bobule Napisano Wrzesień 19, 2012 Share Napisano Wrzesień 19, 2012 Zapraszam do zapoznania się z tematem dyskusyjnym działu "Oceń poprzedni utwór", a także ze wskazówkami znajdującymi się w powyższym temacie.~KeolaRegulamin działu -określa zasady zabawyNo to zaczynamy:http://www.youtube.com/watch?v=tivSdwKkNw8nie sądziłem, że jeszcze jakiś hip-hop/rap poza kalibrem 44 i l.u.c-em mnie ruszy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadudałe Napisano Wrzesień 19, 2012 Share Napisano Wrzesień 19, 2012 Hmm... Dam 8/10 (szczerze mówiąc nie umiem oceniać muzyki... Jak daję więcej, to znaczy, że mnie autentycznie kawałek trafił. Jak mniej, to musiał mi się wybitnie nie spodobać). Dobry tekst, ale nie porywa mnie "melodyjnie". Ja podrzucę coś takiego: Dostałem to na priva od Yarvina. Za pierwszym przesłuchaniem nic... Tekst typowy, muzyka ok. Ale kiedy przesłuchałem po raz drugi, to mi łeb urwało . Nie się od tego uwolnić xD. Już chyba z czwarty dzień. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrzodzio Napisano Wrzesień 19, 2012 Share Napisano Wrzesień 19, 2012 9/10 dla Vixena faktycznie wkręcająca. Co do Eldoki to według mnie cały album w którym znajduje się ten numer jest równie dobry (wg. mnie). Ja pocisnę czymś z najnowszego albumu Piha: Tekst nasączony sensem jak to Pih ma w zwyczaju. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 Na wstępie zaznaczę, zasadniczo nie lubię hip-hopu, a ponadto nie rozróżniam go od rapu... xP Ale skoro tu już jestem... kawałek się mi spodobał, ale cóż... głównie te nierapowane momenty ;] niemniej nie mam warstwie lirycznej nic do zarzucenia, no, podobnie zresztą, jak i podkładowi instrumentalnemu, rzeknę nawet, iż jest on genialny, smyczki, dęte i ta marszowa perkusja... 7.4/10 Cóż tu mogą wrzucić? Jak hip-hop to hip-hop ^^ tyle że bardziej w moim, ambientowym klimacie ;] http-~~-//www.youtube.com/watch?v=G4moA1LCDWQ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siara Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 Przypomina mi trochę psychorap Paktofoniki, ale z nowymi brzmieniami i dodatkami. Lubuje się w takich motywach. Ma przekaz. Dla mnie 8/10. No to teraz coś z moich klimatów PS. A jak będziecie grzeczni, to zapodam coś z mojego vocalu. Buhahahaah! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrzodzio Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 HORRORCORE nawet nie muszę przesłuchiwać bo znam na pamięć. Swoją drogą z tego co mi wiadomo to PFK robiło bardziej Hardcore, a Psychorap to bardziej działka Kalibra 44 czy 3XKlanu. Dla L.U.C'a również szacun ja po prostu tego kosmitę ubóstwiam. A ja dam coś od 52 Dębca: Cała prawda o polskim rządzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siara Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 52 Dębiec zawsze pozytywnie. Ale wolę Hansa w Luxtorpedzie, ładnie ciśnie Kawałek To my Polacy jest chyba najbardziej rozpoznawalnym ich utworem. Pamiętam czasy gdy Ascetoholix z "Suczkami" i 52D byli na topie. Dziś są, ale scena HH rozrosła się tak bardzo, że ciężko ich zauważyć, chyba że ktoś jest ich fanatycznym fanem. Takie moje wolne przemyślenia po kracie bro. A teraz czas na: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrzodzio Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 Za Ramonę 9/10. Z tego co zauważyłem to 52D chyba zawiesiło działalność, bo Deep i Hans ostatnią płytkę wydali w 2009 roku, która według mnie była świetna i niedługa bo tylko 12 tracków, a oto przykład: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goatse Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 no muszę przyznać, że się zaskoczyłem.. 9/10 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadudałe Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 Huh. Skądś to znam 8/10 Pezecik leci. Imho bardzo fajny utworek: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siara Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 Pezet dla mnie zbyt lajtowy. Dobry do posłuchania. A ode mnie Kubiszew. