Zappter Napisano Styczeń 20, 2013 Share Napisano Styczeń 20, 2013 Ekstra to wygląda! Poza tym po awatarze Tarretha można było się domyśleć że wpadnie mu to do gustu. Jak będzie już cały gotowy to go jeszcze pomalujesz na zakon Krwawych Kruków i będzie git. Według mnie mogłeś by pomalować na kolory Luny i na jednym z naramienniku zrobić jej znaczek, ale to już moja sugestia :3 PS. Tarreth te zdjęcie mnie dosłownie rozwaliło xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 20, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 20, 2013 Według mnie mogłeś by pomalować na kolory Luny i na jednym z naramienniku zrobić jej znaczek Jak zrobisz ciekawy projekt Moonmarina to może zrobię. Tylko masz na to 2 tyg (najprawdopodobniej zbroja będzie już po szlifowaniu). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 21, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 21, 2013 Mam już zrobione podeszwy z OSB, dopiero po zrobieni zdjęcia zobaczyłem ze źle położyłem 1 element http://www.bankfotek.pl/image/1401909.jpeg Postaram się do 20 skończyć rękawice ( przynajmniej 1 ). Te elementy przy głośniku to dopiero 1/10 ... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zappter Napisano Styczeń 21, 2013 Share Napisano Styczeń 21, 2013 Ciekawe czy będzie się dało chodzić w tym na śniegu ;P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 21, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 21, 2013 W tym roku tego nie sprawdzę Ale spróbuje, o ile wyjdę w tym z domu. Przez drzwi nie da rady mają 105 cm szerokości, a zbroja z naramiennikami 120 cm, chyba ze przez garaż XD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zappter Napisano Styczeń 21, 2013 Share Napisano Styczeń 21, 2013 Jak już skończysz armor to nagraj film i go tu wstaw jak chodzisz po mieście Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matalos Napisano Styczeń 21, 2013 Share Napisano Styczeń 21, 2013 A potem w wiadomościach: „Tajemniczy mężczyzna w zbroi terroryzuje miasto XYZ (nie wiem gdzie mieszkasz). Jak podają świadkowie, jest on wysoki i wyposażony w jakąś broń palną. Chodzi po ulicach i pyta ludzi o, tutaj zacytuję „My Little Pony”. Czy to jakiś spisek, czy żart, będziemy państwa informować na bieżąco. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 21, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 21, 2013 Dzięki za rozśmieszenie. Rękawica nie wyszła zbyt dobrze, widać ze nie jest od SM'a, miałem problem złożyć na rękawiczkę. Muszę ją jakoś przerobić ale nie wiem jak ... Wiem w czym był problem, zapomniałem ze SM ma 2 segmentową ochronę palców a Iron man 3 Końcówki palców poprawię, aby były bardziej okrągłe A teraz pytanie do was jaki bolter robić ? Zwykły czy bolter stalker ? PS sorry za jakość zdjęcia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Styczeń 21, 2013 Share Napisano Styczeń 21, 2013 Świetne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matalos Napisano Styczeń 21, 2013 Share Napisano Styczeń 21, 2013 Zwykły... Wygląda klimatyczniej... Bardziej pasuje do SM. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zappter Napisano Styczeń 21, 2013 Share Napisano Styczeń 21, 2013 Normalny lepszy, ale mam słabość do miotacza ognia :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 21, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 21, 2013 Miotacz zrobię jak mi budżet urośnie, czyli po wakacjach, zresztą już jadę na kredyt u rodziców Czyli buduje bolter ale to po ukończeniu zbroi, mam dość wycinania tych mikro elementów całymi dniami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 22, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 22, 2013 Dobra koniec Myślę że dziś skończę plecak i rękawice Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Styczeń 22, 2013 Share Napisano Styczeń 22, 2013 A ja tam mówię, że stalker bolter byłby lepszy. Wszyscy robią zwykłe Godwyn Pattern, albo pokrewne. Stalkerów jakoś nie ma za dużo chyba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 23, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 23, 2013 Buduje zwykły, jak zostanie żywica to stalkera będę robić, miotacz ognia odpada, bo z papieru nie zrobię długiej rury, która wytrzyma pod swoim ciężarem, zresztą nie uda się z łatwopalnych materiałów ziejąca ogniem broń. Po zainstalowaniu i przejściu settlersa, wróciłem do sklejania, wkleiłem umocnienia ( 3 cm kartonu, czyli 10 warstw ) oraz parę innyvh elementów, włożyłem na sucho kule i utknąłem. Nie wiem jak to skleić, aby dało się wtopić siatkę. Problem jest z kulami oraz 4 wlotami powietrza (jeszcze nie zrobione)do środka. Jak wkleję to nie uda się utwardzić, a jak utwardzę to nie uda się wkleić ... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zappter Napisano Styczeń 24, 2013 Share Napisano Styczeń 24, 2013 To co robisz jest niezwykłe! Jak zawsze :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 24, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 24, 2013 Napierśnik jest za krótki o 5 cm, a gacie mają za wysoką osłonę na krocze ... Największa odległość między tymi elementami powinna wynosić 13 cm, a ma 20 cm. Mam nadzieje, że Tarreth nie zabije mnie za taki błąd konstrukcyjny, w kącku ma moje IP Na leżąco jest odległość jaka będzie pomiędzy napierśnikiem, a majtkami. Muszę zrobić do końca napierśnik, wtedy okaże się czy trzeba poprawiać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Styczeń 24, 2013 Share Napisano Styczeń 24, 2013 Z każdym zdjęciem wygląda coraz bardziej imponująco. Tylko mam wrażenie, jakby naramienniki były za duże jak masz je na sobie. Na tych leżących zdjęciach wyglądają w porządku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 24, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 24, 2013 Mi też wydawały się za duże, ale jak wkładałem na napierśnik to ledwo wchodziły. One są w innej skali mają 0,138, cała reszta jest w 0,136136. Hełm jest w 0,24. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zappter Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 Jeszcze tylko kilka rzeczy i koniec. Cudownie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpen Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 KABOOOM piszę posta :3 A tak z innej beczki to jest super :3 Wyślij mi kopię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Styczeń 26, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 26, 2013 Nareszcie sklejony plecak, jedynie kule i wentylatory są na taśmę, aby się dało potem utwardzić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arameje Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 już nie mogę się doczekać efektu końcowego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Luty 17, 2013 Share Napisano Luty 17, 2013 Bardzo ładnie, masz taki ciekawy i inny pomysł od wszystkich. Gratulacje i na pewno końcowy efekt będzie świetny ^^. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scalefrom_pl Napisano Luty 17, 2013 Autor Share Napisano Luty 17, 2013 Efekt końcowy, do tego jeszcze daleko. Muszę znaleźć kompana do pomocy, bo sam z żywicą nie daje rady. Kiedy były duże elementy to zdążyłem wyrobić dawkę, a teraz ledwo 80 %. Oprócz utwardzania czeka mnie nauka szycia na maszynie ;P Jak wszystko dobrze pójdzie to w niedzielę utwardzę wszystko 1 warstwą i wmontuje zaczepy ( które robiłem z blachy ) oraz ukończę hełm ( bez farby, pomaluje na końcu wszystko, bo nie wiem czy dwa razy u mieszam taki sam kolor ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts