Mrs.Octavia Napisano Marzec 1, 2013 Share Napisano Marzec 1, 2013 Witam! Tu można rozmawiać o tym pięknym a zarazem trudnym stylu Steam Punk! Tu kilka fotek: Link do komentarza
Zegarmistrz Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Bo ja wiem czy trudnym? Steampunk - wszystko to co inni nazwali by śmieciem, steap Punk na nowo ożywia dając temu własne ja. Odłam Cyberpunku idący w innym kierunku. Cyberpunk oparto na elektronice zaś Steampunk na mechanice. Metal i Para to hasła przewodnie. Lub Tryby - to też jest tu modne. Elementy zegarowe, maszyny pary, golemy i zbroje. Miecze, szpady i pistolety prochowe. Epoka wiktoriańska w pełnej krasie wzbogacona o geniusz twórców. Ale o tym opowiem innym razem Na razie pokażę to i owo. Parowy Golem czy też charakterystyczny nóż wykonany w realiach Steampunku Steampunk to mój ulubiony odłam i to z niego czerpię wiele ciekawych pomysłów Link do komentarza
Aspartam Napisano Marzec 3, 2013 Share Napisano Marzec 3, 2013 Bardzo lubię ten styl nawet próbowałem swoją vespę kiedyś tak "wystylizować" ale to zbyt niepraktyczne do codziennego użytku... A co myślicie o Dieselpunku ? Mi osobiście ten styl chyba nawet bardziej "pasuje"...może poprzez liczne nawiązania do stylu Art deco (lata 20'-30') czyli czysta forma co w steampunku właściwie nie ma miejsca... Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Że też nie spostrzegłem tego tematu wcześniej... za rzadko przeglądam Off-topic, za rzadko... Steampunk jest po prostu piękny ^^ Te sterowce! Też chcę taki... Te dziew... znaczy się ta moda! i jeszcze cosplay... I sprzęt! Jego też nie może zabraknąć! Muzyka... Szczególnie polecam The Cog is Dead, Dr Dissonance'a i the Clockwork Dolls! ^^ I oczywiście... kuce!!! Jeśli chodzi o dieselpunk, mnie pojawienie się silnika spalinowego nie przeszkadza póki jednak para i mechanizmy sprężynowe wiodą prym, bo to to jest dopiero piękne, atak piękne, że aż... Link do komentarza
Krulig Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Skoro już tu weszłam to wrzucę mój arcik Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 W grach komputerowych uwielbiam karabiny snajperskie. Miło by było, gdyby ktoś stworzył porządnego FPSa w takich realiach (Call of Duty: Steampunk Warfare? ) Link do komentarza
Recommended Posts