Maklak2 Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 (edytowany) Przyszło ponad 20 osób, w tym dziewczyny, Plothorse i trochę takich którzy rzadko bywają. Nawet Baleron z Olafem przyszli na chwilę. Generalnie podzieliliśmy się na grupki i poza rozmową nie robiliśmy nic ciekawego. Kilka osób przyniosło komputery. Kupiliśmy sporo jedzenia i piętro mieliśmy prawie wyłącznie dla siebie. Z KFC wyszliśmy przed 18 i część poszła na spacer, część na łyżwy a ja do domu, bo żyję teraz w jakiejś dziwnej strefie czasowej gdzie wcześnie chodzę spać, za to budzę się w środku nocy. Edytowano Styczeń 19, 2014 przez Maklak2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 (edytowany) W takim razie jeśli będą chętni to wraz z Rose Tone zapraszamy zmarźluchów i podchorowanych w sobotę na 14tą do kfc przy dh smyku. RT może wziąć laptopa, więc będziemy mogli obejrzeć stream + ja mogę wziąć scrabble (mam wersję travel, mniejszą niż zwykła). A jeśli nie będzie chętnych, to raczej się mnie nie spodziewajcie. Relatywnie zbyt cienka kurtka i pękające, pokrywające się strupkami na mrozie dłonie - podziękuję za ogniskowanie. Edytowano Styczeń 19, 2014 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 Ja BYĆ MOŻE pojawię się na ognisku. A jeżeli chodzi o zmarzluchów polecam kalesony + sweter, bluza i kurtka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linds Napisano Styczeń 20, 2014 Share Napisano Styczeń 20, 2014 >Wielki mróz >Robimy ognisko Genius. Mi powoli komplikuje się ten weekend coraz bardziej. W razie jednak uda mi się pojawić, to na opcji Aświełowej, w KFC. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donard Napisano Styczeń 21, 2014 Share Napisano Styczeń 21, 2014 Z paru powodow ognisko odwoluje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpegius Napisano Styczeń 21, 2014 Share Napisano Styczeń 21, 2014 [...] część na łyżwy [...] Smutłem. Bo musiałem użerać się z rodziną. Przyznać się kto był i dlaczego ja nic o tym nie wiedziałem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spearheart Napisano Styczeń 21, 2014 Share Napisano Styczeń 21, 2014 Nie ma powodów do zmartwień, Arpegiusie. Doszliśmy do Torwaru, gdzie mieliśmy jeździć, 7min przed jego zamknięciem. Moim zdaniem przydałby się jakiś lepiej zorganizowany wypad na łyżwy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpegius Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 Nie ma powodów do zmartwień, Arpegiusie. Doszliśmy do Torwaru, gdzie mieliśmy jeździć, 7min przed jego zamknięciem. Moim zdaniem przydałby się jakiś lepiej zorganizowany wypad na łyżwy. Spontaniczna decyzja? O dziwo u nas takie akcje wychodzą lepiej niż organizacja. No ale spróbujmy, więc ilu mamy chętnych na następną sobotę, a ilu w ogóle? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 Olga zna przyzwoite lodowisko, wieczorem sprawdzimy godziny otwarcia i cennik (mówiła, że tanio) i wrzucimy info tutaj (razem z propozycją meetową, że tak to ujmę) c; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterFan Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 W życiu na łyżwach nie jeździłem, więc jeżeli się pojawie to jakieś kfc czy inne miejsce gdzie można na kopytkach ustać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 Tzn. te łyżwy to w następnym tygodniu, bo w tym ma być bardzo zimno. I pewnie nie będziemy cały dzień, potem gdzieś usiądziemy - damy jeszcze znać c; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravin Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 A może łyżwy na Basenie Narodowym. Dawno nie jeździłem (tak naprawdę to nigdy dobrze nie jeździłem ), ale w sumie czemu nie... Szkoda tylko, że sesja się zbliża i trochę czasu brakuje... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maklak2 Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 Wiem o 4 lodowiskach w Warszawie: Torwar: Możemy dojść na piechotę. http://www.torwar.pl/ Sobota 11-12:30, 18:30-20, Niedziela tak samo i Czwartek 20-21:30. Na tych w sobotę i niedzielę o 11 odgradzają 1/3 lodowiska dla dzieci, więc lepiej iść na to wieczorem. Trzeba być z pół godziny wcześniej żeby na czas kupić bilety. Bilet normalny kosztuje 12 PLN, ulgowy 8 PLN a wypożyczenie łyżew 7 PLN. Tor Stegny: Dojazd autobusami spod metra Politechnika. http://wosir.waw.pl/stegny/ Ma kiepsko zrobioną stronę www i trudno czegokolwiek się z niej dowiedzieć. To jest tor a nie lodowisko, czyli jeździ się po wydłużonym obwarzanku. Z ciekawostek od 9 do 14 jest tam giełda zimowego sprzętu sportowego. Wypożyczenie łyżew to 5 PLN + 2.5 PLN za każdą następną godzinę. Do tego Szatnia 1 PLN. Nie wiem czy coś się płaci za wstęp. Nie znalazłem na ich stronie informacji kiedy są dostępni. Miałem kiedyś problem z łyżwami na Stegnach i ogólnie nie polecam tego miejsca. Lodowisko pod PKiN: Dojście na piechotę, północna strona PKiN. Od poniedziałku do czwartku jest od 8 do 21, a od piątku do niedzieli od 8 do 21. Wstęp jest bezpłatny, a obok jest wypożyczalnia łyżew i z tego co pamiętam nie narzekałem na ceny, więc chyba wyszłoby najtaniej. To lodowisko jest najmniejsze, ale najbardziej dostępne. Aha i nie ma szatni. Stadion Narodowy: http://www.stadionnarodowy.org.pl/nasze-miejsce/zimowy-narodowy Bilety normalne kosztują 10 PLN a ulgowe 6. Wypożyczenie łyżew to 10 PLN. Od poniedziałku do piątku jest czynne od 15:30 do 23:30, a w sobotę i niedzielę od 8 do północy. Nie byłem tam, więc nie wiem jak jest. Lodowisko wygląda na większe niż na Torwarze. Możliwe że bilety trzeba kupować online z tygodniowym wyprzedzeniem i wszystkie są wyprzedane, ale nie jestem pewien. Podsumowując, według mnie najlepsze opcje na łyżwy to PKiN lub Torwar. Przy czym PKiN to mniejsza atrakcja, ale taniej wyjdzie. Aha, idąc na łyżwy najlepiej mieć ze sobą dowód tożsamości do wypożyczalni oraz reklamówkę na buty. Moja koleżanka zabiera jeszcze ze sobą dwie cienkie reklamówki które zakłada na skarpetki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NightfallHeart Napisano Styczeń 23, 2014 Share Napisano Styczeń 23, 2014 1) spóźniliśmy się przez Twitchego 2)Za zimno? Torwar jest lodowiskiem w pomieszczeniu zamkniętym 3)Nie ma punktu trzeciego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Styczeń 23, 2014 Share Napisano Styczeń 23, 2014 (edytowany) 1) spóźniliśmy się przez Twitchego 2)Za zimno? Torwar jest lodowiskiem w pomieszczeniu zamkniętym 3)Nie ma punktu trzeciego I tak nie przychodzisz na meety Wiem o 4 lodowiskach w Warszawie: Torwar: Możemy dojść na piechotę. http://www.torwar.pl/ Sobota 11-12:30, 18:30-20, Niedziela tak samo i Czwartek 20-21:30. Na tych w sobotę i niedzielę o 11 odgradzają 1/3 lodowiska dla dzieci, więc lepiej iść na to wieczorem. Trzeba być z pół godziny wcześniej żeby na czas kupić bilety. Bilet normalny kosztuje 12 PLN, ulgowy 8 PLN a wypożyczenie łyżew 7 PLN. Tor Stegny: Dojazd autobusami spod metra Politechnika. http://wosir.waw.pl/stegny/ Ma kiepsko zrobioną stronę www i trudno czegokolwiek się z niej dowiedzieć. To jest tor a nie lodowisko, czyli jeździ się po wydłużonym obwarzanku. Z ciekawostek od 9 do 14 jest tam giełda zimowego sprzętu sportowego. Wypożyczenie łyżew to 5 PLN + 2.5 PLN za każdą następną godzinę. Do tego Szatnia 1 PLN. Nie wiem czy coś się płaci za wstęp. Nie znalazłem na ich stronie informacji kiedy są dostępni. Miałem kiedyś problem z łyżwami na Stegnach i ogólnie nie polecam tego miejsca. Lodowisko pod PKiN: Dojście na piechotę, północna strona PKiN. Od poniedziałku do czwartku jest od 8 do 21, a od piątku do niedzieli od 8 do 21. Wstęp jest bezpłatny, a obok jest wypożyczalnia łyżew i z tego co pamiętam nie narzekałem na ceny, więc chyba wyszłoby najtaniej. To lodowisko jest najmniejsze, ale najbardziej dostępne. Aha i nie ma szatni. Stadion Narodowy: http://www.stadionnarodowy.org.pl/nasze-miejsce/zimowy-narodowy Bilety normalne kosztują 10 PLN a ulgowe 6. Wypożyczenie łyżew to 10 PLN. Od poniedziałku do piątku jest czynne od 15:30 do 23:30, a w sobotę i niedzielę od 8 do północy. Nie byłem tam, więc nie wiem jak jest. Lodowisko wygląda na większe niż na Torwarze. Możliwe że bilety trzeba kupować online z tygodniowym wyprzedzeniem i wszystkie są wyprzedane, ale nie jestem pewien. Podsumowując, według mnie najlepsze opcje na łyżwy to PKiN lub Torwar. Przy czym PKiN to mniejsza atrakcja, ale taniej wyjdzie. Aha, idąc na łyżwy najlepiej mieć ze sobą dowód tożsamości do wypożyczalni oraz reklamówkę na buty. Moja koleżanka zabiera jeszcze ze sobą dwie cienkie reklamówki które zakłada na skarpetki. Z tym Torwarem i godzinami trochę licho. Myślę, że lepiej byłoby najpierw pójść na lodowisko (czyli około 14/14:30) a potem gdzieś, na zasadzie "jak już będziemy mieli dość", + generalnie więcej osób jest wcześniej niż później (większość spóźnia się do 1,5 godziny i większość powinna być w domu na określoną godzinę), a myślę że fajnie by było pójść tam dużą ekipą i żeby nikt nie musiał wcześniej schodzić z lodowiska, bo musi już iść do domu.(Jakieś wybitnie nieskładne mi to zdanie wyszło...) Co do Stegn/Stegnów (niepotrzebne skreślić): Olga na nim była jakiś tydzień temu i nie narzeka, wręcz chwali - ale to niech ona się wypowie c; (*poke*) No a Stadion brzmi dość drogo jak na fandomowe kieszenie... Według mnie z tych czterech, biorąc pod uwagę kwestie pieniężne, godzinne i opiniowe PKiN brzmi najlepiej. A co do daty to myślę, że lepiej, żeby w przyszłym tygodniu, nie w tym, żeby to jeszcze ogarnąć i na 100% wszystko posprawdzać + żeby może w miarę dużo osób było, bo to jednak jakaś "ciekawsza atrakcja" ^^ Ale ten, no, może niech się więcej osób wypowie, ot c; Edytowano Styczeń 23, 2014 przez Spring Apricot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maklak2 Napisano Styczeń 23, 2014 Share Napisano Styczeń 23, 2014 Znalazem kolejne lodowisko, tym razem na Ursynowie. Nazywa sie figlowisko i kosztuje 8 lub 10 PLN za godzine i to bez watu. http://www.figlowisko.pl/index.php?show=oferta&part=cennik PKiN to chyba najlepsza opcja. Jest blisko, mozemy pojsc tam wszyscy wlacznie z tymi co nie jezdza i nie trzeba wcisnac sie w poltorej godziny. Warto byloby tam wczesniej wyslac zwiadowcow, ale z tym zawsze jakos jest problem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khornel Napisano Styczeń 23, 2014 Share Napisano Styczeń 23, 2014 Ja byłem w zeszłym roku na tym lodowisku przy PKiN i było nie najgorsze i chyba najtańsze. Znam jeszcze jedno lodowisko i mogę sprawdzić ceny, ale chyba drożej niż przy PKiN Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maklak2 Napisano Styczeń 24, 2014 Share Napisano Styczeń 24, 2014 Skoro nie ma tego ogniska to co ze spotkaniem w sobotę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 24, 2014 Share Napisano Styczeń 24, 2014 O 14 w KFC przy Smyku. Stronę temu było ogłaszane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpegius Napisano Styczeń 24, 2014 Share Napisano Styczeń 24, 2014 (edytowany) Nie będzie mnie w KFC, idę pochodzić sobie na mrozie nad Wisłę w okolicach kanału żerańskiego, wspomagając się wysoko energetycznym termosem Ktoś chętny? Spotkanie mniej więcej o 11:00. Wyjątkowo niska temperatura ma być rano, nawet do -17°C Edytowano Styczeń 24, 2014 przez Arpegius Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterFan Napisano Styczeń 24, 2014 Share Napisano Styczeń 24, 2014 Nie będzie mnie w KFC, idę pochodzić sobie na mrozie nad Wisłę w okolicach kanału żerańskiego, wspomagając się wysoko energetycznym termosem Ktoś chętny? Spotkanie mniej więcej o 11:00. Wyjątkowo niska temperatura ma być rano, nawet do -17°C -17? Dla mnie dzisiejsze -15 to śmierć :o Ja raczej się w tą sobotę nie pojawię, muszę coś zrobić ale jeżeli się wyrobię to z miłą chęcią Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maklak2 Napisano Styczeń 25, 2014 Share Napisano Styczeń 25, 2014 Spotkanie w KFC przy zamkniętym już Smyku było udane, ale nie rozumiem czemu chodzimy tam, a nie na plac MDM. Przyszło tak za 30 osób, ale część wyszła wcześniej małymi grupkami. Do końca imprezy o 20 dotrwało może z 20 osób, podzielonych na 3 grupki. Nie wiem co robili inni, ja najpierw wyciąłem wydrukowaną na czarno-białym papierze grę "parapsprite panic" http://www.equestriagaming.com/2013/02/parasprite-panic.html a później zagrałem w nią z kilkoma osobami i została dobrze przyjęta mimo kilku niedoróbek. Między innymi żetony trochę fruwały kiedy Arpegius oddychał. Jeśli chodzi o lodowiska, to tego pod PKiN nie ma i w tym roku już nie będzie, za to jest jakieś na rynku starego miasta. No i Klaudia znalazła coś na Pradze, w okolicach Mostu Gdańskiego, może ktoś tu wklei linka. Cessator znalazł, że na Figlowisku na Ursynowie płaci się za pierwszą godzinę, a dwie kolejne są gratis. Na stadionie narodowym trzeba kupić bilety z wyprzedzeniem. Wychodzi na to, że gdzie by nie pójść, trzeba zapłacić 15-20 PLN z wypożyczeniem łyżew. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cessator Napisano Styczeń 25, 2014 Share Napisano Styczeń 25, 2014 No niestety ale wychodzą tylko 2 godziny. Okazało się że za pierwszą się płaci a druga jest gratis. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linds Napisano Styczeń 26, 2014 Share Napisano Styczeń 26, 2014 (edytowany) Mnie tam nie przeszkadza to, że meet raz jest w KFC przy Pl. Konstytucji, a raz przy Smyku - nie siedzi się w kółko w jednym miejscu, sposób dotarcia do obydwóch jest łatwe, no i skoro nie jest w kółko te same miejsce to i obsługa tak łatwo nas nie zapamięta, co Paradox udowodnił, że jest plusem. Meet bardzo udany.W kilku momentach było dość gimbazowo, ale i tak lepiej niż zazwyczaj. Ino jedna uwaga - w miarę możliwości nie stójcie na środku przejść, bo tym samym utrudniacie pracownikom pracę, a i inni klienci mają problem, by spokojnie zjeść. Warto pamiętać, że nie jesteśmy jedynymi bywalcami w tychże KFC. Edit: na meecie robiliśmy zdjęcie grupowe i mieliśmy dwoje gości. Oboje chwalą nasz fandom, więc gratulacje moi drodzy Edytowano Styczeń 26, 2014 przez Linds Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maklak2 Napisano Styczeń 28, 2014 Share Napisano Styczeń 28, 2014 Ma ktoś może kolorową drukarkę żeby wydrukować 6 stron? http://paraspritecharmer.deviantart.com/art/PP-Board-6-Panel-Vector-353914957 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się