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrzodzio Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 9/10 dla Kubiszewa i Mrokasa. A teraz mój ukochany Kaliber 44, a mianowicie mój ulubiony track z ich pierwszej płyty: http://www.youtube.com/watch?v=d7FdjqUsAnI Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siara Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 Cóż mógłbym napisać o Kalibrze? Po prostu ocenię i innej tutaj oceny dać się nie da 10/10. A ja zapodam skromnie utwór http://www.youtube.com/watch?v=VdIWBUMZpkI&feature=BFa&list=PL17FDAFD3C8347024 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 Cóż mógłbym napisać o Kalibrze? Po prostu ocenię i innej tutaj oceny dać się nie da 10/10. A ja zapodam skromnie utwór http-~~-//www.youtube.com/watch?v=VdIWBUMZpkI&feature=BFa&list=PL17FDAFD3C8347024 Kawałek moim zdaniem... dziwny. Ni to żarty ni to normalny. To już nie ten NAS co kiedyś ;c 5,5/10 Teraz moim zdaniem jeden z 3 najlepszych raperów, którzy w tym roku wypłyneli - tzw. koty. Kawałek z nawiązaniem do Edyty Bartosiewicz, ta to umie zapodać tekst. Zwróćcie uwagę, że prawie wszędzie rymy są odbiciem poprzedniej zwrotki - kończy pierwszą na Miast, Gdańsk, zaczyna drugą na Gdańsk, Miast, i tak dalej. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=9EE7no9Gkj0 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siara Napisano Wrzesień 20, 2012 Share Napisano Wrzesień 20, 2012 No Hucz jak na debiutanta ładnie płynie. A teraz zapodam mojego lajtowego faworyta. Ze skrajności w skrajność, ale taki już jestem, nie ma co się kleić do jednego stylu jak mucha do lepu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Wrzesień 21, 2012 Share Napisano Wrzesień 21, 2012 Trochę mi ten wokal pod reggae podchodzi, jeszcze ten chórek, a i ogólnie tekst pozytywny, no, niech będzie... 7.4/10 Hmm... dziwne, widzę tu hip-hop tylko polski... cóż, najwyższy czas to zmienić, Cartel de Santa prosto z Meksyku ^^ http-~~-//www.youtube.com/watch?v=vfu3bECcG1s Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrzodzio Napisano Wrzesień 21, 2012 Share Napisano Wrzesień 21, 2012 Szczerze nigdy nie słuchałem Meksykańskiego Hip-hopu, jednak fajnie brzmi to po portugalsku (czy tam hiszpańsku). Dam 8/10. Ja jednak wolę Hip-hop w naszym rodzimym języku. To teraz może coś z pierwszej solówki Rahima: Co tu dużo mówić po prostu stary dobry Don Rahuene z PFK. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goatse Napisano Wrzesień 21, 2012 Share Napisano Wrzesień 21, 2012 w przeciwieństwie do focusa rah robi wciąż coś czego mam ochotę słuchać 8/10 a skoro już jesteśmy przy rahimie, dodajmy luca https://www.youtube.com/watch?v=7fzE6sSUDhE&feature=related Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrzodzio Napisano Wrzesień 21, 2012 Share Napisano Wrzesień 21, 2012 Oczywiste, że 10/10, chciałem sobie kupić tę płytkę ale na Allegro była za 120zł. Ja zaproponuję kawałek Ostrego z dodatku do płyty "Tylko dla dorosłych". Ten numer nie posiada tytułu więc jest to po prostu Track 12: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarik181 Napisano Wrzesień 21, 2012 Share Napisano Wrzesień 21, 2012 O.S.T.R. dobrze znam go, a kawałek niezły 9/10. Teraz kawałek od Afronta (chyba nikt go nie zna). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 Hmm... jakoś mnie nie do końca to przekonuje, ale rapuje całkiem nieźle... 6.0/10 Skoro był hip-hop meksykański, to może teraz coś amerykańskiego ^^ http-~~-//www.youtube.com/watch?v=YVkUvmDQ3HY Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gost Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 Eminem. Zacny raper. Utwór 9/10. (akurat ten nie przypada mi do gustu tak bardzo jak inne) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadudałe Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 O mamusiu... Świetne! 9/10 (bo nie spadłem jednak z krzesła i nie zacząłem biegać po pokoju ) Ja sam nie znam dużo kawałków. Szukam skubańców tylko od czasu do czasu. Cieszę się więc niezmiernie na taki temat jak ten, bo dzięki niemu coraz to nowsze lecą do ulubionych Nie do końca wiem jak to podciągnąć. Jest... Inne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siara Napisano Wrzesień 22, 2012 Share Napisano Wrzesień 22, 2012 Prawie jak poezja śpiewana To nie dla mnie 6,5/10 A teraz przed wami jedna z piosenek mojego dzieciństwa (pewnie dlatego dziś jestem taki dziwny...) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadudałe Napisano Wrzesień 24, 2012 Share Napisano Wrzesień 24, 2012 Nie słuchałem takiej muzyki w dzieciństwie, czego teraz żałuję xD. Dam jednak zarówno jedynie 6/10, jak i bilet do mojej listy ulubionych na YT. Serio nie jest to kawałek wysokich lotów, ale coś takiego w obie ma, że lulz xD. Skoro już jesteśmy w kawałkach tego typu lotów: http-~~-//youtu.be/hyAEBBRq8yc jaki bicior Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się