie EG i pomagałem wówczas Sunset dostać się z powrotem do Equestrii (czego ta bardzo z jakiegoś powodu pragnęła). Po przebudzeniu chciałem nawet napisać fanfik o tym traktujący, póki większość mi ze łba nie wyleciało, ale zrezygnowałem. A dziś już w sumie niemal nic z tamtego nie pamiętam, poza samym, że się tak wyrażę, szkieletem.  Innym razem śniło mi się, że jestem pegazem, no więc sobie latałem i... tyle. Nie miało to nic wspólnego z serialem i w ogóle z MLP. Nie byłem kucykiem, tylko wielkim koniuchem, nie mogłem mówić czy decydować dokąd zmierzam. Po prostu szybowałem po przestworzach jako wielki pegaz i już. Sam nie wiem jak się to ma do Twojego tematu, ale oto jest. ;) Więcej grzechów nie pamiętam (no dobra... raz i drugi śniła mi się jeszcze Starlight, ale o tym cicho sza...). Nadto uważam, że nie da się stworzyć "konkretnego" odcinka, komiksu czy fanfika wyłącznie na podstawie sennej fantazji. Pamięć o niej zbyt szybko przemija (o ile w ogóle coś się uda zapamiętać), a same sny są zanadto niewiarygodne. Ale próbować można.
Hm, w "Harrym Potterze" był taki klamot, co się nazywał "Myślodsiewnia". Była to taka jakby wielka misa czy czara, do której "wrzucało" się wspomnienia, które "zalegały" w głowie, o których chciałeś z różnych powodów pamiętać (a bałeś się jak mniemam, że zapomnisz), lub wprost przeciwnie. A gdyby tak stworzyć jakąś puchę, do której można by wrzucić swoje ostatnie sny....?
Znalazłem swój cel w życiu. Zawsze wiedziałem,  że jestem genialny... ;)

Miałem wiele takich snów, kilka opisałem na forum. Na chwilę obecną już nie wiele z tego pamiętam. Ostatnio miałem taki "odcinkowy" sen, ale był z innego uniwersum. Swoją drogą naładował mnie bardzo pozytywną energią. Raz też nawet śnił mi się Hitman na NESa, nawet fajne to było.

O swoich snach mogę pisać dużo, dają mi dużo dziwacznych pomysłów. Zapisuję je od wielu lat w specjalnym zeszycie, kiedy mi się przyśniło, co i w jakim miejscu. Dzięki temu poprawia się pamięć i zdolność zapamiętywania marzeń sennych. Obecnie pamiętam prawie wszystko co mi się przyśni i znajduję w snach powiązania do innych snów, które śniłam wiele lat temu. Postacie które stale goszczą w moich snach, pamiętają wydarzenia z poprzednich snów i to jest dziwne.

Jeśli chodzi o kuce, miałam z nimi tylko jeden sen, do tego występowały tam postacie z mojego uniwersum.

Cały pomysł na odcinek, a może coś dłuższego (myślę żeby napisać to w formie opowiadania) wyglądałby tak:

Jest sobie grupa psów i jeden kot, które wiodą zwyczajne psie życie na przedmieściach. Psów jest ich 6 i są rodzeństwem w różnym wieku (różne mioty). Jest też grupka psów bezdomnych, jeden z nich nieustannie kłóci się z jedną z psich sióstr, Wilgą. Pewnego dnia rodzinny spacer zakłócają dwie siostry, próżne suczki, które mają bzika na punkcie swojej urody. Kłócą się o tajemnicze lusterko, które znalazły. Do bitwy o przedmiot wkraczają pozostali, w tym kotka i bezdomny pies. Rodzi prawdziwa bitwa i ... pyk. Wszyscy lądują w tajemniczej dziwacznej krainie i do tego są kucykami. Każdy trafił w inne miejsce w Equestrii. Nawiązują tam nowe znajomości, stykają się z nowymi problemami i żadne z nich nie wie, że aby dostać się do domu muszą zrozumieć coś bardzo ważnego. 

Takie coś zrodziło mi się w głowie po jednym śnie. Jest to historia lekko ulepszona, ale głownie na podstawie snu i moich wrażeń podczas oglądania serialu :D

• 3 weeks later...

Coś tam udało mi się wyśnić o MLP. To była ta nowa generacja, zwana chyba 4,5. Akcja działa się w świecie ludzi, ale kuce przybywały portalami. Ludzi atakowały jakieś badziewne maskotki w stylu Smarty Pants, a kuce z nimi walczyły. Śniło mi się to właśnie tak jakbym to oglądał jako odcinek i uważałem to za straszny badziew.