RedSky Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Inkie & Blinkie są bardzo mało znanymi postaciami. Do niedawna miałem jedną z nich za Octavię, ze względu na podobne ubarwienie oraz końcówkę Sillent Ponyville. Jednak są postaciami z potencjałem, niezamalowanym płótnem które trzeba ukształtować. Nie spotkałem się z żadnym fickiem o nich, a arty to też rzadkość. Ktoś kiedyś napomknął tylko, że Inkie została pisarką a Blinkie detektywem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lurasidone Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 RedSky, ja czytałam niedawno i nich fanfic. To znaczy, nie całkiem o nich, bardziej o małej Pinkie, ale Inkie i Blinkie też tam się pojawiają. Niedawno również miałam Inkie za Octavię, no, ale tak to jest, jak się czyta Silent Ponyville, który notabene jest moim ulubionym fanfickiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellie Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 Zaintrygowały mnie te postacie, ale nie da się o nich rozwodzić, niestety. Chciałabym, żeby powstał o nich odcinek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedSky Napisano Grudzień 16, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 16, 2012 Zaintrygowały mnie te postacie, ale nie da się o nich rozwodzić, niestety. Chciałabym, żeby powstał o nich odcinek. Taki odcinek o rodzinach mane6. Tak, naprawdę dobry pomysł. Ile dało się wyciągnąć z 2 minut występy Pinkameny, chwili na scenie Octavii, przebłysków Derpy. Bellamino, jak się nazywał ten fanfick? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lurasidone Napisano Grudzień 16, 2012 Share Napisano Grudzień 16, 2012 The Little Pink Pony - http://www.fimfiction.net/story/3260/the-little-pink-pony Fic po angielsku, jeżeli znajdę chwilę czasu, to może podejmę się tłumaczenia. Warto, naprawdę warto. Jeden z ładniejszych opowiadań o Pinkamenie, jakie czytałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Cóż, nie da się ukryć, iż znajdą się w serialu postacie znacznie popularniejsze od nich, ale nie ma się co dziwić, w końcu pojawiły się tylko na krótką chwilę i chyba mimo to i tak nieźle sobie radzą ;] W fanfikach z nimi nie za bardzo miałem do czynienia, ale to tylko dlatego pewnie, iż nie za dużo ich czytam, a artów znajdzie się w Sieci całkiem sporo, no i jest jeszcze tumblr sióstr Pie, z którego m.in. pochodzą znane nam ich CM-ki ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Na tumblr znam pare tumblri z siostrami pie. < pare followuje xD> wiec na tumblr nie jest tak źle. Reszta... cóz... racja jest mało ich. za mało xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lurasidone Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Stanowczo za mało Przydałby się taki jeden mały odcinek... W serialu są postacie, które mimo swojego ledwie kilkusekundowego występu zdobyły dużą popularność. Z drugiej strony Inkie i Blinkie ją mają...tylko trzeba umieć szukać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Może w III sezonie się o taki odcinek pokuszą, bo dlaczego by nie? Zawsze jakiś motyw, wokół którego można zrobić jakiś odcinek. Już przy okazji odcinka z Trixie pojawiło się coś na temat Farmy, może w kolejnych odcinkach dowiemy się więcej, w międzyczasie liczę też na odcinek z Octavią, ale to tak btw ;x A zmieniając temat, zauważyliście, że Inkie jest jakby popularniejsza od swojej siostry? Tak się zastanawiam i nie do końca pewny jestem, skąd to się bierze... może Wy wiecie? ;] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phinbella Flynn Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Tak też uważam że jest ich za mało. Mam nadzieje że w trzecim sezonie coś się ukaże. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lurasidone Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Discors, może dlatego że...um...Inkie może być uważana przez większość za ładniejszą...? Nie wiem, czy to uchodzi za sensowny powód, ale zawsze coś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 inkie jest "popularniejsza" bo jest bardziej słodziaśnia od swojej siostry Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pookhi Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Na przestrzeni 3 niecałych sezonów pojawiły się tylko 2 razy bodajże , co mogę o nich powidzieć inkie jest bardziej kolorowa od siostry i to chyba tyle . Szkoda że nie ma z nimi więcej wątków :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Bądźmy dobrej myśli, nowe wątki się pojawią, być może jeszcze w tym sezonie Inkie bardziej kolorowa? Nah... obydwie szare jak głazy i równie urocze (tak, uważam głazy za urocze!) Hmm... ładniejsza? No, jeśli chodzi o arty to dość sensowny powód, a czy faktycznie taka jest? Cóż... to dość umm... subiektywne spostrzeżenia raczej, ale cóż poradzić na to, że osobiście lubię długie grzywy... ;x Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Ja też Inkie jest bardziej kawaii jak dla mnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plothorse Napisano Styczeń 17, 2013 Share Napisano Styczeń 17, 2013 Jak dla mnie... Inkie jest bardziej szara. Szara jest od kopyt aż po koniec pyska. Natomiast Blinkie jest szara zaledwie mniej więcej od zada po kopyta i od czubka łba po szyję. Natomiast szary kojarzy mi się z głazami. Głazy z farmą głazów. Dlatego też Inkie bardziej oddaje nastrój tradycji rodziny Pie. I stąd jej głazowata popularność. Co się zaś tyczy trzecioplanowych postaci... właśnie dlatego fani tak wiele z nich wyciągnęli, że mieli praktycznie wolną rękę przy ich kreacji. To prawie Tabula rasa... rzecz jasna, i pod bardziej rozwinięte postacie da się mnóstwo podpiąć... niemniej jednak, częściej obserwuje się w fandomie odwzorowywanie raczej utartych schematów zniekształcających obraz postaci... wszak niewiele pokusiło się o Applejackienę/Twilightienę, prawda? <Żesz... ale to brzmi...> Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Styczeń 19, 2013 Share Napisano Styczeń 19, 2013 Yyy... brzmi to tak, że można odnieść wrażenie, iż szare są po równo, tylko w innych odcieniach, Blinkie jest niebiesko-szara (to jeden z moich ulubionych kolorów ^^), a grzywę ma jasno szarą w lekko żółtawym odcieniu, Inkie zaś jest... hmm... szara doskonale? Ciężko stwierdzić w jakie odcienie jej kolor wpada, grzywa z tego, co wiem, chyba w lekko niebieski, ale jeśli już, to bardzo dyskretnie... Chodzi o applejackowy i twilightowy odpowiednik Pinkameny? Pewnie dlatego się to nie przyjęło, bo dość znacznie odbiega od kanonu, a Pinkamena jako tako w kanonie się pojawiła I tak, ta cecha postaci trzeciopolanowych daje spory potencjał, ale też rodzi sporo nieścisłości... - te wszystkie niedopowiedzenia każdy je może zinterpretować inaczej, stąd też wersje Inkie i Blinkie są bardziej różnorodne od Pinkie, co widać choćby po ich cutie markach... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plothorse Napisano Styczeń 19, 2013 Share Napisano Styczeń 19, 2013 Fakt... co do odmian Pinkie. Niemniej jednak, będę się upierał w kwestii kolorów. Blinkie mniej ma w sobie tradycyjnej odmiany szarości. Sierści Jej bliżej do rozjaśnionego kobaltowego, aniżeli do marengo... natomiast jej grzywa podchodzi pod matowy srebrny... nie stalowy. Tymczasem grzywa Inkie jest grafitowa (choć przyznam - póki nie przyjrzałem się Jej samej z kreskówki, sądziłem, że to antracytowy... bah, jako kolor pochodzący od nazwy skały, równie dobrze by pasował...) Jej sierść to dopiero typowy szary... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Marzec 18, 2014 Share Napisano Marzec 18, 2014 (edytowany) Nikt jeszcze nie wkleił info o ich oficjalnych imionach? http://www.equestriadaily.com/2013/07/limestone-and-marble-pie-clarified.html BTW dział potrzebuje nowej grafiki, bo Pinkie ma w sumie trzy siostry. Edytowano Marzec 18, 2014 przez fallout152 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loni Napisano Październik 8, 2014 Share Napisano Październik 8, 2014 Nikt jeszcze nie wkleił info o ich oficjalnych imionach?http://www.equestriadaily.com/2013/07/limestone-and-marble-pie-clarified.html BTW dział potrzebuje nowej grafiki, bo Pinkie ma w sumie trzy siostry. Bardzo chętnie mogłabym narysować c: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Efei Napisano Wrzesień 5, 2015 Share Napisano Wrzesień 5, 2015 A ja gdzieś czytałam fic z Inkie w roli głównej. Chyba opowiadał jak zdobyła swój cutie mark...Ktoś kojarzy coś takiego? Pamięta tytuł, autora? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Efei Napisano Wrzesień 6, 2015 Share Napisano Wrzesień 6, 2015 To nie był któryś z fanfików od Cyris?Prawdopodobnie tak... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Październik 7, 2015 Share Napisano Październik 7, 2015 Hmm... jeśli chodzi o wprowadzenie tak znikąd nowej postaci, jaką jest Maud, to zgodzę się, że to było co najmniej... dziwne. W sensie, mieli przecież do wyboru dwie młodsze siostry, nie? Które już miały swoje krótkie wystąpienie w serialu i na pewno wielu by się ucieszyło na ich powrót, prawda? A tu nie! Może więc o to chodziło twórcom, że ta miała być starszą siostrą? Niemniej to wciąż postać znikąd - nie było jej nawet w retrospekcji Pinkie! Pls!! >,<Teraz na przykład gruntownie musiałbym przebudować swój fic z siostrami Pie, aby sensownie wpleść tą nową kanoniczną postać .__. swoją drogą Maud poza swoim odcinkiem zdążyła się już nieraz zjawić w wielu innych, nowych, a nawet EqG! Kiedy jej siostry doznają podobnego zaszczytu?!Naprawdę dziwne to uczucie, kiedy jednocześnie to nowy charakter, którego nie było w początkowych sezonach, ale z drugiej strony, jako siostra Pinkie musiała być zawsze z tym, że dla nas była nieznajoma... nie wiem, czemu twórcy tak na bieżąco dorabiają rodzinę kucom, to wywołuje niefajny dysonans - nie zdziwiłbym się, gdybyśmy w 7 sezonie spotkali rodziców AJ, a co! -__-Zaś co do nowych imion... już nieraz były z imionami bezimiennych kucy takie roszady, w sumie nie wiem już, czy Vinyl to oficjalne imię (bo DJ Pon3 to na pewno), czy Doctor Whooves to Time Turner czy jakoś tak, no i oczywiście Derpy Ditzy Doo ~ Nie dziwi mnie ta zmiana, byłem na nią przygotowany i nie jest tragiczna, zwłaszcza, że siostry Pie, tak jak sama Pinkie, winny mieć podobnie wieloczłonowe imiona, jak np. Inkamena "Inkie" Marble Pie i Bellamina "Blinkie" Limestone Pie, czyli ładnie tu widać, że idzie połączyć całkiem sprawnie fanon z kanonem i wszyscy mogą być zadowoleni... przynajmniej na jakiś czas x]PS. siostry Pinkie miały pojawić się w V sezonie? Nie jestem do końca z nim na bieżąco, ktoś wie coś o tym? Miało to już miejsce? ^^" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts