MEPiK Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 Witam ! Jako iż nie znalazłem takiego tematu to postanowiłem go założyć... Więc tutaj piszemy o wszystkim co dotyczy tego serialu: Oglądacie? Lubicie? A może czytacie komiks lub graliście w grę? ^^ Ja osobiście uwielbiam ten serial oraz tematykę zombie więc dla mnie to jak znalazł... A jeśli ktoś nie oglądał lub wcale nie zna to gorąco polecam odcinki puszczają co wtorek o 22:00 na FOX (Aktualnie zawieszone odcinki aż do 3 lutego ) Link do komentarza
Cloudchaser Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 Najlepszy. Serial. O. Zombie. Ever! Obejrzałam wszystkie odcinki, grałam odrobinkę w grę. Strasznie podoba mi się fabuła serialu. Ulubiona postać? Chyba Daryl, ponieważ zgrywa mięśniaczka, a w środku strasznie uczuciowy. Strasznie mnie zastanawia Gubernator. I oczywiście... Daryl był lepszą matką przez 5 minut niż żona Ricka przez wszystkie sezony Link do komentarza
MEPiK Napisano Grudzień 22, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2012 Co do tej "matki" to się zgodzę ^^ Daryl i Merle są najlepsi ciekawe jak uciekną z tego miasta Link do komentarza
Gypsy Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 Serialu nie widziałem, tak wstyd mi. Ale gra jest genialna, jedna z bardziej klimatycznych gier w które grałem dał bym jej bez zastanowienia 9,5/10 Link do komentarza
MEPiK Napisano Grudzień 22, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2012 Taak zdecydowanie gra jest super! ^^ a żadne mi się nie znudziło (Komiks, Serial, Gra) tylko dlatego że każde z nich ma trochę inną fabułę ^^ a w przypadku gry to postaci są inne a fabuła mniej ^^ z resztą kocham tę markę i nie za szybko skończę ją ubóstwiać Link do komentarza
kameleon317 Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Jeden z lepszych seriali jakie oglądałem i dalej oglądam ^^ Co do gry miażdży dup... głowę i musiałem się składać do kupy przez kilka dni. Polecam wszystkich. Co do komiksów czytałem jeden ale nie zbyt lubię komiksy.Za to książki to co innego. Link do komentarza
Wizio Napisano Luty 4, 2013 Share Napisano Luty 4, 2013 Serial jest genialny i przynosi wiele godzin doskonałej zabawy przy oglądaniu zmagań bohaterów i umierających zombie (czasem na odwrót ). Jeśli chodzi o grę to jest to również strzał w dziesiątkę. Dobra fabuła, klimat, a przede wszystkim wybory. Wybory dzięki, którym to nie jest kolejna nudna gra tylko coś bardziej trudniejszego. Link do komentarza
Gypsy Napisano Luty 4, 2013 Share Napisano Luty 4, 2013 Zapoznałem się dalej z TWD i obejrzałem cały serial Link do komentarza
El Martinez Napisano Luty 4, 2013 Share Napisano Luty 4, 2013 Oglądam serial (Daryl FTW), grę przeszedłem (ryczałem jak bóbr ;_ i zacząłem czytać komiks. Więc na apokalipsę zombie jestem przygotowany lepiej niż na tegoroczną maturę xD Link do komentarza
Razjel666 Napisano Luty 4, 2013 Share Napisano Luty 4, 2013 Ha! The Walking Dead! Mój drugi ulubiony serial zaraz po MLP:FiM. Czytając Wasze posty odnoszę wrażenie, że większość lubi Daryl'a, zgadza się, to także moja ulubiona postać. Zaraz potem jest Michonne ... sam nie wiem, jest w niej coś takiego, sexy. A może to tylko ten miecz? Jak zgaduję ten temat nie jest przypadkowy, bo wkrótce wznawiają emisję ostatniego sezonu. W grę również grałem. Jest niesamowita. Wspaniały klimat i fabuła. Poza tym pojawia się gra na emocjach gracza, co w pewnych momentach może przytłoczyć, ale jest to paradoksalnie plusem tej produkcji. Z niecierpliwością czekam na kolejną część. Bo ja wiemy z końcówki 5 epizodu ... it's not over yet! Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 Powiedzcie mi, czy Carol zginęła? Bo coś mi ostatnio zniknęła z horyzontu, a nie za bardzo zauważyłam, czy ją coś dopadło. Link do komentarza
Gypsy Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 Nie ona żyje. Zginął ten więzień. Ona zasłoniła się jego ciałem, a potem uciekła. Najbardziej mi się podoba, że naszej drużynie pierścienia pomaga teraz Merle, a za nie dług dołączy też pewnie Andrea Link do komentarza
rajder300 Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 Przeszedłem cało grę serial oglądam czekam na nowe odcinki,najbardziej podoba mi się Rick i Deryl ale wiemy,że Rick zginie a Lee z gry żal mi gościa tak łatwo dał się ugryzć ale mniejsza mógł sobie łapę od razu uciąć Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 Dobra, dzięki. Już i tak się dowiedziałam. Najbardziej lubię Daryla, Glenna i Michonne z serialu. Link do komentarza
Piter009 Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Serial genialny. Jak miałem na wypowiedź ustną z angielskiego na temat "ulubiony serial" to oczywiście zrobiłem o TWD. Nauczyciel przerwał mi W POŁOWIE słowami "bardzo fajnie, świetna puenta!" Szczerze to myślałem, ze mnie opierdzieli jak wszyscy o jakiś komediach mówili, a ja "This is about a post-apocaliptic word filled with zombies". A najlepszą postacią jest Daryl. Początkowo lubiłem Ricka, a Daryla nie zbyt. Jednak urzekło mnie w nim, że z początku opryszek tak jak Merle, ale potem głównie przez Carol, zaczął się zmieniać w jasnego bohatera. Właściwie, to tak jakby zamienił się z Rickiem miejscami. A co do nadchodzącej wojny, to ciekawe po której stronie stanie Andrea. I tan "doradca" Gubernatora. On też zaczyna się wahać po której stronie barykady powinien się znaleźć. Link do komentarza
Airlick Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Dla tych, co jeszcze nie oglądali ostatniego odcinka: Gubernator zabija Merla, który zatem staje się zombie, w którym to stanie znajduje go Daryl. Oh, a Andrea, Maggie i Glenn umierają w następnym odcinku. Nie spoilujemy aż tak Air :c Link do komentarza
Razjel666 Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Airlick, zgiń przepadnij! No dobra, żart, mam nadzieję, że to trolling, ale i tak ... NIE RÓB TEGO NIGDY WIĘCEJ!!!! Link do komentarza
El Martinez Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Airlick suaby troll, nie słuchajcie go Ten, kto czytał komiks i orientuje się nieco w serialu wie, że ani Andrea, ani Maggie, ani Glenn nie odejdą tak szybko. Ostatni odcinek mocny, a następny zapowiada się jeszcze ciekawiej (ostatni w tym sezonie). Link do komentarza
Wizio Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Dla tych' date=' co jeszcze nie oglądali ostatniego odcinka: Gubernator zabija Merla, który zatem staje się zombie, w którym to stanie znajduje go Daryl. Oh, a Andrea, Maggie i Glenn umierają w następnym odcinku.[/quote'] Przepadnij za spoiler, chodziarz i tak oglądałem ten odcinek! Link do komentarza
Vieg Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Gra. Jest. Wybitna. Byla jedyną rzeczą której udało się mnie ruszyć. Dla niej zarwałem nockę, płakałem po śmierci postaci (Carley *sniff*). Dam 10/10 i polecam każdemu kto nie grał. A serialu na razie nie obejrzę, bo boję się że znowu będę się przez tydzień zbierał Link do komentarza
Airlick Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 orientuje się nieco w serialu wie' date=' że ani Andrea [...'] nie odejdą tak szybko Oh, really? Zgon Andrei był w 100% pewny, postać zatrzymała się w rozwoju w połowie 1 sezonu. Co prawda, żeby trochę ją przynajmniej na koniec ubarwić, Milton (wspominałem, że Gubernator go zaszlachtuje i zamknie w pomieszczeniu z Andreą?) powinien zeżreć jej flaki, i to powoli i ze smakiem, ale ważne jest, że nie żyje, i niech jej ziemia ciężką będzie. Link do komentarza
rajder300 Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Airlick miał co do jednego racje,że zginie Andrea bo ją ugryzł zombiaczek (dokładnie przez jej głupote bo gdyby z nim nie rozmawiała tylko próbowała się uwolnić wciąż by żyła)Ale chociaż sie wydostała to nie wiem jak ją ugryzł.Mogła go z kombinerek w łeb i po sprawie no ale cóż Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Airlick, idź stąd. Skazuję cię na banicję. A potem hańbę. A potem jeszcze pieniek katowski. Link do komentarza
Piter009 Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 Airlick miał co do jednego racje,że zginie Andrea bo ją ugryzł zombiaczek (dokładnie przez jej głupote bo gdyby z nim nie rozmawiała tylko próbowała się uwolnić wciąż by żyła)Ale chociaż sie wydostała to nie wiem jak ją ugryzł.Mogła go z kombinerek w łeb i po sprawie no ale cóż Koleś który przed tobą umiera w swoim ostatnim szlachetnym geście ofiaruje ci możliwość ucieczki. Ale miejmy go w dupie! Po co poświęcać minutkę komuś kto technicznie już jest trupem? I co z tego, że przez to, że nie chciał cię zabić leży teraz w kałuży własnej krwi! Trzeba chwytać kombinerki! Link do komentarza
El Martinez Napisano Kwiecień 3, 2013 Share Napisano Kwiecień 3, 2013 wspominałem, że Gubernator go zaszlachtuje i zamknie w pomieszczeniu z Andreą? Nie, nie wspomniałeś (nie zgadłeś), tak samo jak magicznie nie przewidziałeś sprawy Glenna i Maggie. Ja wiem, że to forum ma wprost przepotężną liczbę tzw. attention whore i tylko dlatego mnie takie zachowanie nie dziwi A co do Andrei (darujmy sobie zamykanie w spoiler, bo już co najmniej parę razy w tym temacie było o tym mówione), to postać ta miała jeszcze dużo do pokazania w komiksie (na którym to serial bazuje), więc na tej podstawie można było sądzić, że jeszcze jej nie uśmiercą. Link do komentarza
Recommended Posts