Wizio Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 . Po zakupie swojej różdżki i zamieszkaniu w samotnej chatce na skraju Everfree zaczęłaś ćwiczyć magię jak jeszcze nigdy. Możesz tak udowodnić, iż nie tylko jednorożce znają się na tym fachu. *** . Budzisz się rano w swoim domku. Nie jest on duży ani mały. Ma kuchnię, łazienkę, 2 sypialnie oraz salon. Nastał już ranek i ptaszki śpiewają na zewnątrz. Masz zamiar poćwiczyć jak zawszę, lecz musisz się ogarnąć i coś zjeść. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 Chwyciłam różdżkę z szafki nocnej i przywołałam nią jabłko. Do tej pory zastanawiam się po co mi dwie sypialnie, skoro mieszkam sama. W łazience wzięłam szybki prysznic i wyszczotkowałam grzywę. Czas się zabrać za jakąś robotę... Poleciałam do miasta, po drodze wyczarowując kilka błyskawic w ramach ćwiczeń. Sklepy z eliksirami, zwierzaki z najdalszych krain... wszystko było zajęte. Już miałam iść, kiedy zobaczyłam ogłoszenie wiszące na ścianie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 7, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2012 Chcesz nauczyć się czarować?? Przybądź jutro o godzinie 15.30 do Szkoły magicznej w Canterlot. Na około plakatu stoi wiele młodych jednorożców z rozmarzonymi minami. Jeśli chcesz się przyłączyć to będziesz musiała stawić im czoło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 Szybko wyczarowuję błyskawice i każę jej zedrzeć plakat, co też zrobiła. Jednorożce popatrzyły na mnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 7, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2012 Jedne były przestraszone, a drugie wściekłe. Jeden z nich zaczyna wykrzykiwać jakieś niezrozumiałe słowa, lecz inni powoli się odsuwają, aby zaraz uciekać na pełnych obrotach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 - No co? - uniosłam różdżkę. Błyskawica została przez nią wchłonięta, a ogłoszenie zawisło kilka centymetrów nad nią. Błyskawica otoczyła je i przypaliła rąbki. Papier opadł na ziemię. - Gapicie się na mnie, jakbym nie miała szans na przejście egzaminu wstępnego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 7, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2012 Kucyki zaczęły uciekać. Prawdo podobnie nigdy nie widziały czarującego pegaza. Przechodnie też dziwnie patrzyli na ciebie i mieli strach w oczach. Nim się odwróciłaś na ulicy było już pusto. Nie było nikogo oprócz ciebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 "Eh, kolejni..." Wzbiłam się w powietrze i zanurkowałam z powrotem. Prawie uderzyłam w ziemię, ale w ostatniej chwili rozłożyłam skrzydła, zmieniając się w błyskawicę, która poszybowała przez miasto. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 7, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2012 Lecąc błyskawicznym tempem przez miasto nie zwracasz uwagi na nic. Nagle obok ciebie coś przelatuje przecinając przy tym powietrze. Mało brakowało i by trafiło w ciebie. Zawraca i kieruje się w twoją stronę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 Zaskoczona wracam do formy kuca i ląduję uderzając o ziemię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 7, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2012 Coś ląduje na przeciwko ciebie. Okazuje się być to pegaz. Jest umaszczenia czerwonego z żółtą grzywą i krótkim ogonem. Jego oczy są koloru pomarańczowego. - Cześć. Nic ci się nie stało?? Prawię w ciebie wleciałem i zobaczyłem, że lecisz w dół. Myślałem, że spadasz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 - Nie, nie raz tak było podczas ćwiczeń... - wstaję i różdżką wyczarowuję mały piorun, który z prędkością światła zebrał ze mnie kurz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 7, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2012 - Pierwszy raz widzę pegaza, który czaruje. - Powiedział to podekscytowany. Mieszkasz w okolicy?? Pierwszy raz cię tu widzę. A znam prawię każdego kuca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 - Eee... kupiłam różdżkę w Canterlocie, moim talentem są błyskawice i od niedawna mieszkam na skraju lasu. - powiedziała powoli wzbijając się w powietrze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 7, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2012 - No cóż miło było cię poznać!! - krzyknął odlatując w przeciwną stronę. Była już noc. Jak ten czas szybko leci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 Ech... Trzeba ruszać. Zmęczenia nie czułam, więc zmieniając się w błyskawicę poleciałam do lasu Everfree. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 7, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2012 W lesie było jak zawsze, mrocznie i cicho. Wleciałaś w sam jego środek. Było to znakomite miejsce na ćwiczenie czarów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 Ostatnio ćwiczyłam zaklęcia ognia, więc nadszedł czas na lód. Skupiłam się i zaczęłam robić to samo, co w książce z zaklęciami. Po godzinie udało mi się zniszczyć gałąź drzewa za pomocą lodowej kuli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 8, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 8, 2012 Ćwiczyłaś tak jeszcze dobrą godzinę. Robiło się coraz później, aby las pogrążył się w ciemnościach. Widziałaś świecenie swojej różdżki. Pomiędzy drzewami usłyszałaś jakiś szelest i głośne oddychanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 8, 2012 Share Napisano Grudzień 8, 2012 - Kto tam!? - krzyknęłam w stronę krzaków i wytworzyłam małą świetlistą błyskawicę, która okrążyła różdżkę, robiąc z niej lampkę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 8, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 8, 2012 Nikt ci nie odpowiedział. Jednak słyszysz, iż dźwięki są coraz głośniejsze i wydają się bliżej. Lampa oświetla tylko twoją okolice ale przez nadmiar drzew nic więcej nie zobaczysz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 8, 2012 Share Napisano Grudzień 8, 2012 Kolejne błyskawice wyskoczyły z różdżki i zaczęły krążyć dookoła mnie. Oświetliły tym samym większą część polany, ale nie krzaki. Zaczęłam już nawet myśleć o Bloody Hooves. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 8, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 8, 2012 Dźwięki się nasilały i sprawiały, że kucyk może wpaść w szał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Grudzień 8, 2012 Share Napisano Grudzień 8, 2012 - Dobra, sam tego chciałeś!!! - nie czekając na odpowiedź, skumulowałam dużo energii w różdżce, przez co na moment połączyłam się z nią i wystrzeliłam potężną błyskawicę w stronę źródła dźwięku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 8, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 8, 2012 Dźwięk ustał i zamiast niego dało się usłyszeć krzyk bólu. Nagle ucichło i jedyny dźwięk jaki dało się usłyszeć to twoje dyszenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts