Paladyn Zanderson Napisano Październik 23, 2012 Share Napisano Październik 23, 2012 strzelam chodzi o gen. Piotra Krasnowa ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 23, 2012 Autor Share Napisano Październik 23, 2012 Nope. Zanim on się w ogóle urodził, postać, o której mowa, już nie żyła od kilkudziesięciu lat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 23, 2012 Share Napisano Październik 23, 2012 Carl von Clausewitz autor wiekopomnego dzieła "O Wojnie" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 23, 2012 Autor Share Napisano Październik 23, 2012 W rzeczy samej. Rzymski polityk, dyktator, wyróżnił się zwłaszcza tym, że po zaledwie 3 latach rządów dobrowolnie zrezygnował ze stanowiska i usunął się z życia politycznego. O kim mowa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 24, 2012 Share Napisano Październik 24, 2012 Pasowałoby dwóch kandydatów, ale stawiam na Sullę (Lucjusz Korneliusz Sulla) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 24, 2012 Autor Share Napisano Październik 24, 2012 I słusznie, bo o niego chodziło. To chyba będzie trudniejsze. Kto to jest? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 24, 2012 Share Napisano Październik 24, 2012 Marszałek Polny Harold Alexander pierwszy Hrabia Tunisu. (o ile można Earl przetłumaczyć jako hrabia). Ale to było dobre, nagłowić się musiałem jak dziada zidentyfikować Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 24, 2012 Autor Share Napisano Październik 24, 2012 Ale się udało. Kogo by tu teraz... O, ten chyba będzie jeszcze trudniejszy. Kto to jest? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 24, 2012 Share Napisano Październik 24, 2012 Piotr Doroszenko hetman Ukrainy Prawobrzeżnej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 24, 2012 Autor Share Napisano Październik 24, 2012 Ciężko było? Kolejne pytania jutro, nie chce mi się wymyślać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 24, 2012 Share Napisano Październik 24, 2012 To było wyzwanie przyznaję. Ale miałem rozrywkę przynajmniej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 25, 2012 Autor Share Napisano Październik 25, 2012 Przydomek tego rzymskiego cesarza pochodził od nazwy galijskiego płaszcza z kapturem, jaki lubił nosić. Podaj ów przydomek i pełne imię cesarza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Październik 25, 2012 Share Napisano Październik 25, 2012 Lucius Septimius Bassianus "Caracalla" lub "Karacalla" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 25, 2012 Autor Share Napisano Październik 25, 2012 Chyba zbyt łatwe. Azjatycka dynastia, zdobyła władzę dzięki zachodniemu mocarstwu, obalona po kilkudziesięciu latach rządów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Październik 25, 2012 Share Napisano Październik 25, 2012 Może maharadżowie Kaszmiru? Stawiałbym na jakąś Indyjską, ale tak to pojęcia nie mam... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 25, 2012 Autor Share Napisano Październik 25, 2012 Nope. Nie indyjska. Bliżej nas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 25, 2012 Share Napisano Październik 25, 2012 Dynastia Pahlawi[ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 25, 2012 Autor Share Napisano Październik 25, 2012 O, Dolar... Odpowiedź oczywiście poprawna. Pahlawi z Iranu, dla niewtajemniczonych. Kim był ten pan? Znany "władca", żeby nie było, że daję jakiegoś randoma. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 26, 2012 Autor Share Napisano Październik 26, 2012 Ok. Podpowiedź: wczesne średniowiecze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 26, 2012 Share Napisano Październik 26, 2012 Przyznam szczerze, że mnie zagiąłeś. A najgorsze jest to, że mordę znam, obraz kiedyś na pewno widziałem i za Chiny średnio Ludowe nie jestem w stanie sobie przypomnieć, ani znaleźć o kogo chodzi.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 26, 2012 Autor Share Napisano Październik 26, 2012 Oh, dalej, we wczesnym średniowieczu było bardzo mało ważnych postaci, a on jest jedną z najważniejszych... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralich Napisano Październik 27, 2012 Share Napisano Październik 27, 2012 Karol Młot, władca Franków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 27, 2012 Autor Share Napisano Październik 27, 2012 W końcu. To teraz inaczej. Jakie wydarzenie przedstawia poniższe zdjęcie? Podaj nazwisko przynajmniej jednej osoby na nim. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciasteczko Napisano Październik 27, 2012 Share Napisano Październik 27, 2012 Ja wiem! Ja! Czyżby pakt Ribbentrop-Mołotow? Nie wiem, który z nich to, ale Mołotow jest tam na pewno(stawiam na tego po prawej!). :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 28, 2012 Autor Share Napisano Październik 28, 2012 Tak jest. A teraz możecie podać tytuł obrazu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts