Alanthorn Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Byakugan serio to czytałeś? Również bardzo lubię "Siewce wiatru" oraz oba tomy "Zbieracz burz", co do Trudii Canavan dodam jeszcze kontynuacje "Trylogii Czarnego Maga_ "zdrajcy" oraz "Era Pięciorga" również coś na podstawie poprzednich serii Bardzo miło wspominam chwile na czytaniu Malowanego człowieka" i "Pustynnej włóczni" Jak dla mnie tę książki są po prostu rewelacyjne polecam je każdemu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Baardzo dobrze, misiepysie. "Siewca" i "Zbieracz" to superowe książki. Jak je skończyłam to miałam doła, bo wiem, że chyba nie znajdę takich, które by bardziej trafiły w mój gust niż te :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alanthorn Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Przeczytaj sobie "Żarna Zburz", tez Kossowskiej, ale tak jakby historie poboczne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 "Żarna Zburz"? Daffaq? Raczej "Żarna Niebios" ^^ Ale nie chce mi się, może kiedyś ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patyk Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Przecie "Żarna Niebios" otwierają cykl Anielskie Zastępy i to od Żarn powinno się zaczynać opowieść o Abaddonie Czytałem jedynie Zbieracza Tom I dwójki nigdzie nie mogę dostać :( Próbowałem trochę czytać na kompie ale to nie to samo. Trylogia Czarnego Maga ma teraz wydanie jedno książkowe może się skuszę w nowym roku. Heh nie ma to jak zaczynać kilka książek na raz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alanthorn Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Jak najbardziej polecam "Trylogie Czarnego Maga" na zimowe noce Rzeczywiście"Żarna Zburz"? Daffaq? Raczej "Żarna Niebios" ^^, rzeczywiści mój błąd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Ja przeczytałam na kompie całego Zbieracza bo u mnie w bibliotece nie ma. Ale polowanie przez miesiąc, żeby zdobyć upragnionego Siewcę chyba wspominam najlepiej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisica Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Wiedziałam, że z jedną książką będę sama XD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Exterminatore Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Ulubiona książka?Pan Tadeusz...szczególnie, że musiałem się w szkole nauczyć inwokacji :O Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy Napisano Grudzień 20, 2012 Share Napisano Grudzień 20, 2012 Mitolgia Cthulhu stworzona przez Howarda Lovecrafta, istny majstersztyk, szkoda że autor nie był zbyt popularny za swego życia. Jedyny autor który umiał uchwycić grozę i nieopisany terror w swoich opowiadaniach Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byaku Napisano Grudzień 21, 2012 Share Napisano Grudzień 21, 2012 Byakugan serio to czytałeś? Dość dawno temu Wrócę do tego jak skończę Wiedźmina (jestem już po Mieczu Przeznaczenia i Ostatnim życzeniu, czyli 2 książkach poprzedzających wydarzenia pięcioksiągu). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkShadow Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 Heartland, mam wszystkie 20 części I Igrzyska śmierci c: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan E Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Zdecydowanie Zakon krańca świata Kossakowskiej ex aequo z wiedźminem na drugim miejscy władca pierścieni na trzecim cykl o Jakubie Wędrowyczu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon317 Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Mam 14 lat a książek przeczytałem od zaje... (Język Kamil !) bardzo dużo ! Co do ulubionej... Achaja Ziemiańskiego ? Może Gildia Magów Canavan ? Może jednak Wiedźmin ? Albo Malowany Człowiek Breeda ? Siewca Wiatru Kossakowskiej ? Ja inkwizytor Piekary ? 9 książąt Amberu Zelaznego ? Nie mogę się zdecydować... Ale jeśli musiał bym wybrać to wybrał bym Gildie Magów :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kahrik Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Mam taki sam problem jak kolega wyżej trudno wybrać. Po dłuzszym zastanowieniu: 1.Malowany człowiek 2.Achaja 3.Władca pierścieni Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fionka Von Cat Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 ohh.... ktoś czytał Achaje kocham tą książkę fajna też jest "Pollyanna" i "Czrownik Iwanow" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chari-san Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Seria "Pana Lodowego Ogrodu" Grzędowicza Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon317 Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Ahhh Pan Lodowego Ogrodu jak mogłem zapomnieć Słyszałem że wyszła kontynuacja ;o Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chari-san Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Ahhh Pan Lodowego Ogrodu jak mogłem zapomnieć Słyszałem że wyszła kontynuacja ;o Tak, finałowy tom. ^^^^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maisha Napisano Grudzień 30, 2012 Share Napisano Grudzień 30, 2012 Moje ulubine książki to Harry Potter, ale lubię też Rakietowe szlaki i Hyperion A właśnie, macie do polcenia jakies fajne książki sci-fi? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon317 Napisano Grudzień 30, 2012 Share Napisano Grudzień 30, 2012 Może opowiadania Ziemiańskiego. Wszystko ładnie ułożone w jednej książce pod tytułem "Zapach Szkła". Jest tam kilka fajnych opowiadań. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Rose Napisano Styczeń 3, 2013 Share Napisano Styczeń 3, 2013 Trylogia Kusziela, tj. "Strzała Kusziela", "Wybranka Kusziela" oraz "Wcielenie Kusziela" - autorstwa Jacqueline Carey, pre i sequele też polecam. W sumie mam dwie ulubione pozycje, do Trylogii dodać by należało "Katedrę Najświętszej Marii Panny w Paryżu" Wiktora Hugo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terra Sparkle Napisano Styczeń 5, 2013 Share Napisano Styczeń 5, 2013 Uwielbiam książki Trudi Canavan. Ale nie wiem, którą z nich lubię najbardziej. Chyba "Uczennice Maga", ale podobają mi się też trylogie "Czarnego Maga", "Zdrajcy" i "Era Pięciorga". W każdej są tajemnice z przeszłości, potężni wrogowie i dobrzy przyjaciele. A kiedy czytałam je pierwszy raz często zaskakiwały mnie nie spodziewane zwroty wydarzeń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon317 Napisano Styczeń 5, 2013 Share Napisano Styczeń 5, 2013 Canavan <3 Trylogia Zdrajcy dla mnie to tylko przedłużenie sukcesu kasowego. Nie spodobała mi się 1 książka reszty nie czytałem. Co do Trylogii Czarnego Maga. To co innego. Istny majstersztyk ^^ Tak samo Era Pięciorga. Ja tam czekam na jakąś jej nową trylogie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terra Sparkle Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 Też czekam. co do trylogii zdrajcy, to pierwsza faktycznie jest troche słaba. Najlepsza jest trzecia część, jak zdrajcy zdobywają sachakę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się