wiej007 Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 -W takim razie jestem gotowy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 10, 2013 Autor Share Napisano Marzec 10, 2013 - To za mną - rzuciła Burmistrz idąc w stronę wyjścia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Poszłem za panią Burmistrz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 10, 2013 Autor Share Napisano Marzec 10, 2013 Po chwili wyszliście już z Ratusza i obraliście drogę do lasu. *** Nie było to jakoś specjalnie daleko, gdyż całe miasteczko było położone tuż obok. Weszliście do niego jak gdyby nigdy nic i szliście w głąb. Pani burmistrz rozglądała się uważnie. - Dobrze. Pierwszą rzeczą jaką potrzebuje to piekielna pokrzywa, która rośnie gdzieś w tych okolicach. Rośnie właściwie wszędzie, gdzie jest odrobina światła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 -Rozumiem, po czym ją poznać?- powiedziałem rozglądając się po okolicy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 10, 2013 Autor Share Napisano Marzec 10, 2013 - Ma czerwone pasemka i ząbkowane liście. Nie jest wysoka, więc szukaj przy ziemi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Zacząłem szukać rośliny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 10, 2013 Autor Share Napisano Marzec 10, 2013 Po niedługich poszukiwaniach natrafiłeś na tą roślinę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 -Znalazłem jej trochę- zrywając ją wolałem nie dotykać liści. Pokrzywa to pokrzywa, czyli piecze Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 10, 2013 Autor Share Napisano Marzec 10, 2013 Udało ci się ostrożnie zebrać pokrzywę, bez zbędnych skaleczeń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Podeszłem do Smoothy by dać jej rośline Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 11, 2013 Autor Share Napisano Marzec 11, 2013 Ta ostrożnie chwyciła ją po czym włożyła specjalnego pojemnika. - Dobra robota - powiedziała z uśmiechem. - Teraz potrzebujemy kilka zielonych jagód. Raczej nie muszę ci tłumaczyć jak wyglądają? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 -Nie raczej nie będzie trzeba- powiedziałem ze śmiechem i zacząłem ich szukać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 11, 2013 Autor Share Napisano Marzec 11, 2013 Po dłuższym czasie i błądzeniu po okolicach natrafiłeś na krzaczek tych właśnie jagód. Był on nisko położony, więc trudno było go dostrzec. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Nie pozostało mi nic innego niż zebrać jagody Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 11, 2013 Autor Share Napisano Marzec 11, 2013 Gdy chwyciłeś jedną z rzekomych jagód poczułeś dziwne uczucie w kopycie, które przypominało... łaskotanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 12, 2013 Share Napisano Marzec 12, 2013 Zabrałem kopyto i zacząłem się mu przyglądać, sądziłem że to jakiś robal Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 12, 2013 Autor Share Napisano Marzec 12, 2013 Sprawdziłeś kopyto i miałeś rację. Okazała się to zwyczajna gąsienica, która leniwie zaczęła pełzać po twojej nodze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 12, 2013 Share Napisano Marzec 12, 2013 Wziołem gąsienice i położyłem ją na trawę by mogła pełzać sobie dalej. Wróciłem do zbierania jagód Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 12, 2013 Autor Share Napisano Marzec 12, 2013 Poszło ci to bez problemu i już po chwili miałeś kopyta pełne wspaniale wyglądających oraz delikatnych zielonych jagód Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 -Zebrałem ich trochę- powiedziałem szukając pani Burmistrz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 13, 2013 Autor Share Napisano Marzec 13, 2013 - Dobra robota - powiedziała z kolejnym uśmiechem po czym zabrała jagody i włożyła je do kolejnej specjalnej siatka. Następnie zabrała listę i odhaczyła dany produkt. - Dobra teraz ostatnia rzecz, która nazywa się Mroczne Ziele. Lubi ono wilgoć i mrok, więc szukaj w jakiś ciemnych miejscach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 -Powinienem wiedzieć o nim coś jeszcze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Marzec 13, 2013 Autor Share Napisano Marzec 13, 2013 - Ma kolor ciemno zielony, z czarnymi pasemkami. Dotyk nie sprawia bólu, więc możesz go ze spokojem chwycić. Musisz jednak odciąć korzenie, gdyż one mocno trzymają się ziemi, no i tworzą nowe zarodniki, a to ziele jest bardzo rzadkie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 -Rozumiem- zacząłem szukać tej rośliny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts