Trahall Napisano Grudzień 26, 2012 Share Napisano Grudzień 26, 2012 Od autora – Wstępnie zapowiadam, że nie mogę określić głównego typu opowiadania jakim są np. Adventure, czy Violence ponieważ można by uznać, że w każdym rozdziale, może znaleźć się coś nowego/innego co nie będzie miało nic wspólnego z tagami. Jest to historia o poświęceniu, przyjaźni, przemocy, śmierci, historii z przeszłości, tajemnicach Alicornów. Itp. - krótko mówiąc co mi ślina na język przyniesie tam się znajdzie. Jest to to opowieść o pewnym człowieku, któremu los dał szanse na definitywną zmianę w jego życiu, po przez niesamowitego farta. udaje mu się nawiązać kontakt z tajemniczą klaczą, dzięki której może spełnić swoje największe pragnienie. - jednak wraz ze szczęściem idzie w parze wielkie poświęcenie, za które cena zdaje się być niemała. Nie jest to smutna historia, w której człowiek, musi przezwyciężać swoje słabości by jego wieczną nagrodą było wstąpienie do raju zwanego Equestrią. Jego wstąpienie to dopiero początek góry lodowej, która odsłania grzechy ludzkości, pozostawione na tych magicznych ziemiach. Rozdział I Rozdział II Rozdział III Rozdział IV czI Rodział IV cz.II Rozdział V Rozdział VI Rozdział VII Rozdział VIII Rozdział IX Rozdział X Rozdział XI Rozdział XII Rozdział XIII Rozdział XIV Rozdział XV Rozdział XVI cz.I Rozdział XVI cz.II Rozdział XVII cz.I Rozdział XVII cz.II Rozdział XVIII Rozdział XIX Rozdział XX 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiesta Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 +18 - bo sporadyczne wulgaryzmy. Parę wulgaryzmów i już +18? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Tak. Raz już dostałem za to ochrzan, więc.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajime Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 O czym? xDD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Kurcze, tylko u mnie źle wygląda kursywa na początku? Trochę mam problem z rozczytaniem. ;/ EDIT: Rozdział 2. nie działa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLO_pl Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 O czym? xDD Hmmm... [...]Uznajcie to za następny fan fick w którym to człowiek trafia do Equestrii. Lecz tym razem, droga jest nieco bardziej kręta.[...] Też nie wiem o czym to moźe być... A co do FF... postaram się go jutro przeczytać i ocenić (jak nie zapomnę... xD) Update https://docs.google.com/document/d/1_JfcGrwjsHcD5dLIi2XNBk1lnayEbwvnV-hLbvxWXfQ/edit Roz VIII. https://docs.google.com/document/d/1_JfcGrwjsHcD5dLIi2XNBk1lnayEbwvnV-hLbvxWXfQ/edit Roz IX. Dałeś dwa razy ten sam link... tzn. do tego samego rozdziału Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ten taki Tam Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Hahh a ja myśdałem że nie będzie kontynugłówną ta historia. Pierwszy z FF które czytałem. Czekam na więcej! Hahh pierwszy post z smartfona Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Fic świetny. Bardzo fajnie się go czyta. Z niecierpliwością czekam na kolejny rozdział. Moim zdaniem +18 jest mniej związany z wulgaryzmami, a bardziej z przemocą która występuje w ficu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Fic świetny. Bardzo fajnie się go czyta. Z niecierpliwością czekam na kolejny rozdział. Moim zdaniem +18 jest mniej związany z wulgaryzmami' date=' a bardziej z przemocą która występuje w ficu.[/quote'] Wiem, wiem, ale musiałbym oznaczać każdy rozdział nieco inaczej. Bo w jednym mamy Przygody, w drugim romans, w innym przemoc itp. Po prostu dam +18 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightbringer Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Zamiast rozdziału IX otwiera się VIII Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Zamiast rozdziału IX otwiera się VIII Teraz działa poprawnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Świetna praca. Oby tak dalej. Jedyne co przeszkadza to mnogość literówek. Czym dalej tym gorzej. Czekam na kolejne rozdziały. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny Templariusz Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Czekam na dalsze rozdziały. Mam nadzieje że nie potrwa to tak długo jak od rozdziału 3. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Grudzień 28, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 28, 2012 Czekam na dalsze rozdziały. Mam nadzieje że nie potrwa to tak długo jak od rozdziału 3. Tzn? Bo nie rozumiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny Templariusz Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Tłumacze, gdy pojawiło się to dzieło to zostało ono zakończone na 3 rozdziale a temat został usunięty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Styczeń 1, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 1, 2013 Aktualizacja. Dodano nowy rozdział Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ten taki Tam Napisano Styczeń 1, 2013 Share Napisano Styczeń 1, 2013 Fajny rozdział. Tylko wydawało mi się na początku że to ten samy jak trafił po raz pierwszy do Equestrii Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravin Napisano Styczeń 1, 2013 Share Napisano Styczeń 1, 2013 Bardzo wciągająca opowieść, ale podobnie jak innym przeszkadza mi duża ilość literówek . Jeszcze nie czytałem nowego rozdziału ale na pewno jutro to nadrobię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Styczeń 2, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 2, 2013 Królestwo za konia. Królestwo za...osobę która może mi poprawić tekst. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 Po pierwsze włącz komentarze w dokumentach i poproś w pierwszym poście. Wtedy będą zaznaczać literówki i błędy. Możesz też zgłosić się w tym dziale i do osób które się wpisały. Możliwe że ktoś wyciągnie pomocną dłoń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exemundis Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 ciekawa opowieść. Czekam na więcej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightbringer Napisano Styczeń 10, 2013 Share Napisano Styczeń 10, 2013 Wiadomo kiedy będzie następny rozdział ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seth Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 jeden z lepszych ficów jakie czytałem:fluttershy4:, mam nadzieję, że niedługo wyjdzie kolejny rozdział Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korodzik Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 Pamiętam, jak czytałem to na dA i zwróciłem wtedy uwagę na pełno błędów. Tutaj na szczęście interpunkcja już jest mniej więcej lepsza. Na razie nie czytałem tej nowej wersji, ale z pobieżnego zerknięcia na pierwszy rozdział widzę, że nadal są kwiatki takie jak: "Znalazła się pod poduszką owiniętą w dziwną kartkę." "Policjant zaczął wyciągać wszystkie szafki i szuflady, opróżniając ich zawartość." No i rozczulający stosunek bohatera do rodzonej matki: "Pieprz się, pomyślał z pogardą chłopak, Co ja jestem, maskotka do cholery?" Takie pytanie z ciekawości... ci kumple zapewnie oparci są na Trahallowych znajomych ze świata rzeczywistego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PumpkinWave Napisano Styczeń 17, 2013 Share Napisano Styczeń 17, 2013 Takie pytanie z ciekawości... ci kumple zapewnie oparci są na Trahallowych znajomych ze świata rzeczywistego? Nie wiem, że takie zachowanie jest typowe dla kilku osób które miałem (nie)szczęście poznać. Co do samego opowiadania, to ma ono wielki potencjał ale... no własnie to ale. ORTOGRAFIA. jeśli coś takiego zauważą taka dynia jak ja - to wiedz że coś się dzieje, np. nawala ci podkreślanie błędów w Wordzie, albo masz ch... nie najlepszego korektora, a jeśli nie masz, to sobie znajdź. To byłoby z grubsza na tyle, bo gdybym z tych trzynastu rozdziałów maił wyłapać wszystkie literówki, interpunkcyjne i gramatyczne błędów - wybacz ale nie chciałbym na tym stracić całego weekendu, zresztą n ie jestem do tego dobrą osobą. A żeby nie było zbyt gorzko - czekam na XIV, bo pomimo błędów, pomysł masz bardzo interesujący. PS. Zajrzyj do tematu "spis pre-readerów i korektorów", tam powinieneś kogoś znaleźć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts